Papání ručičkou v 18. měsíci, co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.26 17:10

Papání ručičkou 18m

Zdravím všechny maminky,

18m klouček se nenapapá sám rukou. Někdy do půl roku si dával věci do pusinky. Ale potom přestal. Nejspíš za to mohou i zkažené přední zuby. Ty jsou ale nějakým způsobem stabilizované (fluoridem). Je to můj druhý prcek. U toho prvního jsem jela napůl BLW. U druhého na nebyl čas. A přiznám se, že jsem ho pořád brala jako miminko a dvakrát jsem mrkla a nebyl už tím maličkým miminkem a zaspala jsem. Takže to prostě bylo: spěcháme do školky se starším, rychle do něj nafrkám snídani a mažeme. Co nesní, to si ze mě nakojí.

Koupila jsem mu hrneček se dvěma oušky. Za tři dny se z něj naučil pít. S mojí pomocí a troškou to vztekáního. Lžící nabírá, ale zatím k pusince s ní nedojde. Když mu dám křupku, kterou dle všeho chce, tak, aby si vzal do ručičky, ručkou uhne a natáhne se pusinkou. Když ji má v ručce a chci mu ji přiblížit s ručkou k puse, jako to bylo s hrnečkem, chytí amok. Jediné, co dělá je, že tu křupku radši rozdrtí. To ho taky moc baví. Ručky občas do pusinky strčí, když tam nahání zoubky.

Prostě si myslím, že nemá tu potřebu. Ale tak moc…? Setkal se s tím někdo?

Ráda bych vaše pohledy a hlavně rady :roll: Nějak nevím, co s tím. :nevim:

Příspěvek upraven 26.01.26 v 17:41

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.1.26 17:19

Syn to dělá, když ho zrovna bolí zuby. Taky se radši nechává krmit. Ale je mu 13 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.26 17:43
@Anonymní píše: Více

Uf… takže je dost možné, že to je těmi kazy. Achjo. To mě mrzí. Ale to jsme se i stavěli na hlavu a čistili, jak měli, jenže byl hodně blinkací a ta sklovina to nedala… :zed:

• Citovat
  • Upravit
11797
26.1.26 18:29

Neteř to taky tak měla..ta nteda nevzala žádné jídlo do ruky protože je nechtěla mít umazane :lol: nebo prostě nechtela používat ruce..krupky taky drtila…radši se nechala krmit..nějak kolem dvou let jí to přešlo a začala pomalu ty nemazave věci normálně jíst…ať už rukou nebo lžíci/vidlickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5935
26.1.26 21:11

Hele já mám trochu jiné případy, ale vzorně se u jídla také nekrmí :lol:
Starší nejdříve jedla zase vše rukou, klidně i jogurt. Pak přišlo období, že nechtěla mít umatlané ruce a ve 3 letech odmítala jíst i namazaný chléb. Jak se dotkla másla, tak bylo po jídle. Příborem ji to zase moc nešlo, takže jedla jak vrabec a nechala se dokrmit. Přišlo to až ve školce, kde už se nají jako člověk :lol:

No a mladší (1 rok) od té doby, co to zkoušíme rukou tak si s jídlem jen hraje. Kromě křupky si do pusy jídlo nedá, ale zajímavé, že všelijaký drobek, kapesník, nebo korálek automaticky háže do pusy :roll:
Ještě se ani sama nenapije, to ta starší si držela lahvičku od 8m.
Motorika taky nic moc, ale je to možná úděl těch mladších, přece jen už na ně není ten 100% čas.

Takže můj závěr je, že všechno má svůj čas a nakonec všechno přijde… Nestresuj se.
Kdyby mu bylo 2,5 roku, tak by to bylo něco jiného, zatím je ještě malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí