Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Tak se jich v odpovědi na ten mail zeptej
u nas rodiče novych dětí maj schůzku už v červnu, v září pak je schůzka pro všechny rodiče.
První dva dny tam byl myslim tak do 10h, pak do oběda, nebo v podstatě jak rodič potřeboval, když uz by potřeboval hned druhej den celej den, tak učitelka s tim asi nic moc dělat nemohla
jinak u nas se vyzvedává po obědě ve 12h a třeba ve 12:10 uz jsou děti v pyzamech.. Ségra v jiny školce měla po obědě rozpětí tuším 12-13h a bylo jedno v kolik přijde, u nás uz by dítě leželo, přijít třeba ve 12:15, když by nebylo nahlášený, že jde domů. No a domů se vyzvedává nejdřív ve 14:30 ale tohle se podle mě obecně nedá říct, každá školka ta má určitě jinak, jak je vidět i tady, holky hodně píšou, že hned celý dopoledne, jak spíš znám, že nejdřív tam je dítě jen třeba dvě hodky.
@JancaS84 U nás žádná schůzka taky není, je až první týden v září. Na webu není vůbec nic. Druhá školka už třídní schůzka měla.
V mém okolí školky teď hodně dávají informace na sociální sítě s pokyny co a jak, popř. to mají v rámci odkazu na webovky.
nám třeba info že schůzka bude teprve přijde - pravděpodobně v pondělí… v
Zkáze kouknout na web, Urcote tam bude někde denni řad. Jsou školky, kde se chodí do 8, pak také do 8:30 nebo 8:45. A to samé s vyzbwdavanim. Ti nejmenší jsou třeba jen na dvě hodiny
Tak jsi se měla zeptat u zápisu…fakt nevíme, jak je to u vás…jestli všechny věci přineseš první den nebo druhý už je úplně dotaz mimo, normálně to dones s nástupem, dostane v šatně poličky a tam si to dáte
U na střeba žádná adaptace v jedné školce není. Děti hned první den jsou do oběda. Žádné s rodiči, na 2 hodiny. Hned hezky z ostra. Ve druhé naopak první den 2 hodiny, dále dle dítěte, ale rodiče se mají připravit na pomalejší adaptaci.
Já bych ty věci klidně vzala, ale není to nutné ( toaletách, kapesníky …. ). První den tam bude mumraj. My ani žádné info nemáme. Kdy se chodí do školky se dozvíš ze školního řádu. Žádné papíry, nic nedorazilo ( a vím že nedorazí). Je to vtipná školák. FB nemají
, web mlčí
na školce nic
Na stránkách v aktualitách si máme stále užívat prázdniny
A první den hned do oběda ![]()
@kocourGarfield Díky, nějak takhle to je i u naší.
A psala/volala jsem tam už kvůli několika věcem, tak mi přijde blbý zase…
Určitě vím, když nemám zkušenost, že zrovna na tohle se mám ptát u zápisu v květnu… předpokládala jsem, že informace budou komplexnější než to, co přišlo. Bohužel jsem myslela špatně, uznávám. ![]()
Komentáře ostatních mi pomohly. Tvůj ne, příště si to můžeš v klidu odpustit. Díky. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.