Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den Čeká mě první cesta letadlem a mám pár dotazů. Letím jen v rámci Evropy.
Kam si můžu dát žehličku na vlasy? Radši bych ji měla v odbavenem zavazadle. Je to možné?
Pinzetu na obočí si můžu dát taky do odbaveneho zavazadla.
Můžu si vzít cca litrovou prázdnou flašku a po kontrole si ji napustit vodou?
Děkuji
Do odbaveného zavazadla můžeš dát cokoliv kromě powerbanky. Koukni se na stránky letecké společnosti, se kterou letíš. Určitě tam mají konkrétní pokyny.
@sarka.010101 píše:
Dobrý den Čeká mě první cesta letadlem a mám pár dotazů. Letím jen v rámci Evropy.
Kam si můžu dát žehličku na vlasy? Radši bych ji měla v odbavenem zavazadle. Je to možné?
Pinzetu na obočí si můžu dát taky do odbaveneho zavazadla.
Můžu si vzít cca litrovou prázdnou flašku a po kontrole si ji napustit vodou?
Děkuji
pinzetu určitě do kufru, létala jsem s ní roky v kabelce, až mi jí na jednom letišti vyhodili
flašku si samozřejmě za kontrolou můžeš naplnit vodou ![]()
@welovefashion píše:
pinzetu určitě do kufru, létala jsem s ní roky v kabelce, až mi jí na jednom letišti vyhodiliflašku si samozřejmě za kontrolou můžeš naplnit vodou
Ahoj, do příručního letadla se prý nesmí brát tekutiny co maji více jak 1l.. letime s detmi, takže pití potřebujeme. Stačí teda si vzít. prazdnou láhev, a za kontrolou naplnit? A normálně si můžu vzít víc jak litr do letadla?
@Anonymní píše:
Ahoj, do příručního letadla se prý nesmí brát tekutiny co maji více jak 1l.. letime s detmi, takže pití potřebujeme. Stačí teda si vzít. prazdnou láhev, a za kontrolou naplnit? A normálně si můžu vzít víc jak litr do letadla?
Tak za kontrolou si můžeš koupit cokoliv, klidně i to pití, tam uz tě nikdo nekontroluje, každej si může koupit klidně 2 litry tekutin.
Ano, dělá to tak spousta lidí, na letišti jsou pítka, kde to naplníš. Tam jde o to, abys zvenčí nepřinesla lahev s tekutou výbušninou, ale když přes bezpečnostní kontrolu projdeš s prázdnou lahví… Pokud teda letíte z Ruzyně po Schengenu (kam spadá většina evropských zemí) - mimo Schengen je na Ruzyni bezpečnostní kontrola hned před vstupem do letadla.
@ugluk píše:
Ano, dělá to tak spousta lidí, na letišti jsou pítka, kde to naplníš. Tam jde o to, abys zvenčí nepřinesla lahev s tekutou výbušninou, ale když přes bezpečnostní kontrolu projdeš s prázdnou lahví… Pokud teda letíte z Ruzyně po Schengenu (kam spadá většina evropských zemí) - mimo Schengen je na Ruzyni bezpečnostní kontrola hned před vstupem do letadla.
Letime na Djerbu
@Anonymní píše:
Letime na Djerbu
To už Evropa není. Je to mimo Schengen. Takže kontrola tekutin bude až těsně na gatu. Tam jsou toalety, ale pítka si nevybavuji. A na toaletě teče ta namíchaná vlažná voda. Dá se koupit balená voda v automatu. Občas to nebere mince, je lepší platit kartou. A určitě půjde koupit nápoje v letadle. Jen člověk nesmí koukat na účtenku ![]()
@nozu píše:
To už Evropa není. Je to mimo Schengen. Takže kontrola tekutin bude až těsně na gatu. Tam jsou toalety, ale pítka si nevybavuji. A na toaletě teče ta namíchaná vlažná voda. Dá se koupit balená voda v automatu. Občas to nebere mince, je lepší platit kartou. A určitě půjde koupit nápoje v letadle. Jen člověk nesmí koukat na účtenku
Chapu
Jde mi hlavně o děti. Hele, a jde si vzít do příručního zavazadla jídlo? Krupky atd?
@Anonymní píše:
Jasně za kontrolou si jí můžeš naplnit na záchodě…mají tam i automaty s pitím v tom tranzitním prostoru
@nozu píše:
Do odbaveného zavazadla můžeš dát cokoliv kromě powerbanky. Koukni se na stránky letecké společnosti, se kterou letíš. Určitě tam mají konkrétní pokyny.
cokoli určitě ne, většinou je ten výpis zakázaných věcí poměrně dlouhý, třeba pinzetu bych neriskovala, mě zabavili i takovou tu multifunkční kovovou kartu velikosti kreditky
@Anonymní píše:
ChapuJde mi hlavně o děti. Hele, a jde si vzít do příručního zavazadla jídlo? Krupky atd?
Ano
@Anonymní píše:
ChapuJde mi hlavně o děti. Hele, a jde si vzít do příručního zavazadla jídlo? Krupky atd?
Jídlo si vzít můžeš. Stejně tak i pití pro děti - na Ruzyni to projedou nějakým spešl skenem, měli jsme normálně litr a půl flašku a to máme děti už celkem velké - 4 a 6 let
@Amalthea píše:
cokoli určitě ne, většinou je ten výpis zakázaných věcí poměrně dlouhý, třeba pinzetu bych neriskovala, mě zabavili i takovou tu multifunkční kovovou kartu velikosti kreditky
Proč by tam nemohla mít pinzetu?
A chceš říct, že ti z kufru zabavili kartu? To si namátkově vybrali zrovna tvůj kufr nebo jsi tam vezla ještě něco podezřelého? ![]()