Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je asi školka od školky. Ale téměř všude se jede hned celodenne, na běžný režim. U nových děti se doporučuje ty orvni dny jit po obede, ale jinak bezne i deti rovnou spi.. ono to neni jak ve skole, skolky casto nemaji prazdniny, bezne funguji i v srpnu. Zari znamena jen to, ze do bezneho provozu prijdou nove deti. Nemate informační schůzku teď na konci srpna?
Vy jste neměli informační schůzku?
Každá školka to má jinak.
Byla jsem se synem ve skolce hodinku a pak jsem odešla. Vyzvedla prvně po obědě. Měla jsem čekat někde poblíž kdyby hodně brečel abych mohla hned přijít. Věci jsem přinesla všechny hned první den.
Obvyklá bývá informační zchůzka pro rodiče… obvykle poslední týden prázdnin. Tam se dozvíš vše. Právěi to vyzvedávání dětí - obvyklé je že děti co tam jsou první dny chodí jen na dopoledne.
Vyzvedávání je pak po obědě a další vyzvedávání je po spaní - čas ti nenapíšu to má každá školka jinak.¨
toaleták a kapesníky se nosí obvykle první měsíce není termín.
@Midaku @JancaS84 @ludmilaadamkova Ne, žádná informační schůzka se nekoná. Nic mailem, ani SMS nepřišlo.
To má každá školka jinak. U nás třeba první den byl v podstatě s rodiči, max se tam dítě nechalo třeba na hoďku samo, když chtělo. Celý první týden byl hodně adaptační, až v tom druhém začal takový klasický provoz.
U nas ve školce to bylo dle slov kamarádky tak, že tam rodiče prostě nechali osamělé a leckdy tudíž i rvouci děti a sli pryc. Jedna ucitelka na celou třídu novych děti, takže ani nestihla všechny při příchodu přivítat. No jako učiněná katastrofa ![]()
@Anonymní píše: Více
No tak nám taky nic nepřišlo mailem ani SMS. Informace, že bude ta schůzka, visí na nástěnce u školky a je to na webových stránkách školky. Tak se podívej, jestli to nemáte taky.
Soukroma skolka, kde deti nastupuji prubezne a od 2 let. Prvni den tam bylo dite samo asi hodinu a pul. Dalsi den asi 3 hodiny. Treti den jsme uz vyzvedli klasicky po obede.
@Anonymní píše: Více
A ani na stránkách školky nejsou žádný informace?
My jsme teda vždycky schůzku měli. Termín nám dali už při zápisu. Bylo to aspoň na hodinu a řešilo se vše od docházky, nahlašování stravy, kam se má co platit, jak vše probíhá, co má mít dítě do školky atd.
@Midaku @JancaS84 Webovky jsou tragické a na nástěnce není nic. Včera jsem šla okolo.
Přišel jen mail s obecnými informacemi: věci do školky, kam posílat peníze za školkovné a stravné a pak přihláška k jídlu. A že se má dítě dostavit nejpozději do 8:00 do třídy. To je vše.
Ještě doplním, že se jedná o vesnickou školku s 20 dětmi.
Tak to bude v kazde skolce jine.. ve skolce, kam chodila dcera byla zvykacka, myslim, ze tyden od 8-10. Pak uz normalne. Ve skolce, co chodi mladsi zadna zvykacka neni, rovnou pul den nebo i spani. V obou skolkach byla info schuzka. Na prvni den jsem nesla backory, prevleceni na ven.
Toaletak a tyhle srandy az pozdejs behem zari. Nastesti skolka, co je mladsi dite, si tyhle vymozenosti umi uz zaridit sama.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den, dcera poprvé nastupuje do školky. Před prázdninami mi došel mail se školky s dokumenty k vyplnění + co bude dítě ve školce potřebovat. Chtěla bych se zeptat, jak ten první den probíhá, zda už ten den je tam dítě samo, proběhne nějaká organizace a jestli donést veškeré věci, co jsou napsané v papírech už s sebou (kapesníky, toaleťák,…)? Bohužel jsem se zatím ani nedozvěděla, kdy probíhá vyzvedávání dětí, abych věděla, jak si zařídit vycházky při neschopence.
Jen mě zajímalo, zda už to probíhá jako běžné dny nebo je jen nějaké uvítání a po pár hodinách se jde domů.
Děkuji za zkušenosti.