Pátá nemoc a kolektiv

Anonymní
29.4.24 09:53

Pátá nemoc a kolektiv

Ahoj holky. Máme pátou nemoc a chci se zeptat, kdy jste dávali děti zpět do kolektivu. Když zmizela vyrážka nebo i s ní? Teplotu nemáme. Co jsem četla, tak děti do kolektivu mohou bez omezení, protože údajně při výskytu vyrážky už není infekční. A jak jste to měli vy? Předem děkuji za odpověď ☺️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
29.4.24 10:12
@Anonymní píše: Více

V tomhle se neshodnou ani doktoři. Moje dětská dceru poslala s vyrážkou do školky, kde mají naštěstí stejný názor. A když se nakazil syn, zástup mi přikázal zůstat doma do odeznění příznaků. I na internetu to najdeš různě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.4.24 10:16

Moje děti pátá a různá jiná podobná nemoc úplně minula nebo o ní nevím. Takže jsem tohle neřešila vůbec. Jen neštovice vím, že měli všichni tři moji.
Ale do práce nám posílají děcka osypané. V únoru to měla půlka patra a postupně to naskakovalo dalším a dalším. Flekaté tváře, břicho, ruce. Jsem si říkala, jsem zvědavá, jestli teď to chytí syn. Že on v jedné té třídě byl. A ne. To je moje zkušenost. Pohybuje se to okolo v práci běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
29.4.24 10:23

Pry s vyrazkou uz dite neni infekcni.. ale ja malou nechala doma. Az byla vyrazka uplne pryc, tak sla do skoly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.4.24 10:24

U nás ve školce to měli teď, děti s vyrazkou nevzali, ze jsou ještě infekční :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.4.24 10:33

Nám dětská doporučila nechat pár dnů doma, protože jinak je riziko, že něco lapne dalšího (školka). Jinak pokud by vyrážka nemizla, některé děti ji mají delší dobu (i 3 týdny) by nám napsala papír. Naštěstí dítě mělo cca po 8 dnech po vyrážce.

• Citovat
  • Upravit
UkecanyVendysek
29.4.24 10:36

Mám to u mladšího, ten do školky ještě nechodí (zapomněla jsem se zmínit)myslela jsem i například ven na hřiště apod☺️

• Citovat
  • Upravit
30937
29.4.24 10:38

U nás s žádnou vyrážkou dítě do školky nevezmou, maximálně po potvrzení od dr., že již do kolektivu může. Teď mně psala doktorka něco podobného, ale původ vyrážky byl jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.4.24 10:55

Já jsem to nepoznala, takže v kolektivu byl. Později jsme se dozvěděla, že v únoru měla 3/4 třídy červené tváře. Učitelky to braly takže pokud je dítě v pohodě, tak se to tím kolektivem jen prožene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.4.24 10:57

Nedávala bych do institucí hlavně z toho důvodu, že tam toho lítá hodně a dítě oslabené nemocí to chytí raz dva. Takže až bude plně fit (a vyrážka je symptomem nemoci, ať si myslí kdo chce co chce :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.4.24 11:09

@UkecanyVendysek ven jsme chodili. Jen bych nechodila do kolektivu.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
29.4.24 11:13

@Dollorres to je zvláštní, že si toho nevšiml ani žádný jiný rodič a nebo učitelky. Ta vyrážka velmi částo není jen na obličeji. A tenhle rok toho bylo dost, aspoň co vím. Syn před měl akorát rýmu a pak vyrážka.

• Citovat
  • Upravit
Mrg
545
29.4.24 11:24

Syn měl 5tou nemoc asi před měsícem. Byl bez teplot. Ze školky mi volaly v půlce dne, kvůli rudým tvářím. Další den už měl viditelnou vyrážku a zmizela mu po týdnu. U nás je to ale školka, kde se snaží poslat děti domů i za kýchnutí… Ven jsme chodili, ale ne do vyloženě dětského kolektivu (herny, hřiště,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
29.4.24 11:27

Dala jsem po vymizení vyrážky, naštěstí ji děti neměly dlouho. Školková byla doma týden, starší naskočila vyrážka ve středu, v pátek už ji neměla, takže v pondělí šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.4.24 12:26
@kocourGarfield píše: Více

Oni si toho podle mě všimly, jen to neřešily.
Já si té vyrážky všimla na těle poprvé, když v bazénu se pěkně vybarvila. A to chodí i na bazén se školkou.
Později měl relativně dost červené tváře.
Kdyby se o té 5. nemoci tolik v únoru nepsalo, tak bych si myslela, že je to jen nějaká kožní reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí