Paracetamol po MMR

Anonymní
13.7.17 21:30

Paracetamol po MMR

Dobrý večer,
potřebuju spíše asi uklidnit. Dcera 3 roky je dnes 10 den po první dávce priorixu (odloženo ze zdrav. důvodů - jsem pro očkování). Odpoledne začala být protivná a horká. K večeru už rudé tvářičky a uši, ale čelním teploměrem sem naměřila max 37,9. Byla jen protivná a extra horečka myslím nebyla, tak jsem jí nechtěla trápit měřením a jen jsem kontrolovala čelním. Nicméně nic jsem na srážení odpoledne nedala, až večer (říkala jsem si na noc :roll: ať se vyspí, že jí není dobře) dostala panadol. No a až následně mi naskočilo, že jednak se po očkování nemá dávat, myslím, že jsem to někde četla - že vadí paracetamol, a druhak že prostě neměla vysokou horečku…no a já teď trochu plašim, jak moc jsem něco „podělala“. Takže máte někdo zkušenost? Event místní lékařky, zda by věděly? Předem díky a prosím o anonym. Díky a pěkný večer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
13.7.17 21:34

Já myslím, že jsi nijak neublížila, dcerka dobře usnula a bude lépe…takové reakce na očkování bývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.17 21:39

@pannda jj mě neděsí ta „reakce“, jak jsem psala, nebyla nijak hrozná ta horečka, spíš byla celkově taková schvácená a protivná a ubrečená - což ona je normálně opak. Ale já to myslela, že jí jakoby ulevim, že se vyspí atd :roll: no a pak jsem teprve začla řešit, že jsem jí to dala asi zbytečně a do toho někde i píšou, že paracetamol snížuje imunitní reakci na očkování atd…no vim, nemám nic hledat…

• Citovat
  • Upravit
2024
13.7.17 21:51

Už si jí ho dala.Byla bych v klidu..myslím, že ublížit to nemůže. Běž spát :hug: Snad bude zítra dobře!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
13.7.17 22:28

Dcera mela po tomto ockovani take teploty, stridala jsem paralen s nurofenem po 6 hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
14.7.17 07:47

Ze se nema davat, to je mysleno po hexe do 24h po ockovani. Vy jste 10.den.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.17 08:59

@vlcacek01 dekuji :kytka:

@Verun83 dcera dostala priorix..

Jinak v noci celkem spala ale ted uz je zas horka :roll: tak jsem zvedava, snad bude brzy klid.

• Citovat
  • Upravit
6806
14.7.17 19:24
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
potřebuju spíše asi uklidnit. Dcera 3 roky je dnes 10 den po první dávce priorixu (odloženo ze zdrav. důvodů - jsem pro očkování). Odpoledne začala být protivná a horká. K večeru už rudé tvářičky a uši, ale čelním teploměrem sem naměřila max 37,9. Byla jen protivná a extra horečka myslím nebyla, tak jsem jí nechtěla trápit měřením a jen jsem kontrolovala čelním. Nicméně nic jsem na srážení odpoledne nedala, až večer (říkala jsem si na noc :roll: ať se vyspí, že jí není dobře) dostala panadol. No a až následně mi naskočilo, že jednak se po očkování nemá dávat, myslím, že jsem to někde četla - že vadí paracetamol, a druhak že prostě neměla vysokou horečku…no a já teď trochu plašim, jak moc jsem něco „podělala“. Takže máte někdo zkušenost? Event místní lékařky, zda by věděly? Předem díky a prosím o anonym. Díky a pěkný večer :kytka:

Ex post, ale jednala bych stejne. Tedy paralen ano. Nic jsi nepodelala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.17 22:47
@BellinkaX píše:
Ex post, ale jednala bych stejne. Tedy paralen ano. Nic jsi nepodelala. :kytka:
:kytka: moc dekuji, zrovna v tvou reakci jsem doufala ;)
  • Citovat
  • Upravit
6806
15.7.17 10:50
@Anonymní píše: :kytka: moc dekuji, zrovna v tvou reakci jsem doufala ;)

není zač :D mohla jsi napsat do soukromých, ale jsem tu tak max 1× týdně, nějak nestíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.17 16:36
@BellinkaX píše:
není zač :D mohla jsi napsat do soukromých, ale jsem tu tak max 1× týdně, nějak nestíhám.
:kytka: ok, dekuji a beru za slovo, priste otravuji rovnou sz :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek