Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zajímá mě jak je to s pasy a občankami pro batolata. Musím mít dítě sebou při vyřizování?(fotka).
Nenapadlo nás, že na jednodenní výlet kousek za hranice potřebuje extra doklad.
A jak by ho vyfotili, kdyby tam nebylo? A taky rodný list.
Potřebuješ dítě sebou (nebo ho nechat vyfotit někde, kde dělají fotky na průkazy, šle to už vyjde stejně jako nechat vyfotit na tom úřadě), potřebuješ k tomu rodný list dítěte a samozřejmě, ze jakmile prechazis s dítětem hranice, tak musí mít vlastní cestovní doklad. Jestli teda nechceš, aby ti dítě někde zabavili a musela jsi dokazovat, ze je fakt tvoje.
Samozřejmě, že dítě musíš mít s sebou. Jedině tak ho mohou na doklad vyfotit. No a ty přece také nejezdíš za hranice bez dokladu. To platí i pro dítě, a to od narození…
@Kriss Tina píše:
Potřebuješ dítě sebou (nebo ho nechat vyfotit někde, kde dělají fotky na průkazy, šle to už vyjde stejně jako nechat vyfotit na tom úřadě), potřebuješ k tomu rodný list dítěte a samozřejmě, ze jakmile prechazis s dítětem hranice, tak musí mít vlastní cestovní doklad. Jestli teda nechceš, aby ti dítě někde zabavili a musela jsi dokazovat, ze je fakt tvoje.
to už dávno neplatí, musíš se vyfotit u nich přímo při žádosti
@Kriss Tina píše:
To už si tam natahují přímo z foťáku na úřadě. Žádnou fotku ti nevezmou.
@vokishka píše:
to už dávno neplatí, musíš se vyfotit u nich přímo při žádosti
Jo? Tak to je asi novinka
u syna (3 roky zpátky) ještě slo, ze se vyfotilo u fotografa a ten to na úřad nějak poslal
no tak není co resit, dítě sebou vzít musí tak jako tak no.
@Kriss Tina píše:
Jo? Tak to je asi novinkau syna (3 roky zpátky) ještě slo, ze se vyfotilo u fotografa a ten to na úřad nějak poslal
no tak není co resit, dítě sebou vzít musí tak jako tak no.
Syn má 5 rokov a vždy ho fotili tam.
@Anonymní píše:
Už jsem se objednala
Treba rodný list dieťaťa, občiansky rodiča. Rodič si sadne s dieťaťom bokom, aby rodiča nezachytili, majú tam hračky, dávajú ich na objektív aby sa dieťa pozeralo, kam ma. Ide to rýchlo.
@ekira5 já taky nechávala fotit vždy tam, bylo to pro mě snazší si to vyřídit hned na miste, ale syn byl malinký a vůbec nespolupracoval a úřednice mi rekla, ať si ho příště nechám vyfotit u fotografa, kde na to bude víc času a klidu, než zdržovat na narvanem úřadě ![]()
@Kriss Tina píše:
@ekira5 já taky nechávala fotit vždy tam, bylo to pro mě snazší si to vyřídit hned na miste, ale syn byl malinký a vůbec nespolupracoval a úřednice mi rekla, ať si ho příště nechám vyfotit u fotografa, kde na to bude víc času a klidu, než zdržovat na narvanem úřadě
Teraz sú fotky elektronické, centrálne je to evidované na polícii. Keď je pátranie, rovno z databázy majú foto a informácie.
Byla jsem zařídím OP s dvouletou zrovna tenhle týden. Jediné co, tak bych šla někdy před obědem, protože by tam mohlo být nejmíň lidí. Jinak na přepážce to byla rychlovka. Vyfotila ji hned na první dobrou.
@Kriss Tina píše:
@ekira5 já taky nechávala fotit vždy tam, bylo to pro mě snazší si to vyřídit hned na miste, ale syn byl malinký a vůbec nespolupracoval a úřednice mi rekla, ať si ho příště nechám vyfotit u fotografa, kde na to bude víc času a klidu, než zdržovat na narvanem úřadě
No ale to už bude několik let, ne? Dneska se jinak než u nich nefotí. Na všechny doklady.
Zajímá mě jak je to s pasy a občankami pro batolata. Musím mít dítě sebou při vyřizování?(fotka).
Nenapadlo nás, že na jednodenní výlet kousek za hranice potřebuje extra doklad.