Pečovatel, pečovatelka - kolik berou plat?

6.6.21 13:38

pečovatel,pečovatelka kolik berou plat

Zdravím, chci se zeptat kolik berou pečovatelé a pečovatelky bez maturity s výučním listem, ptám se tu skrz kamarádku. která si myslí že bude brát velký peníze. děkuji za odpověď

Příspěvek upraven 06.06.21 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
6.6.21 13:40

Ahoj, jsem vyučená pecovatelka, 20.000
Až 25000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.6.21 13:43

Tuhle práci dělá od loňska dcera známé, že se sekla na dodělání maturity. Musela si udělat nějaký kurz. Platově to prý špatné není. Má něco nad 20 tis. Ale tak je to mladá holka, která s prací začíná. Hlavní je, že se v tom našla a baví ji práce s lidmi. Ještě tu maturitu dodělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37284
6.6.21 13:45

Jak kde. Já brala na zkrácený kolem 17 tisíc čistého. Ostatní něco málo víc, ale hodně jim dělaly noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
6.6.21 13:47

Tato práce je dle mého ohodnocená opravdu bídně, na to, kolik toho pečovatelky dělají. Mám vystudovaný tento obor s maturitou, a co jsem chodila po praxích, tak žádná sláva. Kamarádka pracuje v pečovateláku, a dostává zhruba 18 tisíc čistého. Záleží na organizaci, někde se berou lepší peníze a někde horší. Jinak např. v domě s pečovatelským domě u nás ve městě mi nabízeli okolo 22 tisíc čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.23 16:25

Obnovuji diskuzi

Dobrý den, vy, co pracujete v přímé obslužné péči s nepřetržitým provozem, můžete mi napsat, kolik si vyděláte v čistém (pokud nemáte úlevy na děti)? A jak náročná je vaše práce? Šéfuju malé pobytové službě, máme 5 klientů s větší mírou podpory a na 12 h službě jsou dva pracovníci. V noci jeden. Takže není to žádná lítačka, kdy se nestihnete najíst, zajít na wc nebo vypít kafe. K výplatě jim dojde kolem 22 tisíc čistého. Hodně si stěžují na výši, ale bohužel já o tom nerozhoduji, byť bych jim ráda dala více. Každopádně, když se dívám po okolních službách v inzerci, tak je to podobné. Samozřejmě vím, že v soukr. sektoru je to jiné. Nechci tady rozvíjet debatu o mizerných platech a jak vše zdražilo, protože my, co pracujeme v soc. službách, víme, jak se mzdy pohybují. Vím v okolí jen o jedné službě, kde mají o pár tisíc více, ale z důvodu špatného zacházení se zaměstnanci tam je velká fluktuace. (Jinak na čistou mzdu se ptám z důvodu, že tam jsou již započítány příplatky za směnnost apod.) Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.23 17:20

25 tis. 14 klientů, státní správa, zaměstnankyně 50 až 60 let, tudíž delší praxe a vyšší plat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.23 17:31
@Anonymní píše:
25 tis. 14 klientů, státní správa, zaměstnankyně 50 až 60 let, tudíž delší praxe a vyšší plat

Děkuji. Ano, u nás se plat roky taky zvedá. A kolik vás je na službě na těch 14 klientů?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.23 17:34

Denní 2 na 12náctce + někdy 1 na ranní 8čce, noční 1 nebo 2, podle nemocenských a dovolených.

• Citovat
  • Upravit
40715
18.9.23 17:43

A kolik hodin na měsíc Vám to vychází anebo kolik máte průměrně čistého na hodinu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.23 17:47

A jakou maj pečovatelky třídu? Tipuju 5 podle toho platu. My máme 7. třídu a s příplatkama za noční, svátky a víkendy nejdu pod 30 čistého. Já mám teda odpočet na děti, tak beru ještě víc.

Ale vím, že naše zařízení je výjimka,.většinou jsou ty platy dost tristní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.23 17:48

975 hodin na 26 týdnů, přesně podle zákoníku práce, cca 14 směn měsíčně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.23 17:49
@jege píše:
A kolik hodin na měsíc Vám to vychází anebo kolik máte průměrně čistého na hodinu? :think:

U 12 h služeb se to bere podle měsíčního fondu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.23 17:51
@Anonymní píše:
A jakou maj pečovatelky třídu? Tipuju 5 podle toho platu. My máme 7. třídu a s příplatkama za noční, svátky a víkendy nejdu pod 30 čistého. Já mám teda odpočet na děti, tak beru ještě víc.Ale vím, že naše zařízení je výjimka,.většinou jsou ty platy dost tristní.

To máte velmi nadstandardní příjmy. To často nemívají ani sociální pracovnice. Co jste za zařízení?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.23 17:54

V čistém 23000. To včetně příplatku za noční, víkendy, stižené podmínky, svátky. Každý rok se nám to ale zvyšuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat