Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky vsem.
Koupili jsme si parni cistic. Zatim jsme ho odzkouseli na dlazbe a muzu vrele doporucit! Dlazba vcetne spar vypada jako prave polozena a to s minimem namahy a bez jakekoliv chemie.
Na krabici je vyfocena pani, ktera tim pucuje kresilko…a na to se chci zeptat. Jak na textilie??? Kdyz jsem cistila tu dlazbu a jine pevne povrchy, bylo z toho docela dost vody, kterou nebyl problem setrit…ale co treba s gaucem? Mate nektera zkusenost a radu???
Jinak pro vsechny, ktere o nakupu parniho cistice uvazujete, mam doporuceni - OBI, Solac 1400W za 999,– je ve sve kategorii absolutne nejlevnejsi a s dostatecnym vykonem.
Dekuji za reakce!
Hurá,konečně někdo.Už jsem se tu ptala ,ale nikdo s ním neměl zkušenosti (nebo se o ně nepodělil)
díky
gepy
Ahoj..
Tak my parní čistič máme - my k tomu máme ještě nástavce na koberce, na okna, na trouby (železný a umělohmotný) na sedačky a žehlička, fakt super.., ale celé to stálo nějak kolem 20.000,– Kč.., ale žehlička je super - je s ní polovina práce, což se při prckovi dost hodí. Jinak na ty sedačky je to taky dobrý, na ten nástavec se dá takový textilní hadr a tím se jezdí po sedačce, ale musí se dávat pozor na tlap páry, kterou pouštíte, hlavně se musí dávat pozor na sedačky,které mají takový ten mikroplyš, aby to něudělalo takové nevzledné pruhy.. Už ho máme hodně let, když si vzpomenu napíšu ten, jak se jmenuje..
Oluska a Martínek
Olusko , diky!
Me totiz zajima, jestli te sedacce nevadi ta voda??? Ja kdyz jsem cistila tu dlazbu, tak ta para logicky kondenzovala…nechavas to tak nebo to potom jeste nejak vytiras hadrem nebo vysavacem na vodu?
Nico - no ono hodně záleží, jaký tlak dokáže ten parní čistit v té nádobě vyrobit, nám dělá hodně vysoký tlak, takže se tolik vody nesráží. Je to potom takové navlhlé, ale když to ráno uděláš, tak večer je to perfektně suché. Jinak, jestli Vám to dělá hodně vody z té páry, tak bych asi přejela sedačku tím vodním vysavačem. Vytírat by to nemělo smysl, protože bys to spíš vetřela dovnitř do té sedačky, a to bys asi nechtěla..
Oluska a Martínek
Olusko , tlak je 3,5 baru dle udaju od vyrobce. Me se to hodne srazelo, protoze jsem cpala hodne do tech spar a nemackala zcela na plno…no ja to zkusim cvicne na polstari a uvidime
Kazdopadne diky moc za rady!
Nico - já se podívám na údaje toho našeho..
ka-tka - my máme i na čištění oken..
Oluska a Martínek
Ka-tko , ano nejake heblatko je tam i na okna
budu zkouset o vikendu…pokud to teda zvladnu, ja mam vzdycky takovych planu a potom nestiham.
Ahoj Nico,
chtěla bych se zeptat, zda to opravdu vyčistí skvěle spáry?
Já, blbec, mám v koupelně dlažbu, skoro, bílou a čištění
je samozřejmě mazec. Už jsem vyzkoušela všechny možné
přípravky a vždy je to práce, skoro, na dvě hodiny.
Tak mě to moc zajímá.
Jakou barvu spáry jsi čistila?
Dekuji za odpovedi.........
jeste mne zajima.........nemuze okno prasknout pod tou parou???
A mate nekdo zkusenosti s cistenim oken s parnim cisticem?
K
Ave , koupili jsme starsi domek a po te dlazbe se nekolik let chodilo asi jen v botach…Nevedela jsem jakou sparu cistim, ale vykouknul pod tim zrejme pouze beton, takze takova svetle seda. Ja se to pokusim vyfotit, jeste to neni cele hotove…a obavam se, ze na nekterych mistech to ani vycistit nepujde, podle zapachu to je smir nebo nejaka takova sragora a to urcite v koupelne nemas.
Ahoj
Já jsem čistila i bílé spáry a je to na ně super…
A na ty okna - nedávám ho na nejvyšší výkon.., ale prostě mě přijde čištění plenou lepší, než tou parou, jednou za čas, je to prostě lepší..
Oluska a Martínek
Ahoj všem,
obnovuji, chtěla bych něco malého ručního, jen tak na koupelnu, záchod, okna… zaujaly mě teď ve světě ženy. Ale v jiných diskuzích (starších) se píše, že kvalitní tak minimálně za 5000.
Co máte doma a jak jste spokojené? Děkuji
Také se připojuji k dotazu
Už dlouho přemýšlím nad koupí parního čističe, ale nevím jaký ![]()