Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, prominte, ze pisu s chybama, jsem cizinka, ale bohuzel trpim panickama atakama, tak vsechno po poradku. Uzkozti mam od detstvi, protoze nemela jsem to jednoduche. Prvni panickou ataku jsem mela, kdyz byla tehotna podruhe dvojcatama v 5 mesici, a bylo to natolik silny, ze jsem chtela oslepnout, a neco proto udelat, tak mne kamaradka odvezla do psychiatrie tam mne nechali na 2 mesice, a posadili na leki. Kdyz jsem rodila tak jsem vynechala leki, ale za mesic ataky se vratili, a musela jsem se vratit k nim. Ted deckam uz je 3,5 roku, a leki stale beru. Kdyz mam panickou ataku zacina mne strasne se bouchat srdce, a takovy pocit ze vyskoci ze mne, potim se silene, nemuzu se uklidnit, a zda se mi, ze neco ostry mne propichne, a ja zemru, nejhorsi kdyz jsem v lese, taky vsude vidim spinu i zacinam uklizet. Co pomaha? Leki, natahnout na sebe deku, nebo cepici, pokud jsem venku na 15-30 minut, a ataka je pryc. Kazdopadne jeste mam diagnozu k tomu OKR. Chci se toho zbavit, a boji se ze na podzim zacnu hledat praci, a nevim co dal.
Psycholog či psychoterapeut vám s tím pomůžou. Ale léky sama nevysazujte. Až se budete cítit líp, domluvte se na snížení.