Pas, nebo stačí občanka? Co malému?

ArankaC.
13.6.12 11:39

Pas nebo stačí občanka a co malý?

Ahojki holky, mám takový problém. Snad mi tu zas někdo nenapíše, že už se na něco podobného někdo ptal. Teď se ptám já. Chci jet s malým do Polska na nákupy. Musíme mít oba pas podle nového? Nebo jen já a napsat ho tam? Nebo stačí občanka a napsat ho tam? Moc díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3234
13.6.12 11:41

Tobě stačí občanka a dítě musí mít svůj vlastní doklad s fotkou, do dokladů rodiče už to zapsat nejde. Takže vyřídit buď dětskou občanku (platí po EU) nebo pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
13.6.12 11:42

Já ti teda asi moc neporadím, ale ja takhle jezdim s prcek do nemecka, nekdy jedem autem, nekdy pesky (mame to fakt za barakem) a mam malyho jen v obcance (ted jsem mu teda nechala udelat pas, ale to ma kvuli dovce, ten ani sebou do nemecka neberu) nikdy me nekontrolovali, tak doufam ze mit ho v obcance stačí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
13.6.12 11:44

@market.s.87 Nestačí, kdybys narazila na blbce tak budeš mít problém. Dítko musí mít svůj doklad (nebo tedy ještě cca 14 dní stačí kdybys ho měla v pase, ale v OP ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
13.6.12 11:45

Nestači ted občanka podle novy zakon je potreba pas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
13.6.12 11:46
@silvija píše:
Nestači ted občanka podle novy zakon je potreba pas :)

Pro dítě i pro dospělé stačí v EU OP, pro zbytek světa je třeba mít pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
13.6.12 11:46
@silvija píše:
Nestači ted občanka podle novy zakon je potreba pas :)

Ne tak úplně, po EU bude stačit OP i nadále, jen musí být dítka vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
13.6.12 11:47
@Michaela23 píše:
Tobě stačí občanka a dítě musí mít svůj vlastní doklad s fotkou, do dokladů rodiče už to zapsat nejde. Takže vyřídit buď dětskou občanku (platí po EU) nebo pas.

Přesně tak. Teď v průběhu EURA bych to bez dokladu opravdu neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.12 11:48

Do polska dětská občanka, je to rychlejší a bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
13.6.12 11:49

Hlavně vše nové platí až od konce června!
Poté už musí mít každé dítě svůj vlastní doklad - buď „dětský“ OP (tam je ale nějaké omezení, kde všude to platí) jinak svůj PAS - ten pak bude platit všude.
Už neplatí jakékoliv zapisování do pasu nebo občanky, nebude to bráno jako náhrady za tyto doklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.6.12 11:51

To je pořád dokola. :roll: Buď pas, nebo občanku, dělá se i dětská občanka, která v rámci EU stačí. Děti se do pasu nezapisují, ale na stávající zápisy se dá vyjet až do 26. června.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
13.6.12 11:52
Ted ten novy zakon je že detsko musi mit mne ted se narodi mimi i chceme jet na EU s nim tak zjištovali co a jak…takže nebude stačit jen občjanka treba pas
@mag píše:
Pro dítě i pro dospělé stačí v EU OP, pro zbytek světa je třeba mít pas.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
13.6.12 11:56

Dnes jsem byla pro svojí občanku na úřadě…měli tam dětskou židličku u foťáku, tak jsem prohodila, že už jsou pěkně vybavení na ty dětský pasy. Pani říkala, že oni dělají dětem jen občanky a ty ve státech EU stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.6.12 11:57
@silvija píše:
Ted ten novy zakon je že detsko musi mit mne ted se narodi mimi i chceme jet na EU s nim tak zjištovali co a jak…takže nebude stačit jen občjanka treba pas

Moc nerozumím tomu, co píšeš (jsi cizinka?), ale na cesty po EU stačí dětský občanský průkaz - je to aktuální informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
13.6.12 12:00
ja gdy šla na uřad mne povedali že jesli budu chtit s detskem jet na dovolenu tak bude muset mit pas…A litva I slovensko je EU I STEJNE BUDU MUSET UDELAT PAS.Tak mne povidali na uřade
@Raduš.ka44 píše:
Moc nerozumím tomu, co píšeš (jsi cizinka?), ale na cesty po EU stačí dětský občanský průkaz - je to aktuální informace.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí