Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkušenost s mimčem nemám, ale kámoška mám doma papuška korelu a prostě když prudí tak se přece zavře do klece. Mají ještě voliéru venku a tam není vůbec o čem mluvit. Nevím proč by to měl být problém? Radši anonymně kámoška sem chodí
Já bych papoušky nedávala pryč. nechala bych je zvyknout hned na miminko. stejně jako psa třeba…
Budou z toho v šoku, že jsou pryč a potom je na jejich „území“ nějaký „vetřelec“, o kterého se najednou všichni starají…
K rodičům je nedávejte, změna prostředí a pak vetřelec doma, to by nemusel být nejlepší start.
Nevím jak moc je máš „vycvičené“, ale dala bych nějaké bydýlko poblíž přebalováku, aby se mohli koukat, až budeš opečovávat miminko. A během opečovávání jim šoupnout pár dobrůtek, aby si vytvořili spojení „mimino = příjemnost“. Pokud budou mít nějaké zakázané území, tak na tom trvat, ale nespojovat to s miminem (takže například nenechat je sedat na postýlku bez ohledu na to, jesti tam mimino aktuálně leží, nebo ne).
A jinak se snaž jim věnovat, jako dřív, ať nežárlí. Určitě to zvládneš v pohodě, některé maminky nemají papouštky, ale rozmazlenou dogu, a taky to musí zvládnout ![]()
@Etcetera78 píše:
K rodičům je nedávejte, změna prostředí a pak vetřelec doma, to by nemusel být nejlepší start.
Nevím jak moc je máš „vycvičené“, ale dala bych nějaké bydýlko poblíž přebalováku, aby se mohli koukat, až budeš opečovávat miminko. A během opečovávání jim šoupnout pár dobrůtek, aby si vytvořili spojení „mimino = příjemnost“. Pokud budou mít nějaké zakázané území, tak na tom trvat, ale nespojovat to s miminem (takže například nenechat je sedat na postýlku bez ohledu na to, jesti tam mimino aktuálně leží, nebo ne).
A jinak se snaž jim věnovat, jako dřív, ať nežárlí. Určitě to zvládneš v pohodě, některé maminky nemají papouštky, ale rozmazlenou dogu, a taky to musí zvládnout![]()
Ahoj, bohužel zkušenost nemám…ale určitě napiš jak to dopadlo
máme doma mníška, slečnu… bohužel má ráda jenom přítele mě klove, když je puštěná a já stojím u kuchyňské linky tak ke mě doletí bezduvodne me klovne do krku a letí.. Bohužel na mě papoušek žárlí…dotknu se přítele a je konec…a co se týče řvaní.. z toho mám nejvetší strach řve skoro nonstop ![]()
Zdravvím,
nemá nějaká maminka zkušenost s papoušky a miminkem na cestě? Za pár dní se nám Petříček narodí a mě začíná děsit představa dvou papoušků mniších, podotýkám velice rozmazlených a miminka. Na pár dní je dáme k rodičům, ale pak si je musíme zase vzít. Strašně nerada bych se jich vzdala, jsou to moji miláčci, ale mám z toho, jak to všechno zvládnu strach. Má někdo podobnou zkušenost??