Jít na pracák nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101911
2.6.21 21:28

@Jan32144 Samozřejmě, že to je ode dne, kdy se zaregistruješ, za jak dlouho to vyřídí, nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.6.21 21:32

@j.a.n.i1 no jo ale je rozdíl být zaregistrován a zaevidován v databázi že se ucházíš o práci a tudíž ti platí i zdravotní… přišel jsem v pondělí s tím že potřebují potvrzení na zdravotní že jsem zaregistrován na pracáku a paní mi řekla že tohle bude možné až podle termínu co mi dala (za 2 týdny) jí donesu kde jsem pracoval atd…a až pak mi může dát potvrzení o evidenci pro zdravotní pojišťovnu…v to pondělí jsem si zašel na zdravotní zaplatil těch 12 tisíc a řekl jsem jí že jsem právě byl na pracáku a jestli už mám teda hrazeno zdravotní a paní mi řekla že potřebuje potvrzení že jsem evidován.. takže až za 2 týdny jsem jí ho donesle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
2.6.21 21:36

Je to na tobe..zas takova hruza to na up neni..prineses tam posledni prac smlouvu, vypoved(dohodu)..a zapoctak (vsechny tyhle veci muzes dodat pozdeji)..kdyz te vezmou do nove prace, tak posles novou prac smlouvu mailem..ani tam nemusis jit :nevim: (jen si treba over telefonem, ze jim prisla) a je to..kdyz tam nebudes chtit jit, ze tu novou praci dostanes a naaahodou to nevyslo, tak pujdes up potom..jo, pisou se tam 3 dny, ale vesmes jde o tu podporu, kdyz se prihlasis pozdejc, tak nedostanes (v nejhorsim) podporu za cely mesic..to uz musis vedet ty, jestli by to byl problem, nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.21 21:48

NA PRACÁK ANO NE

Egistrace na úřadu práce je jedna z prvních věcí, kterou by měl jedinec, který se ocitl bez zaměstnání či bez samostatně výdělečné činnosti, řešit. Aby celý proces plynul, jsou ideální dobou pro registraci na úřadu práce 3 dny od ukončení pracovního poměru, rodičovské dovolené či od pozbytí statusu studenta.
Nejzazší lhůta pro přihlášení na úřad práce, aby klient nemusel platit zdravotní pojištění, činí 30 dní. Platí to i pro ty, kdo již mají vyhlídnuté a třeba i sjednané nové zaměstnání, které však přímo nenavazuje na to minulé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.21 21:54

NA PRACÁK ANO NE

ÚŘEDNÍ dny jsou ted jen pondělí, středa, ostatní na objednání a to už je do konce týdne plné, takže mám smůlu? Když přijdu příští týden, už to nebude do 3 prac. dnů a to mi neříkejte, že tu lhůtu do kdy se zaregistrovat neprodloužili, jak má potom člověk žádat o podporu?

• Citovat
  • Upravit
101911
3.6.21 06:24
@Jan32144 píše:
@j.a.n.i1 no jo ale je rozdíl být zaregistrován a zaevidován v databázi že se ucházíš o práci a tudíž ti platí i zdravotní… přišel jsem v pondělí s tím že potřebují potvrzení na zdravotní že jsem zaregistrován na pracáku a paní mi řekla že tohle bude možné až podle termínu co mi dala (za 2 týdny) jí donesu kde jsem pracoval atd…a až pak mi může dát potvrzení o evidenci pro zdravotní pojišťovnu…v to pondělí jsem si zašel na zdravotní zaplatil těch 12 tisíc a řekl jsem jí že jsem právě byl na pracáku a jestli už mám teda hrazeno zdravotní a paní mi řekla že potřebuje potvrzení že jsem evidován.. takže až za 2 týdny jsem jí ho donesle.

No, pokud se plácnu 1. zaregistruješ na UP, tak si prostě registrovaný od 1. a zdravotní je ti také placeno od toho 1. a to, že potvrzení o tom dostaneš až třeba 12. na tom nehraje žádnou roli. Motáš tu jabka a hrušky. A je celkem logické, že když se půjdeš toho 1. ptát na zdravotní pojišťovnu, tak tam nic mít nebudou, protože nějakou dobu trvá, než to paní na UP zpracuje, ale to nic nemění, na tom, že až to zpracuje, tak ta informace pro pojišťovnu bude v tom duhu, že to platí od 1. a nikoliv od 12. co to tam přineseš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
3.6.21 06:28
@Anonymní píše:
Egistrace na úřadu práce je jedna z prvních věcí, kterou by měl jedinec, který se ocitl bez zaměstnání či bez samostatně výdělečné činnosti, řešit. Aby celý proces plynul, jsou ideální dobou pro registraci na úřadu práce 3 dny od ukončení pracovního poměru, rodičovské dovolené či od pozbytí statusu studenta.
Nejzazší lhůta pro přihlášení na úřad práce, aby klient nemusel platit zdravotní pojištění, činí 30 dní. Platí to i pro ty, kdo již mají vyhlídnuté a třeba i sjednané nové zaměstnání, které však přímo nenavazuje na to minulé.

Hele, proč vlastně zakládáš tu diskuzi, když odpovědi vůbec nečteš a jen se kopíruješ naprosto nesmyslné části nějakého článku.
Viz třeba ta nejzazší lhůta, to je to blbnost na entou.

• Když skončím v práci 31.1. a na UP se zaregistruju 1.3, tak jsem se do 30 dnů vešla, ale i přesto si musím za únor zaplatit zdravotní sama.
  • Když skončím 2.3, tak se klidně můžu přihlásit až třeba 29.4 a stále zdravotní platit nemusím a je to sakra víc jak 30 dnů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
3.6.21 06:31
@Anonymní píše: ÚŘEDNÍ dny jsou ted jen pondělí, středa, ostatní na objednání a to už je do konce týdne plné, takže mám smůlu? Když přijdu příští týden, už to nebude do 3 prac. dnů a to mi neříkejte, že tu lhůtu do kdy se zaregistrovat neprodloužili, jak má potom člověk žádat o podporu?

Ještě jednou a po stopadesáté pro ty, co nečtou a akorát si melou svou. :roll: Žádná lhůta pro zaregistrování do 3 dnů není!!! Můžeš se registrovat kdykoliv, pouze do 3 dnů se dá registrovat zpětně, že tě zaregistrují třeba od toho pondělka, když přijdeš až ve středu a v práci si skončila k neděli.
Nic nčíst, ale pindat, jo to mnoha lidem jde moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
3.6.21 06:56
@Anonymní píše:
No ale tam se musíš přihlásit tuším do 3 dní pracovních.

nemusis, to plati jen, kdsybys podporu chtela cerpat ode dne po ukonceni pracovniho pomeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 09:06

NA PRACÁK ANO NE

Mně jde i o tu podporu, tak za víc dní se už vylatí tam být, pro mě je každá koruna dobrá. Pokud by mě vzali např, v úterý už to nemá význam, ale pokud mě ještě příští týden nevezmou jistě se zaregistruji.Jde mi o to pokud to nestihnu do 3 prac. dní, končila jsem k 1.6., tak bych se tam správně měla zaregistrovat dnes nejpozději 3.6. a to už nestihnu, takže podporu asi nedostanu.
Ted mi zas jejich stránky ukazují, že tam jsou, no oni tam být můžou, ale na objednání.

• Citovat
  • Upravit
101911
3.6.21 11:10

To je marny, marny a marny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 13:12

Pracák ano ne

@j.a.n.i1 píše:
To je marny, marny a marny…

ano.ale neni nárok na podporu, když se zaregistruji později, proč by jinak uváděli do 3 dnů pracovnich..

• Citovat
  • Upravit
101911
3.6.21 13:28
@Anonymní píše:
ano.ale neni nárok na podporu, když se zaregistruji později, proč by jinak uváděli do 3 dnů pracovnich..

Doporučuji vrari se do druhe tridy, tam se uci cteni s porozumenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
3.6.21 14:07
@Anonymní píše:

narok na podporu mas od data registrace, kdyz se zaregistrujes do 3 dnu, mas narok na podporu od ukonceni pracovniho pomeru
PP konci 30.6.
a) zaregistrujes se 3.7., mas narok na podporu od 1.7.
b) zaregistrujes se 20.7., mas narok od 20.7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
5.6.21 06:33
@Anonymní píše:
Mám dilema jestli se mám registovat na ÚP, práci mám domluvenou pohovor příští týden pondělí, ale slečna mi nemůže s určitostí říct, zda mě vezmou, navíc si musím vyřídit vstupní prohlídku a to může třeba další den dva trvat. Nicméně k dnešku jsem nezaměstnaná. Podpora činí 45% pruměrné měsíční mzdy z posledního zaměstnání, což bude mizivá částka. Brala jsem kolem 18čistého. Počítám, že bez práce budu max 5 dní, ale nevím s určitostí. Je to birogracie na ÚP a potom se nezapomenout odhlásit..Zase si říkám každá koruna dobrá. Nemám ELDP a tem tam také budou chtít, musím si o něj zažádat, v agentuře pro kterou jsem pracovala nevěli nic..

Pokud na ÚP, tak právě a jen proto, že nevíš, jestli to zůstane u těch 5 dní. Pokud bys vědela, že tě vezmou, tak by to bylo zbytečné. 5 dní zdravotní pojišťovna řešit nebude, celý měsíc už ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat