Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Cci se zeptat holek co mají PCO jestli mají stavy bolestí podbrišku ( jako u vaječníků ) + k tomu zhoršení pleti a pocit jako by mela prijit kazdnym dnem menzes ale neprijde a takto se to opakuje porad dokola,menzes prijde tak cca kazdy 2 - 3 mesic a to slabý, spíš špinění… Doktorka mi naznačila že se muže jednat o PCO ale na vaječníkách nic není,sou spíš drobnější. Nevím co si myslet ![]()
ahoj, mela jsem PCO, menstruaci dost silnou a dlouhou, ale cykly hodne nepravidelny a leckdy pres 2mesice dlouhy…
bolesti v podbrisku mimo ms ne
kdyztak se pripoj k nam do diskuze /> PCO se spolehlive pozna z krve provedenim hormonalniho profilu /odber 2-4.den cyklu a pak cca 18.den/ a na ultrazvuku byvaji maly cysticky do 10mm - nezraly folikuly
hele já ti asi nenapíšu co chceš slyšet, protože ti poradím tak blbě, nepozoruj se tolik a věř doktorům . Objednej se do car, udělají ti všechna potřebná vyšetření v rychlém sledu, budou tě monitorovat jestli máš ovulaci nebo ne, dají ti adekvátní léčbu.
Všechny pocity klamou, chodím do diskuse se snažilkama už rok, tak moc dobře vím, nejen ze své zkušenosti, že každý cyklus může být úplně jiný a že podle tělesných pocitů se jen málokdy dá něco odhadnout. Ještě tak zdravá holka pozná možná ovulaci podle hlenu a bolestí v podbřišku, ale u nás neplodek je všechno jinak.
Ja mam pco a bolesti i mimo menstruaci mam…jen ja kdyz mam menstruaci tak ji mam normalne dlouho jak ma byt ale za to hrozne moc bolestivou
No já sice nevim, co mi je, ale to co píšeš mám taky. K tomu sníženou fci štítný žlázy, zvýšenné androgeny ( často způsobují u žen zhoršení pleti) a jsem hodně unavená. Na vaječnících taky nic nemam. Objednala jsem se na endokrinologii a tam mi zjistili zvýšené androgeny, které produkují nadledvinky, takže jsem byla na testu, zda je mám nebo nemám v pořádku a výsledky budu vědět za dva týdny. Po pravdě normální cyklus neznám, i přes braní HAK jsem špinila, teď po vysazení to zas bez Agolutinu nedostanu. U Dr. jsem slyšela že to může být, že zkusíme HAK změnit a podobně. Už to trvá dost dlouho a kdybych se nesnažila sama hledat info a jen věřila doktorům, tak se bohužel asi nic nedozvím. Na endokrinologii (vyžádala jsem si doporučení od obvodního Dr.) Dr. jeví zájem, tak doufám, že se už dozvím, co mi vlastně je..Píšu to proto, že může být víc příčin, obvzlášť když vaječníky máš v pořádku a je dobré to dovyšetřit.
Ahojky , bohuzel mam vsechny priznaky jak pises. mam pco a beru na to hormony clostilbegyt a utrogestan a behem 3 mesicu se mi strasne zhorsila plet. nikdy jsem ji nemela spatnou az tedka udelala se mi krupicka (jak me rekla kosmeticka)na cele. a s tou menstuaci je to stejne. ![]()
kacerek píše:
Cci se zeptat holek co mají PCO jestli mají stavy bolestí podbrišku ( jako u vaječníků ) + k tomu zhoršení pleti a pocit jako by mela prijit kazdnym dnem menzes ale neprijde a takto se to opakuje porad dokola,menzes prijde tak cca kazdy 2 - 3 mesic a to slabý, spíš špinění… Doktorka mi naznačila že se muže jednat o PCO ale na vaječníkách nic není,sou spíš drobnější. Nevím co si myslet
Ahoj,
já jsem při PCO vůbec neměla menstruaci, zato bolesti se každý měsíc pravidelně dostavovaly, a to se stejnou intenzitou, jako bych normálně krvácela. PCO se potvrdilo až při diagnostické laparoskopii, do té doby se taky všichni jenom domnívali, že by to mohlo být ono… Stejně jako ostatní doporučuju pořádné vyšetření, do té doby nemá smysl o tom spekulovat, věř mi.
Ahoj, tak se hlásim znova. Nadledvinky dopadly dobře (na štěstí), ale Dr. potvrdila PCOS - i když vaječníky jsou bez cyst, není to prý podstatné kritérium, záleží i na hormonech. Tak už alespoň vim, co mi je ![]()
ahoj Jowano,
nevím, kolik ti je let, ani kdy plánuješ rodinu, ale když už máš potvrzené PCO, tak bych se snahou o dítě nečekala až po třicítce. Pak se šance na otěhotnění podstatně snižuje a též léčba je složitější a zdlouhavější.
Ahoj, je mi 23let, takže teoreticky ještě čas mam..i když já bych si miminko už přála, ale přítel zatim ne ![]()