Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@bertoldina Díky za reakci.. já si právě nejsem vůbec jistá, nikde jsem se nedočetla o těch chodidlech.. ![]()
@Anonymní píše: Více
Syn má také cervene tváře a opaty na rtech, je bez teplot.
Rano je bledsi, odpoledne cervenejsi. Jinak bez příznaků. Priklanime se také k petce.
@freeport Máte pravdu, dnes na denním světle jsem ho zkoumala a má mapovité fleky na rukách i nohách. No, nedá se nic dělat ![]()
Jasna pata nemoc, presne to svedeni mely u moje deti, a vyrazka prichazi a odchazi.
U nás bohužel také nejspíš pátá nemoc. Fleky na ručičkách i nohách, červený tváře a zvýšená teplota. Do toho bohužel i kašel a rýma. Uvidíme, co zítra pediatr.
![]()
Syn byl takto červený, jako 90% jeho třídy ve školce. Jinak mu nic nebylo a měl vyrážku na těle.
@NICKA85 píše: Více
Dite s 5.nemoci bych k doktorovi natáhla, pokud není nutné OCR.
Ahoj, ve školce řádí 5. nemoc, ale syn tam víc nebyl než byl, nákaza byla ale možná.
Ale “příznaky”, co má, mi přijdou zvláštní - je možné, že mu tváře zčervenají a za chvíli zas zbledne, jakože víceméně přes den je červený, ale někdy to zmizí? Myslela jsem, že při této nemoci bývají děti červené celý den. Jinak to má cca od středy - ale jak píšu, zrudne a drží se ho to několik hodin a pak zase zbledne..
A také ho dost svědí chodidla, ale vyrážku na nich nemá. Teď byl týden doma ještě se zánětem spojivek, měl k tomu i rýmu. Teploty neměl, nemá žádnou vyrážku, nic.
Tak nevím, v pondělí zavolám lékaři… co myslíte?
měly vaše děti i takový příznak jako je svědění chodidel k 5. nemoci?