Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, holky. Prosím vás, potřebovala bych radu. Mám PCOS jak z učebnice, absenci menstruace (vždy došla jen umělým vyvoláním pomocí injekce agolutinu) a stále přibírám.
Dost jsem omezila cukry, bílé pečivo a tak, vesměs jím tak akorát, tzn. žádné jak chlap z hory. Denně se snažím mít okolo 10k kroků.
ALE…Co měsíc, to kilo nahoru, je to hrozné..a jsem bezradná. Kdysi mi známá říkala, že ji na tyto problémy s váhou doktor předepsal Proveru. Zoušela jste některá?
A taktéž mám podezření na inzulinovou rezistenci. Hlavně z důvodu toho, že se mi v podpaží, za krkem a na břiše vytvořili tmavě hnědé skvrny.
Ale ta váha je momentálně můj největší problém. Zdravotní styl fakt dodržuju. Zkoušela jsem bylinky, hormonální jógu a nic nezabralo.
Doktor na ty fleky říká co? Nestanovuj si sama diagnózy a jsi za odborníkem. I s tím nabíráním - nevím, jaká je tvoje váha, ale pokud už vyšší, tak co zkusit nutriční poradnu? Tam tě zváží a vše s tebou proberou. Hubnutí není jen o vyřazení cukru a bílého pečiva.
@Anonymní píše:
Ahoj, holky. Prosím vás, potřebovala bych radu. Mám PCOS jak z učebnice, absenci menstruace (vždy došla jen umělým vyvoláním pomocí injekce agolutinu) a stále přibírám.
Dost jsem omezila cukry, bílé pečivo a tak, vesměs jím tak akorát, tzn. žádné jak chlap z hory. Denně se snažím mít okolo 10k kroků.
ALE…Co měsíc, to kilo nahoru, je to hrozné..a jsem bezradná. Kdysi mi známá říkala, že ji na tyto problémy s váhou doktor předepsal Proveru. Zoušela jste některá?
A taktéž mám podezření na inzulinovou rezistenci. Hlavně z důvodu toho, že se mi v podpaží, za krkem a na břiše vytvořili tmavě hnědé skvrny.
Ale ta váha je momentálně můj největší problém. Zdravotní styl fakt dodržuju. Zkoušela jsem bylinky, hormonální jógu a nic nezabralo.
Ruku v ruce s PCOS jde často inzulinová rezistence. Potřebujete znát hladiny všech hormonů, estrogen také dost ukládá tyky v centrální části, na bocích a stehnech. PCOS je problém přebytku testosteronu a ten docela úspěšně potlačuje máta, máta kadeřavá v tobolkách až o 50%. V první řadě potřebujete potlačit ten testosteron, pokud se vám to podaří, tak třeba léčitel MUDr. Mlčoch nabízí tinkturu na hubnutí, jmenuje se to nějak „Klesající kopec“ tuším, dá se to namíchat i z jednotlivých zakoupených tinktur, někde na jeho stránkách je, kolik čeho se dává, je to asi 8 bylin. Funguje to tak, že ta tinktura prostě nastaví úplně jinak váš metabolizmus.
Jinak já momentálně spolupracuji s paní, která přibírala na váze po hysterektomii s adnexektomíí, problém byl v poměrně brutální estrogenové dominanci. A jinak, nedovedli si s tím poradit ani její gynekolog, ani výživoví poradci, kteří z ní tahali jenom peníze. Poradil až léčitel a dnes se hormony rovnají a váha jde dolů.