Pásový opar

Anonymní
7.6.20 14:12

Pasovy opar..jak dal

Už ho mam týden, dnes jsem dobrala léky a porad me to děsně svedi, a jeste to tam mam, sice to neni uz tak velky, ale je to tam dost. Nemam tam puchyrky, ale stroupky. Mam si zavolat jeste o léky? Nebo co s tim mam delat? Prece se to nevyleci bez léku

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
105
7.6.20 14:35

Antivirotika na týden stačí, pokud už nemáš puchýřky, tak to zabralo, není potřeba brát dál. Prostě musíš vydržet než se odloučí ty krusty. Užívej B komplex, případně lokálně potírat tekutým pudrem. Jako každá jiná nemoc to má nějaký průběh, který ničím nezkrátíš. Proti svědění ev. zkusit Dithiaden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
7.6.20 15:01

Ahoj, nám povolil Dr. potírat fenistilem a na svědění dithiaden. Pokud se ti nedělají puchýřky tak léky stačí. Já jsem dceři ještě omývala heřmánkovým čajem-ten jí uklidnil zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
7.6.20 15:10

Aktualne to resim taky, tak snad nebude vadit, kdyz se vetru s dotazem. Mě se to udělalo v patek. Nejprve jsem mazala fenistilem v domnění, že je to koprivka.Pak se udelaly puchyrky a já blbka si je rozskrabala a roznesla to i jinam. Docetla jsem sea, že si to mám mazat zinkovou mastí a prekryt. Myslíte, že to takhle stačí nebo musím k lékaři pro léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
7.6.20 15:29

@mission84 ze začátku to chce zasušit a až se ty stroupky začnou hojit tak promazávat. Pokud se ti dělají další puchýřky tak se domluv s lékařem, herpesin se musí nasadit co nejdříve. Pokud jsi jinak zdravá a nemáš ho na velké ploše tak se ani antivirotika nenasazuji kvůli vedlejších účincích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
7.6.20 15:35

@mission84 zinkovou mastí klidně mazat, vysušuje, ale nepřekrývala bych to, aby se to nezapařilo, spíš nechat větrat. Hlavně neškrábat, ta tekutina v puchýřcích je infekční a roznesla bys to dál (i na další osoby). Pokud je to pár puchýřků a výrazně to nebolí / nesvědí, tak léky úplně nutné nejsou. Nasaď B - komplex. Ale já bych si pro ně raději zašla, protože pásový opar umí udělat následky do budoucna ve smyslu velké bolestivosti v napadeném nervu, která může přetrvávat i roky po něm (postherpetická neuralgie).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 21:15

Dite a pasovy opar?? Foto

Prosim o radu, je toto pasovy opar? Jde o dite. Pred tydnem foto c. 1 mazala jsem Fenistil gelem myslela jsem, ze je to alergicka reakce nebo postipane. Neboli jen svedi. Pak si nestezovala a nyni jsem zjistila, ze to vypada uz takto - dalsi fotka.

• Citovat
  • Upravit
143
4.9.20 21:50

Dost pravděpodobně by mohl být. Můj vypadal téměř identicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 21:57

Myslim, ze to i rozskrabala. Nikdy jsem pasovy nevidela jak vypada, ale kamaradovi se prý hodne rozlezl a i bolel tak nevim. Ona to ma stejne velke. Nebo me napada atopicky exem? Mela. Jako mimco pri alergii na BKM ale uz si skoro nepamatuji jak to vypadalo.

• Citovat
  • Upravit
143
4.9.20 22:11

Já měla velikost přibližně stejnou a nerozlezl se mi. A taky mě to nijak nebolelo, jen to bylo citlivé a svědivé. Doktor mi řekl, že ten průběh může být různý. Někdo má nesnesitelné bolesti, někoho to jen svědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 22:27

Priznala, ze si to hodne skrabala. Radeji ji vezmu v pondeli k doktorce. Dekuju za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
1695
22.11.24 23:42

Dávkování Herpesinu

.

Příspěvek upraven 22.11.24 v 23:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
22.11.24 23:43