Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle vložky jsou úzké ale už se to tu nedavno rozebíralo a často jsou vložky univerzální a prostor v botě vypadá trochu jinak. Takže jestli má v botě prostor a nezakopava v nich tak asi dobrý. Akorát teda moje teta dělá ve školce a zrovna z tohohle typu backurek jsou dost nešťastní…ne že by nebyly vhodné ale dětem se často vyvlekne ten pásek se suchým zipem z toho kovového očka a nejde jim to tam dát zpátky a vztekaji se u toho a nechtějí se obouvat…mají s tím problémy často i předškoláci…
Dcera by je nedala.. jsou úzké no. Ale dcera nosí barefoot, boty prostě kopírujíci nožku, podle tvaru nohy.
Navštivte nějakou bf obuv a nechte si poradit. Tohle je celé špatně, bota vůbec nesedí.
Menší ji byly těsné, protože je to kulatá bota, noha má úplně jiný tvar. Já rozhodně netrvam na barefoot obuvi, nosime od vseho neco, ale přece jen trochu vhodnější i mezi klasickymi byste jistě našli. Zkuste je doma používat a uvidíš. Případně kdyby se jí v tom blbě chodilo ve školce jistě by ti to řekla. Nebo kdyby zakopavala, padalo jí to atp, tak ti řekne i učitelka. Naše děti bf nenosí, jen dcera papuce právě proto, že do těchto se nenacpe. Když má akorát velikost, jsou malé na šířku. Když má akorát šířku, je to zas větší velikost. Prostě pro její. nohu nevhodná bota, tak má bf, máme už „svoji“ značku, na koberci jí nevadí tenká podrážka, do školy pak jí do toho asi budu dávat vložku.
@Lojzísek píše: Více
Joo jenže to by musela zakladatelka nakupovat i ostatní botky barefoot…nebo kompromis. Příjde mi že má i holčička zkroucený malíček.. i ostatní prstíky, byli by tady fajn barefoot botičky.. ale nee jenom papuče, to taky pak není ideální řešení.
@KKK85 my to kombinujeme a nikdy nebyl problém. I klasicky boty ale kupuju tak, aby seděly, netlacily a nemusela jsem detem uriznout malicek.. Je to oříšek, ale dají se najít.
@KKK85 píše: Více
Jasně, barefoot nebarefoot, hlavní je, aby bota seděla, netlačila, nesvírala, byla pohodlná.. Tady rozhodně nesedí ![]()
Bačkurky na pohled pěkné ale je vidět že vůbec ale vůbec nesedí… jsou jí evidentně velké… menší ji zase buou tlačit protože jsou dělané na úzkou nohu a tvá dcerka má spíše širší.,
já mám dobré zkušenosti s bačkory RAK jsou to takové obyč bačkory, malé výborně sedí, Vždy tedy s pevnou špičkou. Jen je tedy potřeba vykomunikovat s obchodem velikost mají nějak posunuté číslování a kupuju vždy o číslo menší než má klasické boty.
https://eshop.bylo-nebylo.com/…arma-ruzova/
Příspěvek upraven 27.08.24 v 11:13
On ji hlavně nesedí ten tvar bačkory, přijde ti, že má kulatou špičku? Má ploutvičku a podle toho vybírej bačkory, například ef Barefoot, naše má slipstopy ![]()
@Midaku píše: Více
Já tak akurát keen jsem našla co ji sedí mimo barefoot… bohužel. Ráda bych letos na zimu kouila nějaké levnější kompromisní. Kdysi měla z decathlnu, přestali je vyrábět. A ty zimy nezimy… vloni měla froddo zimní za 2000, měla je na sobě tak 10-15×.. k nim měla loňskou novinku froddo celoroční, kotníkové, lehce zateplené s membránou a ty nosila skoro pořád říjen-březen cca, střídavě s nízkýma celoročníma… no ale v lednu sníh a byla řada na zimní.. ale 2tis se mi za to letos dávat nechce na pár nošení
BF prodejnu mame bohuzel z ruky, tak jsem sla do mistni obuvi. No uz tam nepujdu, pani prodavacka tomu rozumi asi stejne jako ja. Mate treba tip jake boty by ji mohli sedet? Jinak se snazim kupovat kompromisy.
@Anonymní píše: Více
Změř ji délku a šířku, pak jde poradit.
Nejlíp měřídlo 12+ na délku a šířku šuplerou.
Nebo se dá v krabici měřit. Obkres bývá nepřesný.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
V obuvi jsme vyzkoušeli x značek papučí a nakonec koupili tyhle. Menší velikost jí byla dost těsná, ale nevím, jestli tyhle nejsou zas moc velké
Stélka 17,3 cm. Nohy 16,1 a 16,0 cm.
Nezakopává v nich.