Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky! Mam dotaz a prosím o radu.Mam 7měsíčního syna a máme trošku potíže s papaním! Za 24h sní tak 500ml. sunaru, 150g příkrmu a 1 přesnídavku.Zdá se mě to málo a i malo přibírá.Má 7kg.Stačí to nebo je to málo?
Ahoj,
našemu mrňouskovi je 7,5 měsíce, ráno vypije 240ml Nutrilonu pak si dá ovocnou svačinu, k obědu má brambory (nebo rýži) + zeleninu+masíčko (někdy bez masa, někdy žloutek - obměňujeme), odpoledne má buď bílý jogurt nebo nemléčnou kaši (střídáme různé vločky s troškou ovoce) a večer tak 270ml rýžové nebo kukuřičně kaše. Váží 8,40kg a podle dr. je dost dlouhý - 75cm. Nikdy jsme s jídlem neměli problémy, všechno co se mu uvaří sní s velikou chutí
Tak jen abys věděla jak jsme na tom my.
ahoj a mějte se
Ivina + Peťule
Náš malý má osm měsíců a váží 7400g, moc taky nejí, nevím kolik vypije jelikož kojím, ale vody tak 50-100ml denně, jí banán, zeleninu, rýžovou kaši, máme to na doporučení lékaře. Nevím jestli jí málo, ale pokud vám v noci nepláče, je spokojený tak si myslím že není co řešit, ale je to pouze můj názor.
Ahoj, pokud vic nechce tak to staci. Ale muzes skusit dat jogurt nebo ovocnou mlecnou kasi. Jinak mala mela 7kg jeste v 9m a Dr nam rekla ze roste pekne
A hlavne i ja sem na ni vydela ze je zdrava a plna zivota. Myslim ze ste na tom stejne, a neni duvod se znepokojovat. Sany.
Hm, tak ja len oci otvaram kolko vasi drobci papaju a vazia. Syn porodna hmotnost 3660gr mal v roku 8,5 kg a dr. nic neriesila, dolezite je ci je dieta spokojne, vaha sa uz dnes tak neriesi. Ked som sa pytala kolko ma zjest, tak povedala, ze kolko chce on sam, v ziadnom pripade nenutit, lebo mu jedlo zhnusim. Troska viac zacal papat az po roku, ale tiez to nie je ziadna slava. Ked ho troska viac napcham, tak kaka 3× denne a boli ho brusko. Takze kazde dieta je ine a kazde potrebuje ine davky jedla. Syn je este 4× denne kojeny a dost casto aj v noci, takze si myslim ze hladom netrpi. Vzhladom na to, ze nema byt po kom vysoky ( v roku 73cm) tak je pekne baculaty, vobec nie chudy. ![]()
Tak papaniu zdar!!! ![]()
Mám dceru šest a půl měsíce, vážená je před čtrnácti dny a měla sedm kilo, jí s velkou chutí. Když jí byly tři měsíce, tak mi dr. vynadala, že jí málo krmím, ale ona víc nechtěla. Potom jsme šli na konzultaci k jiné dr., kam jsme se potom i přehlásili, ta mi řekla, že pokud je dítě spokojené, tak nemám nic řešit. Po zkušenostech s tabulkama, který dr. mají, už se řídím spíš spokojeností svého dítěte
a ne nějakýma tabulkama, kde se píše, kolik má dítě sníst. Pokud je tvoje miminko spokojené, tak to neřeš. Myslím, že pouze, pokud by přírůstky byly abnormálně nízké, měl by dítě vidět odborník, ale jinak buď hlavně v klidu. Ivča_K ![]()
Já napíšu co jíme my, malému je 7 měsíců a 9dní:
Ráno 210 UM, pak asi 150 ovocná přesnídávka, k obědu asi 200 zeleninka a maso, pak 180 UM a večer ještě 210 UM. A přes den mu nabízím vodu, včera vycucal dokonce 120ml, ale to je výjimka.
Takže když to porovnám tak jen o něco více pijeme. Můžeš zkusit nabízet vodu v nekapajícím hrnečku, u nás se celý den válí všude možně, malej si s ním dlouho jen hrál a občas popotáhnul a teď už mu to docela jde samo a pití převažuje nad hryzáním ![]()
Ale jak řekly holky, nedělej si s tím hlavu, váhu máte podle mě dobrou. Stejně mu navíc nic nevnutíš, když nechce.
Mějte se,
Věrka