Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No holky můžu vám říct, že jste mě překvapily jak jste z toho překvapený. Já teď uvidím tedy tu studii taky už to mám rozjednané na konci srpna bych měla jít na screening a na konci září začít. Ale taky pořád doufám že se třeba zadaří a nikam nebudu muset, protože ten OHSS je opravdu záhul a představa že to budu podstupovat třeba 7 x a pořád budu mít tohle tak se zblázním 😏
@Veronika1997 píše: Více
Za ty roky už jsem byla v hodně ivf skupinkách a právě zatím všichni vždy po opu číhali na těch 3-6dní vývoje i když se pak vše mrazilo a byl až KET, ale třeba tihle mají nějaký nový postup
je otázka, jestli bys měla stejný výsledek i kdyby ta kultivace proběhla hned po opu a mrazili se až blastocysty. Bohužel pokusů máme všechny málo a komu jinému než odborníkům bychom měli věřit, že? ![]()
Já byla na 2pokusy v repromedě a teď zkusíme unicu v Brně.
Hmm na tu studii (nebo jestli není i jiná) se musím taky mrknout
ale já se beztak kvůli bmi z těch všech stimulací do limitu nevejdu
a to je jakoby pokus navíc nebo se to započítává do těch 4 jen ty doplatky odpadají?
Už to čtu… nezapočítává se do 4 pokusů a ještě je zdarma, tak to je hodně dobré se tam dostat a dát tomu šanci, akorát já mám AMH kolem 1,4, takže mám smůlu
achjo
@Ardilera Jojo, t studie mě zaujala a doufám že se dostanu. Potřebuju shodit necelých 5 kg abych se vlezla do BMI limitu, ve všem ostatním vyhovujeme. Gynem má o něco vyšší ten BMI limit než Cube, tak jdu tam. Ty 2 BMI body jsou dost velký rozdíl, je to dalších 5 kg které bych musela hubnout.
A práve proto že se ta studie nepočítá do pokusů na pojišťovnu do toho chci jít, vzhledem k tomu jak dopadly předchozí 2 pokusy si říkám že tenhle jedn pokus „navíc“ by byl fajn, ubylo by trochu stresu a snad se trochu zvýšila šance. Škoda toho AMH, to je bohužel něco s čím nic moc neuděláš, narozdíl od BMI.
https://gynem.cz/…-studie-2024
Ahoj. Ja mam taky pcos a manzel mel horsi spermiogram. Po dvou neuspesnych iui jsme podstoupili prvni ivf. A ač mam diagnostikovy pcos tak byli jen 3 vajicka, oplodnene 1. Transferovali 3denni embryo a bylo z toho biochemicke tehu. Pred druhym pokusem jsem shubla cca 10 kilo a dle ultrazvuku 8 folikulu. No odebraná 3 vajicka, ani jedno zrale, ale jedno to dohnalo, oplodneno a vlozeno jako 3denni embryo. A nyni jsem v 20.tydnu… takze zazraky se deji ![]()
@Gracetheworld No to amh jsem před 1.ivf 2021 měla 1,17 a loni na podzim stouplo na 1,73, ale bylo měřené po cyklu s clostilem, tak to možná ovlivnil, i když tvrdí, že to vliv nemá a že se mi AMH zvednout nemůže
tak bych možná měla otestovat znova jestli už nebudu nad 2
ale pochybuji. Jestli se vejdeš tak to určitě zkus
jsme na tom podobně s těmi embryjky, tak si myslím, že každý pokus navíc se hodí… a třeba ti ta stimulka sedne a bude na zamražení aspoň pár ⛄️⛄️⛄️ jojo já už od loňska dala dolů asi 10kg ale už jsem zase po iui těch 5 nabrala, tak to musím taky do září stáhnout před dalším pokusem ať jsem na bmi pod 30 ![]()
@Ardilera píše: Více
Nemáš smůlu zkus tam zavolat mně v CUBU říkali že ano je tam kritérium AMH ale otevírají se studie 2 a v každé je to jiné tak třeba by tě do té studie vzali také 🙂