Pas a občanské průkazy pro děti

Anonymní
28.4.23 20:30

Pás a OP pro děti

Zajímá mě jak je to s pasy a občankami pro batolata. Musím mít dítě sebou při vyřizování?(fotka).
Nenapadlo nás, že na jednodenní výlet kousek za hranice potřebuje extra doklad.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42212
28.4.23 20:37
@Anonymní píše:
Zajímá mě jak je to s pasy a občankami pro batolata. Musím mít dítě sebou při vyřizování?(fotka).
Nenapadlo nás, že na jednodenní výlet kousek za hranice potřebuje extra doklad.

A jak by ho vyfotili, kdyby tam nebylo? A taky rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
28.4.23 20:43

Potřebuješ dítě sebou (nebo ho nechat vyfotit někde, kde dělají fotky na průkazy, šle to už vyjde stejně jako nechat vyfotit na tom úřadě), potřebuješ k tomu rodný list dítěte a samozřejmě, ze jakmile prechazis s dítětem hranice, tak musí mít vlastní cestovní doklad. Jestli teda nechceš, aby ti dítě někde zabavili a musela jsi dokazovat, ze je fakt tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21627
28.4.23 20:44

Samozřejmě, že dítě musíš mít s sebou. Jedině tak ho mohou na doklad vyfotit. No a ty přece také nejezdíš za hranice bez dokladu. To platí i pro dítě, a to od narození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65267
28.4.23 20:45
@Kriss Tina píše:
Potřebuješ dítě sebou (nebo ho nechat vyfotit někde, kde dělají fotky na průkazy, šle to už vyjde stejně jako nechat vyfotit na tom úřadě), potřebuješ k tomu rodný list dítěte a samozřejmě, ze jakmile prechazis s dítětem hranice, tak musí mít vlastní cestovní doklad. Jestli teda nechceš, aby ti dítě někde zabavili a musela jsi dokazovat, ze je fakt tvoje.

to už dávno neplatí, musíš se vyfotit u nich přímo při žádosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42212
28.4.23 20:45
@Kriss Tina píše:
Potřebuješ dítě sebou (nebo ho nechat vyfotit někde, kde dělají fotky na průkazy, šle to už vyjde stejně jako nechat vyfotit na tom úřadě), potřebuješ k tomu rodný list dítěte a samozřejmě, ze jakmile prechazis s dítětem hranice, tak musí mít vlastní cestovní doklad. Jestli teda nechceš, aby ti dítě někde zabavili a musela jsi dokazovat, ze je fakt tvoje.

To už si tam natahují přímo z foťáku na úřadě. Žádnou fotku ti nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
28.4.23 20:48
@vokishka píše:
to už dávno neplatí, musíš se vyfotit u nich přímo při žádosti

Jo? Tak to je asi novinka :D u syna (3 roky zpátky) ještě slo, ze se vyfotilo u fotografa a ten to na úřad nějak poslal :D no tak není co resit, dítě sebou vzít musí tak jako tak no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.23 20:51

Už jsem se objednala :palec:

• Citovat
  • Upravit
16340
28.4.23 20:52

Zase tak dlouho to netrvá - vyfotí, opíšou údaje z RL a čau :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27923
28.4.23 21:08
@Kriss Tina píše:
Jo? Tak to je asi novinka :D u syna (3 roky zpátky) ještě slo, ze se vyfotilo u fotografa a ten to na úřad nějak poslal :D no tak není co resit, dítě sebou vzít musí tak jako tak no.

Syn má 5 rokov a vždy ho fotili tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27923
28.4.23 21:10
@Anonymní píše:
Už jsem se objednala :palec:

Treba rodný list dieťaťa, občiansky rodiča. Rodič si sadne s dieťaťom bokom, aby rodiča nezachytili, majú tam hračky, dávajú ich na objektív aby sa dieťa pozeralo, kam ma. Ide to rýchlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
28.4.23 21:15

@ekira5 já taky nechávala fotit vždy tam, bylo to pro mě snazší si to vyřídit hned na miste, ale syn byl malinký a vůbec nespolupracoval a úřednice mi rekla, ať si ho příště nechám vyfotit u fotografa, kde na to bude víc času a klidu, než zdržovat na narvanem úřadě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27923
29.4.23 08:00
@Kriss Tina píše:
@ekira5 já taky nechávala fotit vždy tam, bylo to pro mě snazší si to vyřídit hned na miste, ale syn byl malinký a vůbec nespolupracoval a úřednice mi rekla, ať si ho příště nechám vyfotit u fotografa, kde na to bude víc času a klidu, než zdržovat na narvanem úřadě :roll:

Teraz sú fotky elektronické, centrálne je to evidované na polícii. Keď je pátranie, rovno z databázy majú foto a informácie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
29.4.23 08:02

Byla jsem zařídím OP s dvouletou zrovna tenhle týden. Jediné co, tak bych šla někdy před obědem, protože by tam mohlo být nejmíň lidí. Jinak na přepážce to byla rychlovka. Vyfotila ji hned na první dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
29.4.23 11:16
@Kriss Tina píše:
@ekira5 já taky nechávala fotit vždy tam, bylo to pro mě snazší si to vyřídit hned na miste, ale syn byl malinký a vůbec nespolupracoval a úřednice mi rekla, ať si ho příště nechám vyfotit u fotografa, kde na to bude víc času a klidu, než zdržovat na narvanem úřadě :roll:

No ale to už bude několik let, ne? Dneska se jinak než u nich nefotí. Na všechny doklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí