Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To není stimulace, ale spíše simulace, jako simulovaný/umělý cyklus. U mně například byl cyklus téměř přirozený: jenom mi potvrdili ovulaci, ujistili se z krve, že progesteron je v normě, dostala jsem ovitrelle na načasování ovulace, a potom malou dávku progesteronu pro „sichr“.
V první půlce cyklu tuším by se bral estrogen? Doktor to rozhodne, myslím, podle hormonálního profilu, podle ultrazvuku a podle délky cyklu. Takže u mě ví, že cykly bývají pravidelné a na ultrazvuku vypadá vše hezky.
Měla jsem řízený cyklus, protože jsem měla anovulační cykly a syndrom policystických vaječníků.
Léky jsem začala brát po dostavení se menstruace podle jejich protokolu. Estrofem pak utz kdy proběhne vklad a dál mi dali Amelgen + před KET Ovitrelle. Pak jsem pokračovala dál jen v Estrofemu a Amelgenu. Řídila jsem se vždy podle jejich protokolu a věřila jim. Co mi nebylo jasné, ptala jsem se.
Co jste braly za leky pred KET? A taky jste zacinaly od menstruace v danem cyklu nebo nekdy i pred? Podle ceho to doktori rozhoduji?