Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@PetraJ píše:
Myslíš, že to psal ten její pětiletej syn, jo?
no když mu pořád něco zakazuje
tak přestal brečet a začal za ní psát tady
![]()
Hezký večer, omlouvám se asi za stupidní dotaz, ale to máte ty papoušky puštěné? To nejsou zavřené v kleci? (nemám s nimi žádnou zkušenost) My jsme třeba řešily příchod mimča a naši fenu, která to těžce nesla, žárlila, ale u papoušků by mě nenapadlo, že by mohly žárlit…
@Purelily My třeba máme senegala a ten má klec jenom na dopoledne, kdy jsme v práci- a to z ní často uteče, protože si ji umí otevřít. Je pořád puštěný a chce být s námi.
Oni zase agresivní nejsou, ani na menší děti. Bydlíme v 2*1, takže ven je moc dát nemůžu, jedině na balkon a to by se sousedům moc nelíbilo. Tak snad to zvládnem, bojím se hlavně, že budou křičet, jsou fixovaní na mě, přítele spíš jen tolerují ![]()
A ano mají klec jen jako ložnici a jídelnu, většinu času tráví se mnou. Řekla bych, že s papouškem je to horší než se psem, my měli i psa a ten tolik pozornosti nepotřeboval:) Je to naše chyba, že jsme je tak rozmazlili.Po několika letech je těžké je něco přeučit ![]()
Mníšci jsou dost uřvaní, vlastně se říká, že nejuřvanější mezi papoušky. Takže bych jim doma našla místo, kde si mohou řvát v době spaní mimča a nebudou ho budit. A když se jim páneček dost nevěnuje, dokáží být dost zlí a klovat jen tak, aby měli pozornost.
My jsme měli mníška, byl skvěle ochočenej, i z venku se vrátil domů. V kleci byl vlastně jen na noc. Měl své místo, kde si sra.jdil, takže i když byl na volno, nebyly hov. niska všude. Nejlepší bylo, když nám „čistil“ obličej, to bylo příjemný. A nejhorší bylo jídlo, to byl schopnej vlízt nám až do krku
Rád nám obíral zuby a rty po jídle. Ale pak, jak páneček na něj neměl už tolik času, začal být zlý, kloval všechny až do krve
Už teda nežije, je to x let zpátky..
Edit: teď čtu, že jste v bytě
No tak snad bude fungovat deka přes klec a řvát moc nebudou..
Holky děkuji za reakce, jsem zase o něco chytřejší ![]()
já bych se jich asi bála, že mě klovnou, ale já jsem poseroutka ![]()
@Purelily píše:
Holky děkuji za reakce, jsem zase o něco chytřejší
já bych se jich asi bála, že mě klovnou, ale já jsem poseroutka
To asi záleží na druhu. My máme našeho od holátka, dokrmovala jsem ho stříkačkou a nikomu by neublížil. Naopak, je to můj synáček mazlivej.
My je máme taky oba od miminka, dokrmené, takže ani ten křik není tak hrozný. Jsou to miláčci, jen vyžadují neustálou pozornost
Takže nebudu mít doma 1 mimino, ale rovnou tři ![]()
@misa5504 píše:
My je máme taky oba od miminka, dokrmené, takže ani ten křik není tak hrozný. Jsou to miláčci, jen vyžadují neustálou pozornostTakže nebudu mít doma 1 mimino, ale rovnou tři
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jak to u vás dopadlo? Co mníškové a miminko? Máme taky dvě darebačky mniší a chceme mimiko, akorát mám strach jak to budu zvládat s tím křikem + brek.. Když ty dvě darebačky spustí je to hrůza
.. bojím se, že mě z toho klepne. Jsou rozmazlené až hrůza, dokrmené od miminka.. Nerada bych se jich vzdala, nebo je někam zavírala atd. Klec máme v obýváku, obývák je propojený s kuchyní. Takže jsou zvyklé v centru pozornosti.Jen jsem se chtěla zeptat, jak to zvládáte?
![]()
Jej koukám, že sem zakladatelka už nechodí, máte někdo podobnou zkušenost? ![]()
Zdravim, prislo mi na mail upozorneni. Mam jiny profil..Mnisky jsem pred dvema mesici dala pryc a uprimne vam reknu, ze jsem to mela udelat davno. Trapila jsem se ja i ptacci, zalezi jak mate velky byt, zda se jim venuje i nekdo jiny nez vy. Ja to nezvladla, nemela jsrm na ne cas vubec, navic za chvili nastupuju do prace a to uz bych nemela ani minutu. Jsem rada, ze nasli novy domov, me se hrozne ulevilo,, ackoliv jsem tomu pred tremi lety nebyla schopna verit. Mam je hrozne rada, ale s ditetem mit v byte dva papousky a mimino je na blazinec
Moc vam preju at to tak nemate ![]()
Ano mám, jsou ve velké rodině a hned byli velice spokojeni. paní mi posílá fotky, jsem ráda, že se mají dobře, určitě lépe neý u nás. Zpetne me mrzi, ze jsem to neudelala driv. To mate fajn, muzete je dat v lete i ven, my bydlime v panelaku, takze to bylo peklo ![]()