Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Antivirotika na týden stačí, pokud už nemáš puchýřky, tak to zabralo, není potřeba brát dál. Prostě musíš vydržet než se odloučí ty krusty. Užívej B komplex, případně lokálně potírat tekutým pudrem. Jako každá jiná nemoc to má nějaký průběh, který ničím nezkrátíš. Proti svědění ev. zkusit Dithiaden.
Ahoj, nám povolil Dr. potírat fenistilem a na svědění dithiaden. Pokud se ti nedělají puchýřky tak léky stačí. Já jsem dceři ještě omývala heřmánkovým čajem-ten jí uklidnil zánět.
Aktualne to resim taky, tak snad nebude vadit, kdyz se vetru s dotazem. Mě se to udělalo v patek. Nejprve jsem mazala fenistilem v domnění, že je to koprivka.Pak se udelaly puchyrky a já blbka si je rozskrabala a roznesla to i jinam. Docetla jsem sea, že si to mám mazat zinkovou mastí a prekryt. Myslíte, že to takhle stačí nebo musím k lékaři pro léky?
@mission84 ze začátku to chce zasušit a až se ty stroupky začnou hojit tak promazávat. Pokud se ti dělají další puchýřky tak se domluv s lékařem, herpesin se musí nasadit co nejdříve. Pokud jsi jinak zdravá a nemáš ho na velké ploše tak se ani antivirotika nenasazuji kvůli vedlejších účincích.
@mission84 zinkovou mastí klidně mazat, vysušuje, ale nepřekrývala bych to, aby se to nezapařilo, spíš nechat větrat. Hlavně neškrábat, ta tekutina v puchýřcích je infekční a roznesla bys to dál (i na další osoby). Pokud je to pár puchýřků a výrazně to nebolí / nesvědí, tak léky úplně nutné nejsou. Nasaď B - komplex. Ale já bych si pro ně raději zašla, protože pásový opar umí udělat následky do budoucna ve smyslu velké bolestivosti v napadeném nervu, která může přetrvávat i roky po něm (postherpetická neuralgie).
Prosim o radu, je toto pasovy opar? Jde o dite. Pred tydnem foto c. 1 mazala jsem Fenistil gelem myslela jsem, ze je to alergicka reakce nebo postipane. Neboli jen svedi. Pak si nestezovala a nyni jsem zjistila, ze to vypada uz takto - dalsi fotka.
Myslim, ze to i rozskrabala. Nikdy jsem pasovy nevidela jak vypada, ale kamaradovi se prý hodne rozlezl a i bolel tak nevim. Ona to ma stejne velke. Nebo me napada atopicky exem? Mela. Jako mimco pri alergii na BKM ale uz si skoro nepamatuji jak to vypadalo.
Já měla velikost přibližně stejnou a nerozlezl se mi. A taky mě to nijak nebolelo, jen to bylo citlivé a svědivé. Doktor mi řekl, že ten průběh může být různý. Někdo má nesnesitelné bolesti, někoho to jen svědí.
Priznala, ze si to hodne skrabala. Radeji ji vezmu v pondeli k doktorce. Dekuju za odpovědi
Už ho mam týden, dnes jsem dobrala léky a porad me to děsně svedi, a jeste to tam mam, sice to neni uz tak velky, ale je to tam dost. Nemam tam puchyrky, ale stroupky. Mam si zavolat jeste o léky? Nebo co s tim mam delat? Prece se to nevyleci bez léku