Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminy, poradíte mi některá? Mám 18ti měsíční dceru a za měsíc se má narodit druhé mimi. Jak mám vyřídit mateřskou? Dají mi zase na gyndě nějaké papíry pro zaměstnavatele? Díky, díky!
Meli by ti to dat tech 6-8 týdnů před porodem, podle toho, kdy chceš nastoupit na MD
Ted jsem si všimla, že máš rodit už za měsíc…Zavolej ke sve gynegolozce, aby ti dali doklad pro PPM
@hobbit A nezapomeń si ukončit rodičák na první dítě, pokud budeš pobírat PPM na to mladší.
Ano, na gynekologii vyplní formulář a s tím se pak vyřizuje MD
@hobbit no papíry už jsi asi měla dostat dávno, pokud ti trvá poměr a máš nárok na ppm.
Pokud ti pořád trvá smlouva se zaměstnavatelem, tak mu doručíš papír na PPM, který ti vydá gynekolog. Peníze z prvního rodičovského příspěvku, které jsi do výše 220 tis, nestihla vybrat, bohužel propadnou. Při trvající prac. smlouvě máš stejné podmínky pro čerpání ppm a rodičovské dovolené jako u prvního dítěte.
Aha, tak já jdu volat. Jo smlouvu mám na dobu neurčitou. Zrušit mateřskou, formulář najdu asi na netu…Pošlu ho poštou, bo jsem z Třince a žiju v Praze..
Tak ve středu mi dá sestřička na gynděT tu žádost. Tu pošlu(kopii)své účetní. Do 3týdnů mi kolik budu dostávat. zajdu na Pražskou správu, dají mi potvrzení kolik přesně a pak to pošlu na socku do Třincevypočsocku. No snad to stihnu vyřídit před porodem. Dělaly jste to taky tak?
asi jo, že? ![]()