Pečovatelka v Rakousku

1
1.2.24 10:54

Pečovatelka v Ra kousku

Ahoj,

vím že toto téma tady již párkrát zaznělo, ale nemůžu dohled opravdu aktuální zkušenosti a podmínky. Můj dotaz zní, jak jste se stali pečovatelkou v Rakousku? Všude čtu, že je nutné mít kurz v rozsahu 220h ale takový tady u nás v ČR není (pouze 150 hodin na PSS nebo 700hodin jako ošetřovatel - studium 1,5 roku). Nechci přes agenturu vyjíždět na nějaké turnusy, ráda bych pracovala za hranicemi a každý den dojížděla do práce.
Může mi někdo poradit, co pro to mám udělat? Jak začít?

Ještě podotknu, že mám VŠ obor sociální pracovník a když jsem se obrátila přímo na zaměstnavatele v Rakousku, zda mi toto vzdělání uznají, tak mě přepinkl na nějaké úřady, kde mě znovu odkázali jinam a tak dokola. Takže vlastně nic nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8
4.2.26 12:05
@xbabrx píše: Více

Ahojky, já žiji v Rakousku už delší dobu, v ČR jsem dělala kurz na pečovatelku. Teď to funguje tak, že si svůj diplom - Ausbildung, necháš přeložit s ověřením, tak stejně školící plán z kurzu a pokud jsi toto zaměstnání vykonávala tak i všechny možné diplomy, např. Paliativní péče a ročních povinných 24 hodin, nebo kurzy první pomoci. Prostě skoro všechno :) Dále chtějí výpis z rejstříku trestů ne starší 3 měsíců, doklad od lékaře ke zdr. způsobilosti, životopis a myslím že chtějí i trvalý pobyt v Rakousku. Nevím jak by se pak rozhodovali u Tebe pokud by jsi byla dojíždějící. Je toho hodně, po zaslání dokumentů avšak nejlépe osobně doložit, záleží také v jaké části Rakouska by jsi chtěla být zaměstnána. Dále se za to vše platí poplatky za zpracování a ty dělají cca. 200€ a to nevíš zda to schválí ale co mám informace, tak většinou chtějí třeba dodělat teorii či praxi a pak ten Annerkenung dostaneš. Sama to teď řeším také. Když budeš něco potřebovat tak napiš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.2.26 12:07

A navíc s tvojí školou si můžeš dovolit i víc, daleko víc než pečovateku - zde Heimhilfe :D
Pokud opravdu budeš chtít pomoci tak jsem tu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat