Jít na pracák nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Není povinnost se tam hlásit a kvůli 5dnum bych tam fakt nelezl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono nejde jen o to že něco dostaneš ale o to že když nejsi zapsaná na úřadu práce a nejsi zaměstnaná jsi povinná si platit zdravotní pojištění jako samoplatce… Sociální se platit nemusí.
Nejsem si jistá zda byt 5 dní pak nemuselo dělat u pojišťovny paseku a zvlášť kdyby to bYlo více dnů.
- Citovat
- Upravit
@ludmilaadamkova jelikož zdravotní se platí v celých měsících, tak 5 dní nikdo neřeší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova píše:
Tak ono nejde jen o to že něco dostaneš ale o to že když nejsi zapsaná na úřadu práce a nejsi zaměstnaná jsi povinná si platit zdravotní pojištění jako samoplatce… Sociální se platit nemusí.Nejsem si jistá zda byt 5 dní pak nemuselo dělat u pojišťovny paseku a zvlášť kdyby to bYlo více dnů.
Pokud bude zaměstnána ještě v červnu bude mít pokryté zdravotní i sociální. Problém kdyby to pak nevyšlo. A práce až třeba od července…musela by uhradit zdravotní za červen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok jen aby věděla že kdyby to nevyšlo že by si pokud by nebyla na UP platit to zdravotní sama. I kdyby na to jako zapomněla ona by se za čas pojišťovna ozvala a měla by to i s penále Znam několik lidí kterým takto za rok přišel dopis a měli to pak třeba za 10 tis. A strašně překvapený.
- Citovat
- Upravit
@ludmilaadamkova píše:
@Veru1987 @CenariusOk jen aby věděla že kdyby to nevyšlo že by si pokud by nebyla na UP platit to zdravotní sama. I kdyby na to jako zapomněla ona by se za čas pojišťovna ozvala a měla by to i s penále Znam několik lidí kterým takto za rok přišel dopis a měli to pak třeba za 10 tis. A strašně překvapený.
Tak ale tady netvrď nic o 5 dnech, když je potřeba to řešit jen za celý kalendářní měsíc, takže když to nevyjde, tak se logicky na ten UP přihlásí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite bez ja taky byla asi na 5 dni a i kdyz to je papirovani tak ti to za to stoji. takhle by za tebe nikdo neplatil zdravotni a socialni. a za 5 dni dostanes slusnou castku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NA PRACÁK ANO NE
@Veru1987 píše:
Pokud bude zaměstnána ještě v červnu bude mít pokryté zdravotní i sociální. Problém kdyby to pak nevyšlo. A práce až třeba od července…musela by uhradit zdravotní za červen.
Ano, právě toho jsem si vědoma, vím, že musím odvádět zdravotní pojištění. Pro výpis z karty jdu v pondělí i na pohovor, pokud mne vezmou budu muset ještě k jejich lékařce a ted v této době, právě toho se děsím, jistě se tam objednává a těžko říct, kdy mě vezme.
- Citovat
- Upravit
NA PRACÁK ANO NE
@Evuska3 píše:
Urcite bez ja taky byla asi na 5 dni a i kdyz to je papirovani tak ti to za to stoji. takhle by za tebe nikdo neplatil zdravotni a socialni. a za 5 dni dostanes slusnou castku.
Zdravotní platí budoucí zaměstnavatel, pokud k němu nastoupím ještě tento měsíc, v což doufám, nebo jinam, nemůžu být dlouho bez práce..Sociální se neplatí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravotní platí budoucí zaměstnavatel, pokud k němu nastoupím ještě tento měsíc, v což doufám, nebo jinam, nemůžu být dlouho bez práce..Sociální se neplatí.
Tak pokud by to nevyšlo, tak se můžeš přihlásit ve chvíli, kdy ti to řeknou, ne? TO se do konce měsíce stihne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NA PRACÁK ANO NE
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud by to nevyšlo, tak se můžeš přihlásit ve chvíli, kdy ti to řeknou, ne? TO se do konce měsíce stihne.
No ale tam se musíš přihlásit tuším do 3 dní pracovních.
- Citovat
- Upravit
@Evuska3 píše:
No, pokud měla 18 tisíc čistého, tak podpora za 5 dnů vychází baj oko na 1350,– což si nejsem jistá, jestli se dá označit za slušnou částku, když vezmu, že to obnáší sehnat všechny papíry a minimálně 2× jít na UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No ale tam se musíš přihlásit tuším do 3 dní pracovních.
Ale nemusíš, jelikož hlásit se na UP je možnost a nikoliv povinnost, tak ani nemůže být určená žádná doba do kdy se přihlásit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Než se přihlásíš na pracák tak to taky nějakou dobu trvá a není to hned ten den co přijdeš - tudíž ani to zdravotní hned ten den nebudeš mít zaplacené já tam přišel např v pondělí a zaevidola mě až za 2 týdny vím to jistě protože jsem potřeboval potvrzení na zdravotní kde jsem doplácel nějakých 12 tisíc za myslím 8 měsíců „volnosti“ takže já bych počkal jak dopadne pohovor a když to nevyjde tak se zaregistruješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dilema jestli se mám registovat na ÚP, práci mám domluvenou pohovor příští týden pondělí, ale slečna mi nemůže s určitostí říct, zda mě vezmou, navíc si musím vyřídit vstupní prohlídku a to může třeba další den dva trvat. Nicméně k dnešku jsem nezaměstnaná. Podpora činí 45% pruměrné měsíční mzdy z posledního zaměstnání, což bude mizivá částka. Brala jsem kolem 18čistého. Počítám, že bez práce budu max 5 dní, ale nevím s určitostí. Je to birogracie na ÚP a potom se nezapomenout odhlásit..Zase si říkám každá koruna dobrá. Nemám ELDP a tem tam také budou chtít, musím si o něj zažádat, v agentuře pro kterou jsem pracovala nevěli nic..