Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, neustále tu čtu o tokm, jak jste každý dostala spoustu rad a papíry s pokyny z nemocnice po revizi. Já jsem byla na revizi, kvůli špatnému vývoji v 7tt, měla jsem příliš vysoký hormon HCG a bohužel se to prostě nevyvíjelo. Po revizi za mnou přišla sestřička jen s tím, ať zaplatím poplatek 100,– za pobyt a hned mě poslala ten den domů.. Žádné papíry, nevěděla jsem ani o šestinedělí o ničem.. Ani mě nenechali na nic se zeptat, prostě mě vypakovali. Jsem 2týdny po revizi dělohy a nějak nevím, co smím, nebo nesmím? Snažit se prý mohu znovu po 3 měsících, ale to nevím od doktora, ale od kamarádek.. kdy dorazí první MS? Kdy můžu mít první sex? Chuť už by byla, ale mám strach.. když se budu chránit kondomem, neuškodíme tím něčemu v těle? Mohl by mi, prosím, někdo napsat co vše bylo v těch papírech? Předem moc děkuji ![]()
@ajule13 mě teda řekli že si mam dojít za týden, nejpozději do 2 týdnů dojít na KO ke svému lékaři. A s tím snažením-každý doktor ti řekně něco jiného
Teda, jak si to po sobě čtu… takovýýých chyb
omlouvám se…
@dituleska s tím snažením raději počkám, miminko moc chceme, ale bála bych se znovu toho, že potratím…ale jak s tím chráněným sexem? Nechci to uspěchat, pokud by to něčemu mohlo uškodit..
Já jsem se teda v nemocnci doktorů ptala na všechno, co mě napadlo. Info jsem měla. Ale od každýho doktora jiný
2 týdny po revizi jsem měala jít na ko ke své dr. Tam jsme to ještě doprobraly.
@Izzz taky jsem se chtěla ptát, ale doktorka za mnou ani jednou nepřišla, sestřičky žádné info podávat nechtěli a pak jen přišli pro peníze a čau.. :-/
Já jsem se začala snažit hned po 1.MS a mám tu vedle sebe Viki
v červenci jí už bude rok
sexovat můžete, klidně se chrantě, s tím snažením si myslím že je na tobě kdy začnete ale byla jsi na začátku tak si nemyslím že bys měla mít problémy. Snad většina žen potratí a nikdy se to nedoví páč si myslí že je to jen zpožděná MS ![]()
@dituleska a lubrikant nevadí? Kondom moc nemám ráda, ale chránit se teď raději chceme.. z lubrikantu by se mi tam asi žádná infekce dostat neměla, že? Omlouvámse za blbé otázky, ale vím o tom jen to, co jsem se dočetla na internetu.. navíc 1.května letíme na dovču a ani nevím, jestli smím použít tampony, jelikož očekávám, že když letím měsíc po zákroku, tak to nejspíše zrovna dostanu
@ajule13 ta lubrikant jako takový nedokáže zabránit infekci, to jedině kondom. Tampony samozřejmně používat můžeš pokud to bude měsíc po zákroku a ne týden
a klidně se ptej já byla vyjukaná jako ty.
@dituleska už se těším, až vedle sebe budu také mít drobečka
známá potratila dvakrát a teď má taky dvě krásné holky.. ona zašla se snažením po šestinedělí.. doufám, že tělo prostě otěhotní až když je připravené.. ![]()
Informace se různí, nicméně asi takto - měla bys dodržet šestinedělí a ideálně se vším všudy - neměj pohlavní styk, nekoupej se ve vaně, nepoužívej tampony.
Menstruace by měla v ideálním případě přijít 4-6 týdnů po revizi. Určitě se nech zkontrolovat gynekologem, pozor na nestandardní bolesti v podbřišku, snadno se lze po revizi propracovat k zánětu i při dodržení všech pokynů.
Další pokusy o dítě - informace najdeš rozličné, udává se 1-6 menstruací po revizi, většinou se radí obligátní 3 měsíce. Revize není jako samovolný potrat, takže to není stejné začátek nezačátek.
@dituleska myslela jsem právě lubrikant dát na kondom, protože je mi kondom docela nepříjemný.. jéj děkuju, konečně mě někdo dokáže trochu uklidnit, že o tom vím víc
bylo to moje první těhotenství, takže se mi docela zhroutil svět, než jsem zjistila, že se to stává opravdu často a víc o tom začala číst… moc to neuklidnilo, ale trochu zmírnilo strach, že jsem něco zkazila, nebo tak..
děkuju!!!
@ajule13 hle děje se to denně a bude se to dít dál, nic si špatně neudělala idkyž si to spousta holek dává za vinu
na ty lubrikanty pozor na složení kuli kondomu!! ne všechny jsou vhodné na sex s kondomem
@ajule13 já jsem se ptala doktorů, když jsem musela ještě na utz a na kontrolu před revizí. Sester jsem se netapala radši na nic.
My jsme dodrželi šestinedělí poprvé celý, podruhý už ne.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.