Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja tedy nemám přímo zkušenost se samotným kontryhelem, ale brala jsem přípravek gynex, kterej jej taky obsahuje + sem tam ten kontryhelovy caj, ale to v menším mnozstvi.. brala jsem to zejmena kvůli úpravě cyklu- měla jsem silene nepravidelne a dlouhé cykly- a taky jsem po užívání tak ruzne spinila..
Možná mi to cyklus ještě více rozhazelo, na druhou stranu to můj organismus možná taky trochu nastartovalo, protože zanedlouho poté se “zadarilo”..
Kontryhel je byina především na srovnání cyklu, MS komfort, PMS, podporuje růst sliznice a proto se nesmí při podezření na endometriozu. Kontryhel má mimo jiné schopnost zvyšovat progesteron, proto u žen, které nemají jinak problém s cyklem je vhodné ho brát od ovulace max do konce MS.
@LogLady píše: Více
Gynex je přípravek, který spíše podporuje estrogen a spousta žen, které mají estrogenu dostatek či nadbytek tak má při jeho užívání problémy nebo se jim zhorší symptomy.
@Anonymní píše: Více
Jo a na podporu početí je dobrý přípravek od Gabriely Tuatti Natur Endo, je to tříměsíční dávka, není to nejlevnější, ale paní je velice zkušená v oblasti ženských problémů a početí a má dobré výsledky.
Ahoj holky.
Snazime se s pritelem o mimco, nejde nam to, a tak zkousim vse mozne. Ted jsem zacala pit kontryhel. Nasbirala jsem si ho na louce, jelikoz ho roste vsude kolem plno. Piju rano a vecer, od prvniho dne ms az do ovulace (takto jsem se docetla na netu). Nicmene 7. den cyklus jsem po styku zacala spinit, dalsi den jsme to zkusili znovu a opet spineni. Dalsi dva dny jsme spolu nespali a stejne spinim. Nic sileneho, neni to ani na vlozku, ale premyslim, cim to muze byt a napadl me prave ten kontryhel. Mate s tim nektera zkusenost? Mam jej radeji prestat pit? Jinak jsem zacala ted prvni mesic… moc diky