Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co používáte na prevenci vaginálního prostředí? A jak často si je zavadite? Děkuji
@Hanyl píše:
Co používáte na prevenci vaginálního prostředí? A jak často si je zavadite? Děkuji
nic, nemám důvod
@Hanyl píše:
Na prevenci proti čemu?
Myju se a nechavam prostredi zdravym prostredim. Necpi tam, co tam nema co delat. To paleni potom nechces zazit ver mi
@Hanyl píše:
O zdravé vaginální prostředí se pečuje tak, že se nepečuje vůbec. Nic si nestrkat, krom věcí na to určených, tedy p*s, tampony nebo kalíšek. Případně předepsané léky. Nepoužívat nesmysl zvaný parfemované vložky (vždyť to straně smrdí), mýt se jen zvenku a jen intimním mýdlem na to určeným s nízkým pH.
„Prevence vaginálního prostředí“ je teda fakt zajímavý obrat. Když „prevence zubního kazu“ je „předcházení zubnímu kazu“ a „prevence kriminality“ je „předcházení kriminalitě“, tak „prevence vaginálního prostředí“ je co? ![]()
Tak to tady asi budu v menšině, ale po opakujících se zánětech si dávám preventivne Fermalac nebo Gynimun kapsle do pochvy cca 1 krát týdně, a jedenkrát týdně Vitagyn C(krém). Okyseli to pochvu, kde se pak ty správné laktobacily hezky množí. Orálně pak beru laktobacily se speciálními kmeny bakterií, které osidlují i pochvu ![]()
@Poplar děkuji moc, přesně tohle jsem měla na mysli. A čekala sjem, kdy mi odpoví člověk, co má nějaké problémy a ne ženy, co na nic očividně netrpí.
A zabírá to? Opakuji se vám ještě záněty?
@Hanyl Právě že už díky tomu moc ne. Je to ale hlavně i díky tomu, že jsem přišla na příčinu problému, tudíž vím, s čím bojovat a jak se předtím chránit
(chytala jsem bakterie od manžela)
Gynimun rapid, gynella flora. Roky furt diskomfort, na stěrech nic a toto mi pomáhá.
Když nejsou problémy, není třeba nic. Kdo má potíže, pak chápu, že vyhledává, co může. Já užívám Gynimun kapsle po antiobiotikách a před a po kontrole na gyndě si dělám výplach Rosalginem, ale vše jen tak preventivně a jednou za uherák.
A něco na suchost byste poradily? Jsem po gynekologickém zákroku a všechno by už mělo být v pořádku, akorát mě trápí strašlivá suchost. Nejenom že při vzrušení vůbec nejsem mokrá, ale cítím tu suchost a dráždění i přes den.
Přitom po zákroku, když jsem měla zakázaný pohlavní styk, jsem byla mokrá permanentně. A teď jako když utne.
@Anonymní píše:
A něco na suchost byste poradily? Jsem po gynekologickém zákroku a všechno by už mělo být v pořádku, akorát mě trápí strašlivá suchost. Nejenom že při vzrušení vůbec nejsem mokrá, ale cítím tu suchost a dráždění i přes den.
Přitom po zákroku, když jsem měla zakázaný pohlavní styk, jsem byla mokrá permanentně. A teď jako když utne.
Jo, to hodně bývá. Jsou myslím nějaké zaváděcí globule na zvlhčení i různé krémy - Hyalosan, FemTime, PruriGyne… Poradila bych se v lékárně. Mně po operaci hodně pomáhaly čípky Cicatridina.