Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte.
Za týždeň aj pol máme ísť na dovolenku do Chorvátska. Bohužial sa u nás stali nejaké nepríjemne udalosti, keď sme na pasy proste nemysleli. Ja pas mám, muž občanku ale naše tri deti nič. Viem že je to velmi neskoro, a že nas to bdue stať peniaze. Už sme s tým počítali, že budeme musieť deťom vybaviť rýchlopasy a priplatiť si. Lenže teraz som pozrela a rýchlo pas ktorý sa chystáme ísť zajtra vybaviť nebude do druheho dňa či do troch dní, ale lehota je až 15 dni. Chcem sa spýtať, či ste niekedy tento pas vybavovali a za ako dlho bol hotový, alebo sme to proste uplne pos.ali a na dofču možme zabudnúť. Že sme na to mali mysleť skor viem, a mysleli, hold sa stali veci, kedy aj niečo taketo šlo bokom…:-(.
Ahoj, dnes to zrovna zařizovali kamarádi, kteří jedou zítra na Slovensko. Pokud jsou na úřadu ochotní, tak to jde zařídit i za jeden den. Ale je třeba mít veškeré dokumenty. Zavolej si tam, pokud budou ochotní, zaplatíš 1000 korun a budete to mít
Možné to je.
Nehazela bych flintu do zita, klasik pas mas dnes za 14 dni hotovy, dojdi na urad, nezapome rodne listy a svou obcanku, do tydne to podle me stihnou
Zarizovali jsme kdysi, nevím jak dnes, ale nejdůležitější bylo potvrzení o občanství. Jeli jsme pro něj a pas byl hned.
Jde to. Vloni jsem narazila na moc hodnou úřednici a taky vše vyřídila rychle. A to my to měli ještě daleko komplikovanější. Už si ořesně nevzpomínám za jak dlouho byly, ale byla to určitě kratší doba než ta jejich lhůta. Chce to udělat smutný oči
Stane se… taky jsme zařizovali dceři pas „na rychlovku“, týden před odletem na dovolenou - a byl hotový do 2 dnů ![]()
@Katchus píše:
Zarizovali jsme kdysi, nevím jak dnes, ale nejdůležitější bylo potvrzení o občanství. Jeli jsme pro něj a pas byl hned.
to už naštěstí není potřeba. Taky jsme pro to prvně jeli. Ale od 2012 to myslím nechtějí. My totiž zařizujeme pasy narychlo každoročně ![]()
@Antonie Bolavá píše:
to už naštěstí není potřeba. Taky jsme pro to prvně jeli. Ale od 2012 to myslím nechtějí. My totiž zařizujeme pasy narychlo každoročně
Jo aha
Myslela jsem, že to vyřizuje úřad, ale v ramci bleskového vyřízení si to můžou rodiče zařídit sami ![]()
Tak tím líp pro nás brzdy ![]()
Jo a prý na rychlpas je potřeba si donést vlastní foto - což pro mě byla taky podstatná informace.
Jeeee vy ste ma ted povzbudili, ja už uronila slzu že nam propadne dofča. A o to viac ma teší, že ja nas rychlopasových viac. Zitra teda naklušeme i s fotkami, to viem že je treba a všetky tri deti začnu vříííískat „my chceme ist na dovolenkuuu“,a smutnee oči. ďakujem.:-)!
Výborne, pasy už máme od včera doma
. Síce ta cena 3000 bola nehorázna. Ale pani bola velmi milá a slubila nám že rýchlopas do našej dofči určite stihneme. Všetkým ďakujem za povzbudenie
!