Pásový opar a návštěva

Anonymní
5.7.16 22:42

pásový opar a návštěva

Dobrý den,
tchýni dermatolog řekl, že má na těle pásový opar. Původně bylo v plánu, že v týdnu dorazíme na návštěvu. Máme skoro dvouletou holčičku a jsem těhotná ve 4. měsíci. Sice jsem četla, že to moc nakažlivé není, ale přesto se mi nechce riskovat, že to někdo z nás chytí a jet se mi k nim nechce. Máte někdo zkušenosti s tímto onemocněním? Anonym prosím z důvodu osobních informací člena rodiny.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21585
5.7.16 22:47

Ja jsem srab a neriskovala bych. Riziko moc velke sice neni, ale nasledky mohou byt velmi neprijemne. Navstevu prece jde posunout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 22:49

Já jsem taky srab :D Snad to nebude bráno jako nějaký šprajc z mojí strany… Zakl.

• Citovat
  • Upravit
10975
5.7.16 22:50

Takovou návštěvu bych rozhodně odložila. Pásový opar je nakažlivý, pokud jsi například imunitně oslabená a to v těhotenství můžeš být vždy. Pásový opar vyvolává stejný vir, který má na svědomí neštovice, takže malá si je pak úplně klidně po takové návštěvě může prodělat a ty jako těhotná tedy nic moc. Nechci strašit, ale poté to může mít dopad i na plod. Ale taky se samozřejmě nemusí stát nic. To už si musíte zvážit sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
5.7.16 22:50

Tak záleží, já dlouho od výsevu to je. Myslím, že po sedmi dnech od výsevu už to není infekční. Nicméně já bych to neriskovala ani náhodou. Můžete ohrozit plod. Až bude tchyně zcela bez pupínků, bude to jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.7.16 22:51

Pásový opar chytit nemůžete, jsou to zakuklené neštovice, ty chytit můžete. Dcerka, pokud je neměla, určitě, no a ty by ses jim měla taky obloukem vyhnout. Šance je sice malá, ale je. Tchýně to jednou přežije, že nedorazíte a ty budeš aspoň v klidu a nebudeš se pořád pozorovat, jestli třeba náhodou… Já bych prostě neriskovala.

• Citovat
  • Upravit
4071
5.7.16 22:53

A pokud budete stále váhat, zavolejte si o radu na infekční na Bulovku. Ale vsadím se, že Vám řeknou nenavštěvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
5.7.16 22:54
@Anonymní píše:
Dobrý den,
tchýni dermatolog řekl, že má na těle pásový opar. Původně bylo v plánu, že v týdnu dorazíme na návštěvu. Máme skoro dvouletou holčičku a jsem těhotná ve 4. měsíci. Sice jsem četla, že to moc nakažlivé není, ale přesto se mi nechce riskovat, že to někdo z nás chytí a jet se mi k nim nechce. Máte někdo zkušenosti s tímto onemocněním? Anonym prosím z důvodu osobních informací člena rodiny.

Nevím kde jsi četla, že to není nakažlivé. Osobně bych v žádném případě neriskovala, zvláště pokud jsi těhotná. Hrozí dokonce poškození plodu.
 http://zdravi.euro.cz/…-opar-460352

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
5.7.16 22:59

@Trojlístek presne toto rekl sestre zname dr, kdyz opar mela- nakazlivost velka a nesmela do prace. Ale at je to jak chce, tak bych v zadnym pripade neprijimala v tehotenstvi nikoho, kdo ma jakoukoliv zdravotni indispozici, proc proboha riskovat? Vsechny soudny zensky, co znam, se vsem lidem a prostredi, co se nalomenyho zdravi tyce, v tehotenstvi vyhybaly, nevidim v tom zadne srabactvi ci hysterii, naopak v tom vidim zodpovednost. Naprosto zbytecny je v tehotenstvi neco riskovat, a samozrejme o dvouletem diteti plati do samy. Nejela bych v zadnym pripade, a pokud by to tchyne nepochopila, tak bych to vubec neresila, a myslela si svoje… a jeste bych vsem dopredu rekla, ze jsem tehotna, a nachrchlance tudiz neprijimam, ani k nim nejezdim, natoz tak pasovy opary :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
5.7.16 23:02

@nevia přesně! Ono u kojence stačí i blbá rýma a člověk má o zábavu postaráno. Hlavně teda v noci…když chudinky nemůžou pořádně pít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
5.7.16 23:03

Pokud jsi prodělala neštovice tak ti nic nehrozí.
@nevia no vidíš, ja s nim do práce chodila.

Příspěvek upraven 05.07.16 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.7.16 23:03

Já jsem pásový opar prodělala, když byly první dvě děti malé, tam teda hrozí, že dítko bude mít neštovice. Děti byly naštěstí ok.
Návštěvu bych odmítla, nechodím nikam, kde nám hrozí jakákoli nákaza, na to prostě nemám… Tohle musí přece každý pochopit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
5.7.16 23:06

@sediza Je to tak! Zrovna ta ryma, co je pro dospelyho banalni zalezitost, je pro kojence problem, co se tahne docela dlouho. Ja jsem v tomto strasne nekompromisni. S mou tchyni byl uz kvuli temto vecem parkrat konflikt, ale pak se srovnala. V takovych pripadech mi je jedno, co si ten druhy mysli, protoze je to ten druhy, co nema soudnost, ne ja. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
5.7.16 23:10

@mag To je samozrejme kazdyho vec, jak to pojme. Ja psala, ze zname to dr vylozene zakazal chodit s tim do prace, co doktor to evidentne jinej nazor, a ze bych nikdy nevystavovala svoje maly dite zbytecne nejake takoveto nakaze, kdyz vim, ze muzu navstevu odmitnout, a uz vubec bych tam nechodila v tehotenstvi. Za to by mi to teda nestalo. At tchyne prijima navstevy az bude OK, jako to dela vetsina soudnejch lidi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
5.7.16 23:17
@Anonymní píše:
Já jsem taky srab :D Snad to nebude bráno jako nějaký šprajc z mojí strany… Zakl.

A to jí Dr. neřekl, že by neměla chodit k malým dětem a tehotným? To mi totiž řekla doktorka, když jsem ho měla já ( a návštěvu k v tu dobu těhotné švagrové jsme odpískali).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí