má nárok na paragraf?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@eumedon Ano, ovsem je otázkou, zda jsou popsane problemy duvodem pro neschopenku dospeleho cloveka… Kor po 3 dnech, kdy uz byva po problemech a natoz na 9 dni se kterymi zde kalkuluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@eumedon Ano, ovsem je otázkou, zda jsou popsane problemy duvodem pro neschopenku dospeleho cloveka… Kor po 3 dnech, kdy uz byva po problemech a natoz na 9 dni se kterymi zde kalkuluje.
Jistě. To je ovšem otázkou pro lékaře, ne pro nás. Čili otázka zní ani ne tak „dáte mi OČR“, jako „dáte mi neschopenku“ a je třeba se ptát ošetřujícího lékaře člena domácnosti, pečujícího o dítě. Neschopenka člena domácnosti, pečujícího o dítě by pak měla být dokladem o nároku na OČR pro jiného člena domácnosti (možná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Toma18 A jinak tedy si vůbec nejsem jistá, že průjem a zvracení u dospělého je důvod pro OČR, to zas není tak zásadní nemoc.
s měsíčním miminem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
s měsíčním miminem?
No s měsíčním miminem tím spíš, jelikož stejně sedí doma, takže pokud to není stav, kdy je na kapačkách v nemocnici, tak se o mimino normálně postará.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Jistě. To je ovšem otázkou pro lékaře, ne pro nás. Čili otázka zní ani ne tak „dáte mi OČR“, jako „dáte mi neschopenku“ a je třeba se ptát ošetřujícího lékaře člena domácnosti, pečujícího o dítě. Neschopenka člena domácnosti, pečujícího o dítě by pak měla být dokladem o nároku na OČR pro jiného člena domácnosti (možná).
Ano, a jelikož tohle OČR vystavuje přesně ten ošetřující lékař toho co se ptá „dáte mi neschopenku“, tak ta otázka v u někoho na MD bude znít „dáte mi OČR pro partnera“ a přesně k tomu směřoval můj komentář, který se zakladatelky tak dotknul, že je otázkou, zda vůbec to OČR dostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už jsem napsal, tak zákon říká: " osoba, která jinak o dítě pečuje, onemocněla" a o tom musí rozhodnout lékař. Jako laik si ale nedokážu představit takový průjem, který by matce zabránil postarat se o dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit