Pár dní v nové práci a OČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nejspíš ano, z posledního ukončeneho čtvrtletí, říjen, listopad, prosinec 2019.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude to z pravděpodobného příjmu, který bys měla tento měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju, ale každá to píšete jinak, tak jako čtu různé informace i na internetu… ![]()
@Lendeš Takže myslíš, že 60 procent ze mzdy psané ve smlouvě?
- Citovat
- Upravit
Z rodičáku se nepočítá žádná dávka.
§ 18 https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-187#…
(5) Jestliže sociální událost u zaměstnance vznikla v kalendářním měsíci, v němž vzniklo pojištění zaměstnance, považuje se za denní vyměřovací základ jedna třicetina započitatelného příjmu, kterého by zaměstnanec pravděpodobně dosáhl v tomto kalendářním měsíci. Jde-li o zaměstnání malého rozsahu nebo o zaměstnání na základě dohody o provedení práce, považuje se v tomto případě za denní vyměřovací základ jedna třicetina vyměřovacího základu zaměstnance dosaženého v tomto kalendářním měsíci.
Nebude to 60 % mzdy ve smlouvě, ten zjištěný denní vyměřovací základ se ještě redukuje podle redukčních hranic a z toho pak 60 %.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Děkuju za čas strávený nad mou otázkou
Ale fakt je, že jsem z toho stejně jelen. A v tvém odkazu je rok 2006/9. Ono to nějak dopadne, důležité je, že se mnou v práci počítají i dál
- Citovat
- Upravit
Je to zákon z roku 2006, účinný od 2009 a dále tam vidíš, že je to 47. verze (po novelách) a že je to aktuální znění 2020.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, úplně mi - vlivem pandemie - nevyšlo načasování nástupu do nového zaměstnání po rodičáku. Bohužel po týdnu jsem nastoupila na OČR (zavřené školy a školky). Vedoucí s tímto naštěstí problém neměl, nejspíš v příštím týdnu zavřou provoz i tak. Nerozumím ale tomu, z čeho se bude počítat výše ošetřovného. Píše se, že vyměřovací základ se počítá z předchozích 12 měsíců…? Já mám podepsanou pouze smlouvu a výši měsíční mzdy. Nebo se to bude počítat z rodičáku? Prosím sociálně zběhlejší o pomoc. Děkuji