Pásový opar a návštěva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10977
5.7.16 23:21

Chodit s pásovým oparem do práce je sobecké. Sama jsem pásový opar měla a bylo to šílené. Měla jsem takové bolesti, že jsem byla ráda, že jsem ráda a při představě, že nakazím někoho dalšího mi seplo svědomí. Pásový opar mi předala právě kolegyně, která si takhle bezstarostně chodila do práce a nikomu nic neřekla. Za mě prasárna…, i když bych to v práci asi taky vydržela, jen jsem kolegiální…

Jo jinak naše dítě neštovice nedostalo. A ani jsem nikoho dalšího v blízkém okolí nenakazila. Ani manžela, který neštovice rovněž neprodělal ani jako dítě, to jsme měli skutečně obavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.7.16 23:27

Já měla pásový opar na noze v docela malém měřítku, tehdy jsem chodila na základní školu a doktorka řekla, že je to vysoce infekční..museli jsme to nahlásit ve škole a dva týdny jsem ležela doma a poctivě mazala..a to nám řekla, že pak máme radši ložní prádlo vyvařit.. :nevim: otázka co ji řekla doktorka..asi je to i v horizontu let u člověka jiné..ja bych to asi neriskovala a odložila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
5.7.16 23:39

V tehotenstvi jsem se vyhybala i cizim detem obecne. Nebyla jsem si jista, ktere detske nemoci jsem prodelala a ktere ne. K pasovemu oparu bych nejela na navstevu ani netehotna. S ditetem vubec. To musi pochopit kazdy trochu soudny clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
6.7.16 07:47

@Trojlístek mě s nim do práce poslala doktorka. Nedá se jim nakazit. Je to reaktivace viru planých neštovic v tele. Může kontaktem vyvolat plane neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.16 08:02

Děkuji všem za reakce, jenom se mi potvrdilo, že nikam jezdit nemáme… Zakl.

• Citovat
  • Upravit
151
6.7.16 08:34

Teda, kdyz to tady tak ctu, napada me otazka. Jak pak ti nemocni reaguji na to, kdyz se kvuli tomu z navstevy omluvite? Ja s tim mam neustale u nekoho problem…naposledy tchyne. Meli jsme jet k nim, ale jeden clen jejich rodiny mel neidentifikovatelnou vyrazku, priteli jsem oznamila ze nejedu (mame 5 letou holcicku a 3 mesicniho chlapecka) pritel se nastval a nemluvil se mnou, pry by k detem vubec nechodil. Pred tim take u nich, ten samy clen rodiny, pri navsteve prisel k autosedacce s malym, s silenou rymou a kaslem a zacal na sedacky chrchlat, pak zacal resit jestli nahodou nechytl od nekoho anginu. Moje matka zas kratce po navratu z porodnice vesele chodila na navstevu s silenym kaslem, ktery chytla od kolegyne a nemohlase ho zbavit. Vsichni ze me delaji hysterku, pry to prehanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10977
6.7.16 11:31

@verona02 Myslím, že to nepřeháníš. Sobeckost a blbost lidí nezná mezí. Ono ty nemoci obecně jsou jen na zlost. I ve školce se to neustále mele jen skrz neukázněné rodiče. Pětileté dítě už by mohlo být celkem imunitně stálejší, ale tříměsíční bude s imunitou asi někde jinde. Tohle téma by určitě vydalo na další diskusi a že jich tu na toto téma je…

Sama když jsem nemocná tak na návštěvy ani nemám náladu, ona i rýma je dost otravná a zdá se, že to nic není, přitom je to brána k mnohem horším infektům.

Ovšem je škoda, že nemáš podporu v partnerovi. U nás doma jsme za jedno a pak se nikdo blbě nediví, že se nehrneme k nemocným známým, či když jsme sami nemocní.

Ona taková ta množstevní tlupa, kde je každý zahleděný jen sám do sebe je dost nakažlivá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10977
6.7.16 12:07
@mag píše:
@Trojlístek mě s nim do práce poslala doktorka. Nedá se jim nakazit. Je to reaktivace viru planých neštovic v tele. Může kontaktem vyvolat plane neštovice.

Pásový opar není přenosný v takovém to smyslu sáhnu na tebe a máš to, nicméně je to hrozba pro imutně oslabené jedince. Oslabení můžeme být, aniž si to uvědomujeme. Vždyť už jen stres je vstupní bránou pro kde jakou nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
30.12.16 11:16

Obnovuju diskuzi, prosim prosim o radu, aem na zacatku tehu 6tt a sestra mi dnes rano volaka, ze ma pasovy opar, kolem genitalii, v utery kdyz sme si prali do noveho sem ji dala pusu, a navsteve pouzila po ni wc, muzu to od ni chytnout, v utery jeste puchyrky nemela, jen pry bolestivou kuzi. moc dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
30.12.16 16:17

Ne. Nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...