Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, moje dcera má nařízenou karanténu, protože jeden její spolužák byl pozitivní. Celá třída je v karanténě. Když pominu to, že dva týdny nemají ani online vyučování, jen úkoly, tak nevim, jak dceru opět dostat do školy. Učitelka psala, že do školy můžou jen děti s negativnim Pcr testem. Udelaji mi to zdarma v laborce? Musím mít nějaké potvrzení ze školy? Díky moc
Mě poslala hygiena sms, kde jsem si pak vygenerovala pro dceru žádanku. Ale pro děti jsou testy i tak zdarma.
Příspěvek upraven 12.12.21 v 21:03
Když jste se dozvěděli, že byla v kontaktu s pozitivním a jde do karantény, měli jste zavolat dětské, ta by dala zadanku na PCR. Chodí se 5. - 7. den od kontaktu. Po negativním výsledků může do školy. Po pozitivním vyslekdu začíná 14 dní izolace.
Nám vždycky hygiena poslala žádanku, ale děti maj testy zadarmo, tak se může i bez žádanky.
Bud s negativním testem sedm dní bez kontaktu, po 14 dnech může i bez testu.
@lucie.krajcarova píše:
Ahoj všem, moje dcera má nařízenou karanténu, protože jeden její spolužák byl pozitivní. Celá třída je v karanténě. Když pominu to, že dva týdny nemají ani online vyučování, jen úkoly, tak nevim, jak dceru opět dostat do školy. Učitelka psala, že do školy můžou jen děti s negativnim Pcr testem. Udelaji mi to zdarma v laborce? Musím mít nějaké potvrzení ze školy? Díky moc
Oni jsou uz 14 dni v karantene a ty teprve resis test?
14 dní bez testu s dodrženou karanténou, POKUD nemá příznaky. Máme to stejně, teď od začátku prosince.
@lucie.krajcarova píše:
Deti maji 5 pcr testu v mesici i bez zadanky
https://covid.gov.cz/…-koronavirus
@lucie.krajcarova píše:
Mě kontaktovala hygiena, samotrasovala jsem dítě a vygenerovala pro něj žádanku. Ne dětské jsem volala jen o OČR. Potvrzení o bezinfekčnosti nechtěli, ale syn byl negativní.
5.- 7.den karantény se má jít na PCR test. Tak nám to napsali i ze školy. Syn byl pozitivní, takže 14 dní izolace, jinak by šel do školy.
@reny14 píše:
5.- 7.den karantény se má jít na PCR test. Tak nám to napsali i ze školy. Syn byl pozitivní, takže 14 dní izolace, jinak by šel do školy.
Nemusi, u nas nekteri nesli a do skoly mohli po 14 dnech.
@lucie.krajcarova píše:
BUd si ho vytiskneš z uzisu nebo se sekneš a pošleš úču do kopru a dítě pošleš do školy i bez potvrzení, nemá na něj nárok.
@Lama Lama píše:
BUd si ho vytiskneš z uzisu nebo se sekneš a pošleš úču do kopru a dítě pošleš do školy i bez potvrzení, nemá na něj nárok.
Dite na zadnem testu nebylo, nema si co tisknout.
Jinak teda po 14 dnech jsou decka vetsinove urcite ve skole, tak jaka online vyuka.
@vokishka píše:
Dite na zadnem testu nebylo, nema si co tisknout.
No, takže poslat do kopru