Panické ataky a úzkosti. Elicea 10mg

11.9.23 21:15

Panické ataky a úzkosti. Elicea 10mg

Dobrý večer,
viděl jsem tu mnoho komentářů a vlastně mě to dost vystrašilo. První atak jsem měl v letadle při nouzovém přistání, ale nějak jsem to vydržel a potom v Praze jel domu. Další 2 dny ležel a první týden v práci se mi šíleně motala hlava. Všechno v pohodě a pak mě máma vytočila a další ataka byla na světě.

Myslel jsem, že umírám. Chtěl jsem skočit z balkonu a nebo lehnout na zem a křičet.
Cely den mi bušilo srdce jako kladivo. Nechápal jsem co se děje. Druhy den jsem jel taxíkem na krizové centrum a tam mi říkají úzkosti až do panických atak. Dostal jsem Antidresiva a stilnox ani jedno jsem nebral až pak 2× stilnox.

Já měl pocit, že už jsem blázen. Nemohl jsem jít ven. V metru jsem měl záchvat. U mě se to projevovalo, že jsem cítil tričko na lopatkách a neskutečně mě to vytočilo. A dostal velkou úzkost. A pak jsem omdléval.

Musel jsem do práce, protože jsem neměl zástup. Kolegyně byla na dovolené. 3 dny jsem to tam nějak zvládl, ale já byl jako tělo bez duše. Pracuji jako vedoucí týmu.

Nakoupil jsem si vitaminy, objednal na KTB terapii a k psychiatrovi jdu až 10.10. Jednou mi bylo dobře a potom zase špatně. Zajímavý, že jsem se naučil jezdit metrem a do krámu chodit. Motání hlavy bylo už jen malinko.

Ve chvíli kdy jsem přišel na pracoviště, tak začalo peklo, tričko mě začalo vadit na zádech, motani hlavy, bušení srdce, slabá levá ruka. A kolegyně říká, tak si kup něco na sebe a udělej si radost :zed: :zed:

Mám to měsíc a přes všechny strachy jsem si dnes nasadil antidepresiva. Elicea 10mg první týden půlka tablety a potom celá. Musím říct, že se mi udělalo celkem špatně, ale par hodin po té jsem si všiml, že přemýšlím o tom co bych mohl fotit. Najednou černé myšlenky pryč a už jsem mohl zase myslet i pozitivně.

Příznaky jsou pocení, trochu bolest hlavy a občas se přidá žaludek. bude toho víc. Prý za 7-10 zmizí.

Jsem na neschopence a v klidu se dostanu z těch příznaků. Nechci tělo pokoušet a v takovém kroku ho ještě murdovat.

Proč tohle píšu.. spoustu lidi si podává léky jak chce a pak se diví, že nefunguji. Další věc je ta, že každý tu píše jaký léky má, ale na jakou terapii chodí to napíše jen 1%, protože většina nechodí na terapie. Jsou tady, ale opravdu vzorný lidi a těm děkuji za skvěle rady.

Pro nováčky co to mají nově mám návod na zklidnění a pomáhá:

• Neumíráš a nemůžeš umřít.
  • začni meditovat aplikace Calmio zadarma. Naučí tě vypouštět zle myšlenky. Já po 10 dnech dokázal přemýšlet na jednou věci aniž by mi tam skočila myšlenka jsi blázen. Je to o dýchání a ze začátku si přijdeš jako magor, ale potom přijdou výsledky a bude se ti to líbit :)
  • vitaminy na B6 complex a ještě něco na podporu mozku. Já si koupil na Vitapack, ale je to dražší.
  • Jdi do fitness na pás a jen choď do kopce. Nepochopíš jak si vyčistíš hlavu Za 30 minut.
  • seber se a jdi s někým na procházku, ano bude ti špatně, ale bude ti utíkat víc čas než v posteli sama.
  • ušetří si čas. Nikde nikdo nepíše, že mu to zmizelo a je to z jednoho důvodu. Kdyby mi to zmizelo za nějaký čas, tak se k tomu nechci vracet a sdělovat to na internetu s pocitem, že si to třeba přivodím zpět.

Jde se toho zbavit a věřím tomu. Je to víra!

Budu postupně informovat o mých změnách.

Omlouvám se za román. :srdce:

PS: nejvíc mě dělilo, že tu lidé píšou, že to mají klidně 10 let nebo 20 let. To nováčka dost sejme dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
11.9.23 21:34
@Deedeedexter píše: .

Já měl pocit, že už jsem blázen. Nemohl jsem jít ven. V metru jsem měl záchvat. U mě se to projevovalo, že jsem cítil tričko na lopatkách a neskutečně mě to vytočilo. A dostal velkou úzkost. A pak jsem omdléval.

Mám to měsíc a přes všechny strachy jsem si dnes nasadil antidepresiva. Elicea 10mg první týden půlka tablety a potom celá. Musím říct, že se mi udělalo celkem špatně, ale par hodin po té jsem si všiml, že přemýšlím o tom co bych mohl fotit. Najednou černé myšlenky pryč a už jsem mohl zase myslet i pozitivně.

Jde se toho zbavit a věřím tomu. Je to víra!

Budu postupně informovat o mých změnách.

Omlouvám se za román. :srdce:

PS: nejvíc mě dělilo, že tu lidé píšou, že to mají klidně 10 let nebo 20 let. To nováčka dost sejme dolu.

nejste žádný blázen, úzkostnou poruchu a panické ataky lidi mají a opravdu se není za co stydět

když to má někdo 10 - 20 let, na 99 procent není adekvátně zaléčen, nebo léčbu setrvale odmítá, a to taky neřešte :mavam:

pravda, mám i nějakou tu důchodkyni, co léčbu setrvale odmítá už 40 let, taky chuděra má místo života peklo a jejím příbuzným taky není dvakrát vesele, bo to musí celé snášet

jinak je paní poměrně zdravá, vitální, „jen“ těžce úzkostná… a má nakročeno k 90 - ce, ale chudák, ta hlava jí dává… :think:, ono to pak není život

jestli vám to pomůže, si to takto sem psát, tak klidně pište, mmch ta KBT je určitě velmi důležitá a potřebná, směle do toho

a k tomu nasazení, doufám že to je nasazováno pod dohledem lékaře, musí se nasazovat postupně a na té půlce by ste měl pár dní pobejt, než dáte celou tabletu…ale to už fakt musí lékař, který za to odpovídá a vyšetřil vás

někdy si to tak lidi polo - samo nasadí a rychle zvednou, ale úzkostné poruchy to většinou neustojí, ten rychlý nárůst dávky, musí se většinou pomalu a opatrně :think:

tož – držím palce! zvládnete to, uvidíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
11.9.23 21:40

Ty tvy navody jsou fajn, ale co plati na jednoho, nemusi na druhyho.ja byt uzkostna a panicka, fitko mi to jeste zhorsi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.23 22:46

@Borrealis léky mám od lékaře. Mám z nich respekt a nic bych si nedovolil sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.23 22:49

@negra já vlétl do metra a za dvě zastávky jsem měl panický záchvat. Vystoupil jsem a sedel na lavičce. Díky meditaci jsem si už uměl pocit nádech a výdech a za 3 minuty jsem byl ok. A víte co jsem udelal? Našedl do nej znovu hned po záchvatu a já se cítil jako hrdina. Na páse jsem taky sotva chodil a cinkalo mi v hlavě. Jenže po 10 minutách to šlo a byl jsem jen 20 minut. Dokonce jsem měl náběh na ataku před recepci, ale opět rozdychat, nechat projít a pokračovat. Tělo si na to zvyká a pak není tak v šoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí