Dovolená jen 20 dní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Zdravím ženy, ve smlouvě nemám uvedenou dovolenou, a když jsem se tedy optala nadřízený, tak mám nárok na dovolenou jen 20 dní..
Nepřijde vám to málo?
Ne, normální délka. Nekde je i vic, ale neni to pravidlo. Kolik by si chtěla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím ženy, ve smlouvě nemám uvedenou dovolenou, a když jsem se tedy optala nadřízený, tak mám nárok na dovolenou jen 20 dní..
Nepřijde vám to málo?
Tak je to základ. Jsou lidi co mají neomezenou dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
20 dní je minimální délka dovolené určená zákonem. Zaměstnavatelé dávají často bonus 5 pracovních dní navíc, ale to je čistě jejich dobrá vůle. Byť už se to stává standardem. Některé hodně štědré firmy k tomu dávají i sick days a bridge days atd.
Takže ano, na dnešní dobu je to málo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě nemusíš jeden měsíc v roce pracovat a zaměstnavatel ti to platí. Fakt ti to přijde málo??? ![]()
- Citovat
- Upravit
V dnešní době mi to už málo přijde. Manžel má 30dnu + sick days a stejně mám pocit, že furt pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze zákona je 20 dní v pořádku.
Někde mají jako bonus 25 nebo sick days a podobně, ale to už není nárokové.
Takže je to v pořádku.
My máme 25 dní plus čtyři dny indispoziční volno (ale za to indispo se tu svedly tuhé boje
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám 20 dní. Je to ze zákona v pořádku. Myslím, že to tak má většina lidí, pokud se jim zaměstnavatel nerozhodl přilepšit a dát jim víc dní. Státní zaměstnanci mají myslím ještě 5 dní navíc.
- Citovat
- Upravit
20 dni standard dle zákona, státní zaměstnanci 25 dní, školství 40 dní. Zaměstnavatel může stanovit i neomezeně delší dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nepřijde vám to málo?
ano přijde mi to málo ideálně by to chtělo 365 dní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
ano přijde mi to málo ideálně by to chtělo 365 dní
když se trochu zasním, tak 40 dní by stačilo
,
mám 20, ale teď zrovna čerpám 7 dní ze staré dovolené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lachtanice86 píše:
Ne, normální délka. Nekde je i vic, ale neni to pravidlo. Kolik by si chtěla?
60, jako děti ve škole ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nepřijde vám to málo?
Je to minimum ze zákona, víc dovolené je jen dobrá vůle zaměstnavatele..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepřijde vám to málo?