Paragraf na rodiče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
20.2.23 20:32

Paragraf na rodiče

Ahoj,
Maminka je po vážně operaci a bude nutné se o ní po propuštění postarat.
Jsem svobodná a žiju a ní v jedné domácnosti. Kdo mi vystaví OČR pro zaměstnavatele?? Moje doktorka na moje jméno nebo obvoďák mamky na její jméno?

Mám v tom bordel…
Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76049
20.2.23 20:35
@Rower píše:
Ahoj,
Maminka je po vážně operaci a bude nutné se o ní po propuštění postarat.
Jsem svobodná a žiju a ní v jedné domácnosti. Kdo mi vystaví OČR pro zaměstnavatele?? Moje doktorka na moje jméno nebo obvoďák mamky na její jméno?Mám v tom bordel…
Děkuju!

obvoďák mamky nebo ošetřující lékař v nemocnici, ty budeš psaná jako ošetřující osoba a mamka jako osoba, o niž je třeba se postarat,
tvůj lékař s tím nemá nic společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
20.2.23 21:05

Praktik tvojí maminky nebo lékař v nemocnici. A ani byste nemusely žít ve společné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24592
20.2.23 21:16

Pokud byla v nemocnici aspoň 4 dny a její léčení bude trvat minimálně 30 dní, máte nárok na dlouhodobé ošetřovné. Vystavuje ošetřující lékař vaší maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
20.2.23 21:24

@sloninka nemusí žít ve společné domácnosti? Já byla na operaci a nemohla jsem se o sebe starat natož o syna, který měl v té době 7 měsíců. Mamka musela být u nás a starat se o nás o oba a OCR nedostala kvůli tomu, že spolu nežijeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24592
20.2.23 21:25
@Mexie píše:
@sloninka nemusí žít ve společné domácnosti? Já byla na operaci a nemohla jsem se o sebe starat natož o syna, který měl v té době 7 měsíců. Mamka musela být u nás a starat se o nás o oba a OCR nedostala kvůli tomu, že spolu nežijeme

Od loňska u přímých příbuzných už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
20.2.23 21:28

@lucad77 aha, já byla 2017 a právě to tenkrát nešlo tak mě to zarazilo. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64950
20.2.23 21:46
@lucad77 píše:
Pokud byla v nemocnici aspoň 4 dny a její léčení bude trvat minimálně 30 dní, máte nárok na dlouhodobé ošetřovné. Vystavuje ošetřující lékař vaší maminky.

Nemusi ji to ale predem schvalit zamestnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.2.23 22:42
@vokishka píše:

O tom hodně pochybuji, neschopenku také zaměstnavatel neschvaluje, jedná se o podobnou záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
20.2.23 22:49

U dlouhodobého ošetřovného ano

Podle zákoníku práce uděluje zaměstnavatel svému zaměstnanci souhlas s nepřítomností v práci k poskytování dlouhodobé péče. Zpravidla tak učiní na základě předloženého tiskopisu Žádost o dlouhodobé ošetřovné.

Zaměstnavatel není povinen tento souhlas udělit jen v případě, že tomu brání vážné provozní problémy. Neudělení souhlasu musí zaměstnavatel oznámit zaměstnanci písemně a důvody neudělení prokázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
21.2.23 17:37

Cerpala jsem ted v lednu OCR na dceru, ktera je na MD, ale byla v nemocnici. Starala jsem se o 10mesicni vnucku. Ve spolecne domacnosti nezijeme. V praci jsem cerpani osetrovacky jenom nahlasila.7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64950
21.2.23 17:41
@sloninka píše:
Cerpala jsem ted v lednu OCR na dceru, ktera je na MD, ale byla v nemocnici. Starala jsem se o 10mesicni vnucku. Ve spolecne domacnosti nezijeme. V praci jsem cerpani osetrovacky jenom nahlasila.7

to bylo to dlouhodobé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24592
21.2.23 19:21
@vokishka píše:

Musí. Ale pokud neschválí, je povinen doložit ty vážné provozní důvody. Není to jen na jeho libovůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64950
21.2.23 20:17
@lucad77 píše:
Musí. Ale pokud neschválí, je povinen doložit ty vážné provozní důvody. Není to jen na jeho libovůli.

jo, ale není to jen tak, že ted si vzpomenu, tak mu jen oznámím, že mám paragraf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
21.2.23 20:46
@vokishka píše:
to bylo to dlouhodobé?

Ne, 2 tydny. Kratkodobou osetrovacku zamestnavatel nemusi schvalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat