Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@majuska852 píše:
Protože když má člověk pas, tak pak nemusí psát do diskuzí, jestli je OK jet jenom s občankou…
Pokud je svéprávněj a umí použít vyhledávač, tak taky ne. A ten který svéprávnej není se bude ptát, zda potřebuje víza a jak dlouho musí pas platit po příjezdu, takže rozdíl nevelký.
@j.a.n.i1 píše:
Pokud je svéprávněj a umí použít vyhledávač, tak taky ne. A ten který svéprávnej není se bude ptát, zda potřebuje víza a jak dlouho musí pas platit po příjezdu, takže rozdíl nevelký.
Už se mi stalo asi dvakrát, že mi v cestovce řekli, že sice ta daná země je v EU, ale že radši doporucují pas (nevím proč, nepatrala jsem po tom, pas mám…). Víc k tomu nemám. Nešlo ale o Bulharsko. Toť moje zkušenost.
Já radši jezdím s OP, kde to jde. Nebaví mě hlídat si ty knížečky, to razítko v pasu už taky žádná rarita není, za mě zbytečná starost navíc. Upřímně nechápu, když letí třeba rodina na Mallorcu z Prahy přímým letem a odbavují se s pasem, tam se vyvalí na pláž a zase letí zpátky. Občanky v peněžence jsou přeci o dost příjemnější, tak proč sebou tahají ty pasy? A že jich takto létá…
@zrcadlo píše:
Já radši jezdím s OP, kde to jde. Nebaví mě hlídat si ty knížečky, to razítko v pasu už taky žádná rarita není, za mě zbytečná starost navíc. Upřímně nechápu, když letí třeba rodina na Mallorcu z Prahy přímým letem a odbavují se s pasem, tam se vyvalí na pláž a zase letí zpátky. Občanky v peněžence jsou přeci o dost příjemnější, tak proč sebou tahají ty pasy? A že jich takto létá…
A oni létají jenom na tu Mallorcu? Nikam jinam se nikdy nepodivaji? Třeba Egypt? Já nechávám dělat pasy všem ( myslím deti) a je to z důvodu, že můžeme všude po světě. Stejne na úřad musím s nimi, tak je mi jedno, zda čekám frontu na pas nebo op. A jako raritu to nevnímám, spíše jako další možnost k cestování mimo EU.
@Majinka7 Tak ja zas nevidim duvod delat pas za situace, kdy se nikam mimo Evropu nechystam, na to aby mi 10 let lezel v supliku a propadl, ho nemusim nechat delat. Protože z praktického hlediska stejně potrebuju i ty OP…
@Majinka7 píše:
A oni létají jenom na tu Mallorcu? Nikam jinam se nikdy nepodivaji? Třeba Egypt? Já nechávám dělat pasy všem ( myslím deti) a je to z důvodu, že můžeme všude po světě. Stejne na úřad musím s nimi, tak je mi jedno, zda čekám frontu na pas nebo op. A jako raritu to nevnímám, spíše jako další možnost k cestování mimo EU.
Ale já se nedivím lidem, kteří si nechají udělat pas. Já se divím lidem, kteří ho sebou tahají i tam, kam vůbec nemusí. Z té Mallorcy do Egypta nepřelétají, prostě letí tam a zpět a letí tam na pas. Proto píšu, že když to jde, použiju radši OP, pas vnímám jako starost navíc, nebaví mě ho hlídat, nevejde se do peněženky atd. Tak proč tihle dovolenkáři sebou tahají i na tu Mallorcu pas, to je mi záhadou. Dřív byla otázka prestiže ta razítka v pasu
, ale dnes?
@j.a.n.i1 píše:
@Majinka7 Tak ja zas nevidim duvod delat pas za situace, kdy se nikam mimo Evropu nechystam, na to aby mi 10 let lezel v supliku a propadl, ho nemusim nechat delat. Protože z praktického hlediska stejně potrebuju i ty OP…
No já třeba nevím co bude za 10let, co když si za 7.let vymyslím let do Thajska a co teď? No udelat si pas a u dětí dám přednost pasu před op, když stejně na ten úřad jdu. A ano, asi jsme podle někoho divný, ale na pas letame i po EU, ty malé knížečky mi nikdy nezabrali moc místa v batohu.Ja jsem třeba ráda, že ty pasy máme a nejsme omezeni v cestování a kdykoliv se mužem sbalit a frcime kam chceme. A nechápu, že někoho může pohorsovat taková blbost u druhých. ![]()
Všichni máme obojí, beru to jako takovou jistotu. Už jsme zažili, že chlap den před odletem na dovolenou ztratil peněženku s občankou a bylo fajn, že jen vytáhl ze šuplíku pas