Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, zítra jdeme poprvé do Genetu, na konzultaci a pokud to vyjde tak zrovna i odběry krve.
Snažíme se dva roky o druhé dítě. Mezitím 7 biochemických a jedno zamlklé těhotenství.
Zakládám toto téma, kdyby tu někdo na tom byl podobně.
@Clara98 píše: Více
Ahoj, já bych se přidala, už jsi tam byla? Jakou máš zkušenost? Uvažuju o tom samém, Liberec máme nejblíž
@taralevoe ahojky,jo už tam jsme od července, máme všechna vyšetření za sebou a přišlo se na problém. Teď budeme řešit co a jak budeme dělat dál 🙂 jen teda jsme u paní Holcové, ale moc nám nesedí tak uvažujeme změnu dr 😄 😅
Aha, děkuji za info. Takže pokud tam půjdeme, této dr. se raději vyhnout? ![]()
A co vám všechno dělali za vyšetření prosím?
@taralevoe no oni nedají na výběr, bohužel, kdyby dali tak o to líp 😅 😃
Dělali hormonální profil, spermiogram, imunologii, genetiku, pohlavní nemoce. Pak ještě nabízejí důkladnější spermiogram za 2500kc a vyšetření průchodnosti vejcovodů 2700kc. Ale to většinou až po těch základních vyšetřeních. My na tom ještě nebyli (momentálně nám na to nezbyli korunky),ale je v plánu průchodnost. Pak doktorka u které budete dělá folikumetrii (utz).
Děkuji moc za info. Takže nedají na výběr
Mně se tam právě moc nechtělo, jsme z LBC kraje, ale na pomezí s HK krajem… uvažovala jsem o Arletě v Kostelci nad Orlicí, na tu jsem četla dobré recenze, jenže pak mě odradil ceník i zdejší diskuze, že jsou nejdražší (jsme už samoplátci) a další důvod je, že jsem si srovnala, že tam asi nepůjdeme jednou dvakrát, ale víckrát že
A ten Kostelec máme více z ruky, to je s cestami na víc jak půl dne, Liberec hodinku. Navíc já nejsem moc dobrý řidič a do Liberce ještě vcelku slušně dojedu.
Takže bohužel taky není moc na výběr ![]()
Jinak jsem si říkala, že jsou tam od pohledu takoví samí „sympatičtí“ lékaři, právě že moc ne…no ale co se dá dělat. Můžu se ještě zeptat, co vám u této doktorky vadilo? ![]()
@taralevoe no my to máme taky hodinku, jsme z Varnsdorfu 😁 a ostatní daleko. Takže taky nebylo na výběr 😃
No na první konzultaci byla v pohodě, milá a tak. Ale teď co jsme byli na poslední kvůli výsledkům, tak byla taková no ani nevím jak to popsat, byli jsme s mužem vyjukany. Mluvili jsme o tom že podle ní nemám průchozí levý vejcovod, protože jsem z něj neotěhotněla 🫣 🤦🏼♀️ pak že s mým AMH už šance na otěhotnění, přirozeně doma, už moc velké nejsou, snažila nás dotalčit hned na IVF. Pak říkala že manžela spermio je skvělé, a po chvíli že by ho poslala na detailnější vyšetření… Mě řekla na první konzultaci že když otěhotnět zvládnu, tak vejcovody budou asi průchozí, ale na poslední schůzce řekla to co píšu výš. A že na průchodnost musím určitě…
Mám AMH 0,89 a možná protilátky proti spermiím, což teď v pátek jdu na kontrolní odběr imuno, aby se to buď potvrdilo nebo vyvrátilo. Tak se ještě uvidí, zatím máme řízený styk doma s utrogestanem nebo progesteronem..
Ráda bych v tomhle cyklu co jsem zkusila něco víc než jen progesteron, tak i uvidíme v pátek, to jdu i na folikumetrii zrovna, budu 14dc
Děkuji za vyčerpávající info…a vy už tedy máte děti? Nebo jste otěhotněla a nedopadlo to? (Pokud vám nevadí odpovědět).
My už máme s mužem dceru 3,5 roku, počatou přirozeně na 3. pokus snažení (vyšel i úplně první, otěhotněla jsem, ale bylo ZT). Teď už to nějak rok a půl nejde, jen jedno biochemko.
Mně je 41 a mám jen jeden vaječník s vejcovodem (manžel o 10 let mladší), tak je mi jasné, že mě budou asi tlačit do IVF hned, ale pokud to bude jen trochu možné, zkusím nejdřív ten řízený styk (můj gyndr zjistil, že mám ukázkovou ovulaci, tak mi léky předepisovat nechtěl, ale třeba by to zrovna pomohlo)… anebo IUI, no uvidíme. Kdyžtak celý cyklus IVF v Gennetu není aspoň tak drahý jako v té Arletě, kam jsme chtěli původně
Jinak já na tu průchodnost chci 100%, jak mám jen jeden vejcovod tak to je dost klíčové…a AMH u mě bude určitě dost blbé, když mám jen jeden vaječník.. zas to berte tak, že pro ně je to kšeft, takže i někomu s ještě ne tak „špatným“ AMH doporučuji IVF, protože z toho samozřejmě pro ně více kápne.
Já bych se úplně bránila akorát tomu, kdyby nás tlačili do darovaných vajíček, protože už máme vlastní dítě, tak to nechceme…ale s IVF už ve svém věku atd. tak nějak počítám
@taralevoe Ahoj, pokud jste samoplátci, jaký máte dojezd do Prahy? Doporučila bych státní CAR, vyjde vás to tam mnohem levněji.
Jinak já z Libereckého Gennetu, konkrétně od doktorky Holcové taky utekla. Přešla jsem do státního CAR v Praze v Podolí a spokojená jsem tam hodně, tak pokud máš Prahu ve slušném dojezdu, mrkni na to. Cenově to tam vychází mnohem lépe než v Gennetu.
@taralevoe no máme 3,5 kluka, který se povedl do 3 měsíců od začátku zkoušení, přirozeně 🙂 a teď dva roky snahy a jedno zamlklé a několik biochemických 😞 🥺
Uvidíme jak to dopadne zítra, to jdu ještě na jeden odběr imuno a folikumetrii 😊
Ovulaci mám taky v pořádku, jen AMH nižší.. manžel spermio skvělý…
Máme to úplně stejně… 3,5 letá dcera, povedla se do 3 měsíců (před ní bylo jedno ZT na první pokus). Teď rok a půl snažení a akorát jedno biochemické, jinak vůbec nic.
Děkuji za info a budu nám oběma moc držet palce ![]()
@Gracetheworld píše: Více
Děkuju za info, já právě ten Gennet chtěla využít jako vstupní konzultaci, mám udělané nějaká základní vyšetření u svého gyndaře (a on je vyhlášený a pečlivý), i vzhledem k mému věku teda prý super (folikulometrie, hormonální profil, stav dělohy). Chlap je o 10 let mladší než já a před 4 lety mě oplodnil 2× napoprvé
Máme zdravou dceru. Gyndař si právě myslí, že je možné, že nám to zas půjde, a už se i divíme, ale prostě je tu ten můj věk a kvůli tomu já nechci čekat, není na co. Pořád doufám, že to je nějaký banální problém, co se třeba vyřeší i bez IVF, chlap teda nemá spermiogram, třeba by se dalo zkusit na začátek IUI, ale koukala jsem, že i to v tom Gennetu stojí pro samoplátce bohužel 10 000, jinde to je asi levnější. Tak nevím, jestli to vůbec zkoušet nebo jít rovnou do toho Podolí… Státní CAR je akorát Podolí a Apolinář, že? Nebo jsou ještě jiné. Praha by ještě taky šla, je od nás celkem dobré spojení.
Tak na ta vstupní vyšetření je klidně využij. Nevím totiž jestli se v Podolí dělá standardně genetika a základní imunologie, to jsem měla taky dělané v Gennetu.
Třeba IUI v Podolí stojí 5000, vesměs všechny ceny jsou tam o dost nižší než v Gennetu, kromě tedy jediné a to je biopsie embrzí na genetiku, ale to nevím jeslti máte v plánu, pro samoplátce je genetika embrzí dost drahá sranda. Kdyžtak mrkni na ceník https://www.upmd.cz/…i/cenik-ivf/
Kromě Apolináře a Podolí je myslím státní CAR ještě v Motole, ale o ten jsem se nikdy nezajímala, tak ti k tomu víc informací nedám.
Byla jsem na konzultaci jak u Apolináře, tak v Podolí abych si ty kliniky omrkla a zůstala tam kde se mi víc líbí. Apolinář mě teda nepřesvědčil. Prostředí dost hrůza, „čekárna“ jsou židle na hlavní a nejrušnější chodbě a vše mi tam přišlo takové uspěchané. Došla jsem tam na první konzultaci, doktroka si jen prolétla mé výsledky a chtěla mi hned další cyklus nasazovat další stimulaci a jet nový IVF cyklus i když jsem byla akorát po IVF. Nenavrhla žádná další vyšetření, nic. Připadala jsem si tam jako že to berou jak housky na krámě, žádný individuální přístup.
V Podolí to bylo jak nebe a dudy. Do ordinace jsem šla včas, čekárna je hezká, v tichém křídle budovy kde chodí jen zaměstnanci a pacienti CAR, sestřičky milé, doktorka se mě důkladně vyptávala na průběh toho prvního IVF, poslala mě na další vyšetření aby se vyloučily jiné možné příčiny neplodnosti. OGTT kvůli PCOS, a důkladná párová imunologie, další spermiogram a až pak jsme šli do další stimulace. Připadala jsem si tam jako individuální člověk, ne jen jako číslo. Doktorka moc super, zodpověděla mi všechny otázky na které jsem v Gennetu odpověď nedostala a pak i doktor byl naprosto špičkový. Oproti Gennetu nevídáš v průběhu IVF jenom jednoho doktora, ale jdeš k tomu kdo má zrovna čas, jinak když se objednáváš, tak setřičky dávají vybrat ke komu chceš. Jsou tam 2 doktorky a doktor a všichni mi přišli moc fajn, obzvlášť doktor Darebný. Co je horší, tak je dospávací pokoj po výkonu, ale to pro mě až tak podstatné není, důležitější je pro mě kvalita péče.