Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak pokud Dr říká, že výsledky budou za týden, tak asi nebudou druhý den. Jak jsi na to přišla, že bývají/mají být druhý den? A pokud Dr říká, že to může být parazit, tak proč by nemohl?
A jak velký nález to je - no já teda nejsem parazitolog, ale myslím, že těch tu moc není ![]()
Anonymní - zálěží, co z té krve chce doktor testovat
základní krevní obraz do druhého dne být může a obvykle bývá, ale jestli potřebuje z té krve něco „pěstovat“ tak to samozřejmě trvá
Běžné jaterní testy bývají do druhého dne, ale doktorka mohla žádat ještě žloutenky nebo něco takového speciálnějšího a nebude říkat výsledky postupně, ale všechny naráz.
@princeznaII @vokishka no já jsem myslela, jestli nebude někdo vědět, co se v takovýchto případech nabírá…o žloutenku tady asi nepůjde ![]()
Dcera měla jiné problémy, ale při běžných jaterních testech jí raději udělali i na ty žloutenky. Prostě jsou to játra, ty s tím souvisí. Já nevím, co s parazity, ale snažím se vysvětlit, proč můžou trvat ty jaterní testy týden.
Běžné hemangiomy na játrech mám i já, už dlouho, byla jsem i na CT, nic se s tím nedělá, jen sleduje. Ale mně zůstávají více méně stejné.
To máš jak se vším, všechno je hrozně individuální. CO u jednoho může znamenat naprostou hrůzu, nemusí u druhýho přece znamenat vůbec nic
Tak odběr parazitologie bude na delší dobu, takže ten týden mi přijde spíš na to. Tady je ukázka žádanky, co by mohla dr. ev. žádat http://www.fnhk.cz/…iezelena.pdf docela častá je toxocaroza (škrkavky), ale parazitů je hodně druhů..někde v zahraničí nebyl (exzotické země) klidně už v dřívější době? Proč na tom sonu byl? Má nějaké další problémy? Taky nejspíš nabírala onko markery, ty taky nejsou hned.
@Anonymní píše:
Tak odběr parazitologie bude na delší dobu, takže ten týden mi přijde spíš na to. Tady je ukázka žádanky, co by mohla dr. ev. žádat http://www.fnhk.cz/…iezelena.pdf docela častá je toxocaroza (škrkavky), ale parazitů je hodně druhů..někde v zahraničí nebyl (exzotické země) klidně už v dřívější době? Proč na tom sonu byl? Má nějaké další problémy? Taky nejspíš nabírala onko markery, ty taky nejsou hned.
Má velké problémy s páteří(je i po operaci) a dost často ho bolí břicho, vždycky třeba dva měsíce a zase to přejde. Už prodělal různá vyšteřní a vždycky byl závěr…záda. Vloni, vlastně už předloni mu to dělalo to samé, a na SONU nic nebylo. Vloni na podzim opět a jak jsem psala, takto to dopadlo. V zahraničí jsme byli prvně a naposledy přesně před 5 lety v Egyptě. Problému letitých má víc, ale takové jako hypertenza a štítnice. Bude mu 45.
Omlouvám se za anonym, ale nemohu jinak…Manžel byl po vánocích na SONO břicha, na němž mu našli hemangiom o velikosti asi 25×20 mm. Bylo mu řečeno, že to nic není, jenom se to musí hlídat. Po třech měsících byl znova na SONU, nález zní atypický hemangiom, zvětšil se na 35×28 mm a ještě nějaké jakoby cucky(exkrementy) ve žlučníku a dr. mu doporučila CT. Mluvila o tom, že by to mohl být i nějaký parazit. Logicky máme hrozný strach, že to nebude tak jednoduché. Obvodní dr. se nález nelíbí a před vyšetřením CT nabrala ještě krev. Výsledky zatím nemáme…prý budou až za týden. Myslela jsem si, že jaterní testy budou do, druhého dne???
Mohl by to být opravdu parazit??? nebo co??? jak moc velký je to nález???Na netu nemohu nic najít