Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My měli nálepky a zalepovalo se oko, zkoušeli jsme pak látkový kryt na brýle a to nějak moc nefungovalo ![]()
Opravdu se lepí „přes dítě ". My měli asi hodinu denně jen a pokyn byl v té době dělat něco "tvurciho“ nebo klidně koukat na pohádky, ale ne nějaké dovádění v prostoru…
Okluzor se lepí na oko, nicméně moje dítě to nesneslo, ušila jsem velký nasazovací z filcu a ten máme spoustu let. Pokud se k vám chovají takhle, doporučuju najít jiného lékaře, klidně dojíždět. Vyplatí se to.
Jinak je to o důslednosti, hledání zábavy, někdy i o uplácení. S malýma dětma je to často vopruz, držím palce!
My používali ten látkový co se nasazuje na brýle a v pohodě. Lepší, než lepit.
Zkoušeli jsme vše. Látkový okluzor na brýle, takový gumový s přísavkou na brýle a pak nálepky přímo na oko. Kupodivu dcera(3roky) nejlépe snášela ten nalepovací přímo na oko. V krabičce byla i okrasná nálepka na tu samotnou zakrývací nálepku. Vždy si mohla vybrat okradenou nálepku a to jí dost motivovalo.
Holky, nenapadá Vás knížka nebo pohádka, ve které má dítko brejličky, ideálně i okluzor?
Lepi se pres oko. Ted pouzivame latkove. Zacali jsme take ve dvou letech. Chodili jsme doma vsichni s okluzorem a delali nekolik dni, ze je to uplne normalni. Aspon si to clovek zkusi, jak je tezke jen se pohybovat pobyte a nevrazet a nezakopavat…
Kupuji opakovane zde. Je to na miru. Na rozdil od lepeni neobtezuji, netahaji kuzi pri sundavani, jen semusi ze zacatku dite naucit, aby si nesahalo na tvar, aby bylo oko i z boku prekryte. Skoda, ze jsem nekoupila latkovy hned ze startu. https://www.latkoveokluzory.cz/
Na trenink doporucuji zkusit skladat hama koralky, vypichovat z papiru.
Ahojky U nás je také okluzor na začátku rovněž jsme to nějak nepochopili a přelepovali jsme původně brýle, pite jsme daly na kuzi ale
naštěstí poměrně rychle jsme zakoupili látkovy okluzor neb dcera má šílenou kontaktní dermatitidu
takže nalepovací mít nemohla, respektive nesnesla - teď ho má ve školce vždycky na půl dne a nebývá s tím problém
Jen o víkendu je tedy bez okluzoru protože má zafixováno že okluzor a s nim spojene brejličky se nosí ve školce
konzultovala jsem i s lékařkou ta říkala že pakliže je nošení takhle intenzivní ve školce Takže ten víkend bez by vadit neměl.
Jdeme zase v září na kontrolu tak se zeptám na druhou stranu dcera je fakt malá tak možná až bude lepší spolupráce, tak to bude i doma proveditelné.
Za nás každopádně a rozhodně textilní okluzor, to přelepování minimálně pro nás moc vhodné nebylo a i sama lékařka říkala že dost dětí právě raději vezme látkový než přímo přes oko ![]()
Taky jsme dceři lepili na oko. Takže na oko pod brýle. Doktorka nechtěla na brýle okluzor. Že děti podkukují. Jeden den se lepilo levé a druhý den pravé. Měla teda okluzor od necelých 4 let. Než nastoupila do školy.
Ahoj,
prosím o rady, zkušenosti.
Akorát na mě štěkla, ať to nelepím vně brýlí, ale zespodu.
Jen co jsme se vzpamatovali z nutnosti nosit brejličky a jakž takž s nimi dítko funguje, přišel na řadu okluzor.
Včera v čekárně narváno, dr. neřešila, měla nás s tím „seznámit“ sestra, která byla příjemná jak drát v oku
Dnes v optice se tomu strašně divili, že se to prý lepí na dítě a lepit to ne brýle je ten nejhorší možný způsob. Ještě nám ukazovali nasazovací okluzory z „látky“.
Prosím, jak jste s okluzorem začínali? Co se Vám osvědčilo? Jak rychle si dítě přivyklo? Máte nějaké rady, vychytávky? V rodině nikdo brýle nemá, je to pro nás nové..
Cíl do příští návštěvy dr. je, aby ho mělo dítě na oku půl dne.
Děkuju moc! K.