Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj,
Byl mi zjištěn PCOS. Máte prosím někdo zkušenosti s nějakým přírodním doplňkem či lékem? Zároveň bych se chtěla zeptat… Je možná příčina tohoto onemocneni kvůli tomu, že jsem před 3 lety podstoupila interrupci?
Děkuji moc
Anonym z důvodu osobních informací.
Doporučuji aktivní diskuzi pcos - syndrom polycystických vaječníků. Každopádně na PCOS je dobrý inositol (třeba Fertiprona) a 4g denně. Dle čeho máš diagnostikován PCOS?
Diky ![]()
Dle ultrazvuku. Menstruace absolutně nepravidelná. Spíš vůbec žádná..
@Anonymní píše:
Diky
Dle ultrazvuku. Menstruace absolutně nepravidelná. Spíš vůbec žádná..
A hormonální profil máš za sebou? Ten vypadá jak? Chodíte do CAR nebo to zatím řešíte jen s gynekologem?
@Anonymní píše:
Ahoj,
Byl mi zjištěn PCOS. Máte prosím někdo zkušenosti s nějakým přírodním doplňkem či lékem? Zároveň bych se chtěla zeptat… Je možná příčina tohoto onemocneni kvůli tomu, že jsem před 3 lety podstoupila interrupci?
Děkuji moc
PCO by měli diagnostikovat více než z utz, ale nejlépe i z odběru krve na hormony. Je hodně stadií a můžou být i různé příznaky. Nepravidelná ms nemusí, ale může mít spojitost s PCO.
Z přírodních doplňku lze vyzkoušet gynex, nosifol forte duo - na to jsem slyšela dobré recenze. A dobré výsledky má i hormonální jóga.
Každému ale zabírá něco jiného a nelze říct, co zabere přímo tobě.
Byla jsem na vyvolávačce, pak až to dostanu tak hormonální profil. Mám zvětšené vaječníky, akné, nepravidelnou nebo žádnou MS.
Super díky. Urco zkusím .
Zakl.
Ahoj holky, jsem aktivní sportovec, instruktor, závodila jsem v bikini fitness dokud jsem nezačala mít problémy s PCOS. Narazila jsem na tento článek https://bikinifitness.sk/…ecnikov-pcos. Co si o tom myslíte? Doktor tvrdí, že to mám prostě dané typem vaječníků, ale co když jsem si to opravdu „uhnala“, jako autorka článku, vzhledem k mému životnímu stylu, kdy sportem, včetně silového cvičení, trávím opravdu většinu volného času. Co si o tom myslíte vy? Nenarazily jste na podobné zahraniční články?
@Arome mimísek ahoj aj mne to dr povedala a to som trénerka takže životný štýl je super
Ako si to riešila?
Ahoj,
Děkuji moc