Péče o vaginální prostředí?

194
29.4.23 17:57

Péče o vaginální prostředí?

Co používáte na prevenci vaginálního prostředí? A jak často si je zavadite? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76891
29.4.23 18:19
@Hanyl píše:
Co používáte na prevenci vaginálního prostředí? A jak často si je zavadite? Děkuji

nic, nemám důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
29.4.23 18:30

Co si jako máme zavádět? Ještě k tomu často. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
29.4.23 18:46
@Hanyl píše:
Co používáte na prevenci vaginálního prostředí? A jak často si je zavadite? Děkuji

Na prevenci proti čemu?

• Citovat
  • Upravit
1742
29.4.23 18:48

Já používám při MS probiotické tampony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
29.4.23 18:50

Myju se a nechavam prostredi zdravym prostredim. Necpi tam, co tam nema co delat. To paleni potom nechces zazit ver mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
29.4.23 18:56
@Hanyl píše:

O zdravé vaginální prostředí se pečuje tak, že se nepečuje vůbec. Nic si nestrkat, krom věcí na to určených, tedy p*s, tampony nebo kalíšek. Případně předepsané léky. Nepoužívat nesmysl zvaný parfemované vložky (vždyť to straně smrdí), mýt se jen zvenku a jen intimním mýdlem na to určeným s nízkým pH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
29.4.23 18:57

„Prevence vaginálního prostředí“ je teda fakt zajímavý obrat. Když „prevence zubního kazu“ je „předcházení zubnímu kazu“ a „prevence kriminality“ je „předcházení kriminalitě“, tak „prevence vaginálního prostředí“ je co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.5.23 18:51

Tak to tady asi budu v menšině, ale po opakujících se zánětech si dávám preventivne Fermalac nebo Gynimun kapsle do pochvy cca 1 krát týdně, a jedenkrát týdně Vitagyn C(krém). Okyseli to pochvu, kde se pak ty správné laktobacily hezky množí. Orálně pak beru laktobacily se speciálními kmeny bakterií, které osidlují i pochvu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
9.5.23 21:22

@Poplar děkuji moc, přesně tohle jsem měla na mysli. A čekala sjem, kdy mi odpoví člověk, co má nějaké problémy a ne ženy, co na nic očividně netrpí.

A zabírá to? Opakuji se vám ještě záněty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
11.5.23 06:09

@Hanyl Právě že už díky tomu moc ne. Je to ale hlavně i díky tomu, že jsem přišla na příčinu problému, tudíž vím, s čím bojovat a jak se předtím chránit ;) (chytala jsem bakterie od manžela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.23 14:30

Gynimun rapid, gynella flora. Roky furt diskomfort, na stěrech nic a toto mi pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
24716
12.5.23 17:44

Když nejsou problémy, není třeba nic. Kdo má potíže, pak chápu, že vyhledává, co může. Já užívám Gynimun kapsle po antiobiotikách a před a po kontrole na gyndě si dělám výplach Rosalginem, ale vše jen tak preventivně a jednou za uherák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 17:56

Vaginální suchost

A něco na suchost byste poradily? Jsem po gynekologickém zákroku a všechno by už mělo být v pořádku, akorát mě trápí strašlivá suchost. Nejenom že při vzrušení vůbec nejsem mokrá, ale cítím tu suchost a dráždění i přes den.
Přitom po zákroku, když jsem měla zakázaný pohlavní styk, jsem byla mokrá permanentně. A teď jako když utne.

• Citovat
  • Upravit
24716
12.5.23 19:02
@Anonymní píše:
A něco na suchost byste poradily? Jsem po gynekologickém zákroku a všechno by už mělo být v pořádku, akorát mě trápí strašlivá suchost. Nejenom že při vzrušení vůbec nejsem mokrá, ale cítím tu suchost a dráždění i přes den.
Přitom po zákroku, když jsem měla zakázaný pohlavní styk, jsem byla mokrá permanentně. A teď jako když utne.

Jo, to hodně bývá. Jsou myslím nějaké zaváděcí globule na zvlhčení i různé krémy - Hyalosan, FemTime, PruriGyne… Poradila bych se v lékárně. Mně po operaci hodně pomáhaly čípky Cicatridina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí