Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Antikoncepci fakt neber, po te budes akorat pravidelne krvacet, ale pricinu to neresi. Akorat ti tvoji snahu o lecbu posune o x let, co ji budes brat.
Jinak lecba je problem, neexistuje prasek, ktery vezmes, a vse je ok. Bohuzel. Je to kombinace zivotniho stylu a doplnku stravy. Obecne hybat se, zhubnout, pokud potrebujes, jist malo cukru. Z doplnku stravy me pomaha inositol, ktery je prave soucasti vitaminu pro tehotne. Muzes si koupit cisty, ktery je mnohem levnejsi, nez ty vitaminy. Nekdo pouziva gynex, kontryhel a maji uspech, u me tyhle akorat vse zhorsily nebo nepomohly vubec.
@Janee19 dobře zkusím ten inositol. Od které značky používáte? Teď jsem brala vigantol kapky (vitamín D) jsem někde četla že taky pomáhají.. ![]()
@Anonymní píše: Více
Kupuji 500 tobolek od nutristar, bere se az 8 denne. Ale da se koupit i v prasku, rozmichat treba do vody, je kehce nasladly, tak se to da. Vigantol nevim, o nem jsem neslysela, ale obecne ho lide v populaci maji malo. Na druhou stranu neni rizoustny ve vode, tak bacha na predavkovani, kdybys mela jeste dostatek jineho zdroje, vcetne slunicka.
@Janee19 ja chci zkusit od myvitamins. Nicméně už mám 12 den zpoždění, a teď jsem měla 2 pravidelné cykly (28dnů)
Mam tento, ale asi to bude stejne https://www.suplementy.cz/…-500-kapsli/?…
28 dnu jsem snad prirozene v zivote nemela. Ale inositol mi to stahnul na pravidelnych 35-37 dnu. Predtim jsem mela klidne 50-110 dni…
Zdravím.
Před 2 měsíci mi bylo diagnostikováno PCO neboli nedostatek estrogenu.(ženského horm.) Lékař mi doporučil nějaké vitamíny pro maminky které se snaží o dítě, na srovnání cyklu. S kyselinou listovou. Já se o dítě ještě nesnažím, a tak jako hlavní forma léčby mi byla navrhnutá antikoncepce. Jenže se léčim s jednou nemocí, a aby mi je mohl pan dr. mohl předepsat musí mi to dovolit paní doktorka. Teď jsem měla 2 cykly v pohodě, ale myslím že to je proto, že jsem dostala 2× vyvolávačku před těma 2 měsící protože jsem měla zpoždění +-20 dnů. Antikoncepci mi kámošky nedoporučily, i na internetu se o tom nepíše hezky. Tak já nevím. Teď mám zase už 10 dnů zpoždění, ms nikde… Tak já nevím. Doktor říkal, že pokud ms nepříjde do 14 dnů mám tam dojít. To bych mu ale musela říct co s tou antikoncepci.. On je celkem nastavený, že je to jediný způsob. Jde to tedy léčít i nějak bez antikoncepce? Děkuji moc a přeji hezký večer