Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, v rodném listě bude jméno otce, které udáš, ale dítě se bude jmenovat po Tobě.
Papír z matriky si založ do těhot. průkazky a tu doufám k porodu nezapomeneš.
A kdyby náhodou jo, tak stejně během hodinky snad neodrodíš, tak si pro to někoho pošleš, to by snad šlo, ne?
Příspěvek upraven 19.08.12 v 10:14
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takovej dotaz. Když jako nesezdaný pár pujdeme na matriku, tam nám potvrdí, že přítel je otec a napíše se tam jeho příjmení a tento papír zapomenu doma, nedonesu do porodnice, jak to pak bude? Bude v RL otec neznámý?
Moc děkuji za odpovědi.
Řekla bych, že ne max. se dítko bude v porodnici jmenovat po tobě ![]()
@Hanulínek píše:
Ahoj, v rodném listě bude jméno otce, které udáš, ale dítě se bude jmenovat po Tobě.
Papír z matriky si založ do těhot. průkazky a tu doufám k porodu nezapomeneš.
A kdyby náhodou jo, tak stejně během hodinky snad neodrodíš, tak si pro to někoho pošleš, to by snad šlo, ne?Příspěvek upraven 19.08.12 v 10:14
To se stalo kamarádce, nechala si ho doma a je odtamtud 300km a už nemá možnost si tam dojet.
Tak ho může přítel dodatečně přinýst. Stejně si pro RL půjdete až po propuštění z porodnice, dřív jak za 3dny vám ho nevystaví. ![]()
Nebo až půjdeš na sepsání porodopisu, tak ten papír z matriky vem s sebou a oni si ho tam založí a vypíší si nacionále pro matriku.Tak jsme to udělali my ještě před porodem, ale kopii jsme si pro sichr nechali.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takovej dotaz. Když jako nesezdaný pár pujdeme na matriku, tam nám potvrdí, že přítel je otec a napíše se tam jeho příjmení a tento papír zapomenu doma, nedonesu do porodnice, jak to pak bude? Bude v RL otec neznámý?
Moc děkuji za odpovědi.
Když ho zapomeneš doma, tak se houby děje, akorát ho pak budeš muset (nebo přítel) donést na tu matriku, co vám bude vystavovat RL a oni vám udělají RL správný.
Já to taky v porodnici neměla, tak jsem jen nahlásila, že to přijdem vyřídit přímo na matriku a bylo.
@j.a.n.i1 píše:
Když ho zapomeneš doma, tak se houby děje, akorát ho pak budeš muset (nebo přítel) donést na tu matriku, co vám bude vystavovat RL a oni vám udělají RL správný.
Já to taky v porodnici neměla, tak jsem jen nahlásila, že to přijdem vyřídit přímo na matriku a bylo.
moc děkuju ![]()
Já jsem ten papír odevzdávala už při první kontrole v porodnici, to se mnou sepsali i vše potřebné a u porodu jsem měla klid ![]()
Já ho odevzdala v porodnici ještě před porodem
Kolegyním z pokoje donesl dodatečně přítel. Mělo by se to odevzdat do propuštění z porodnice
@Lucili píše:
Mělo by se to odevzdat do propuštění z porodnice
Je to jedno, akorát s tím pak musíš na matriku, což je otrava v místech, kde RL posílají poštou, ale třeba u nás se musel vyzvednout osobně, tak to pak vyjde nastejno.
Přeji krásný večer ![]()
Nechci zakládat novou diskuzi a tak obnovuji.
Mám pár dní do porodu a papír z matriky, kde jsme se shodli na příjmení po příteli. Já si to ted rozmyslela a chci aby se malá jmenovala po mě. Musím jít znovu na matriku vyplnit nějaký papír a nebo ten co mám prostě v porodnici neodevzdám. A jak by to bylo se zapsáním otce do RL?
Děkuji
No a otec s tím souhlasí? pokud se dohodnete, tak bude asi lepší jít znovu na matriku, jinak bude mít v rodným listě otce neznámýho, a budete to muset dopsat až potom
@slavuska1 Aha a dopsat se tam dá potom na matrice? Nebo je to nějaké složitější?
@Kaculina2 dopsat se tam da pak na matrice jen bude potřeba jeho rodny list
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Moc děkuji za odpovědi.