Pedagogické vzdělání dálkově - lyžařský kurz

Anonymní
12.1.13 14:26

Pedagogické vzdělání dálkově - problém

Zdravím!
Moc prosím o radu, možná se najde někdo, kdo mi poradí nebo tak.
Ráda bych si dálkově dodělala pedagogické vzdělání na střední škole, je to dálkové studium na 2 roky a škola se navštěvuje jednou týdně. Jenže problém je v tom, že škola má jakési dva povinné kurzy, jeden lyžování a druhý nějaký turistický. Co jsem zjišťovala, tak ten lyžovací kurz stojí 6000 + samozřejmě další výdaje a trvá 9 dní. Jenže problém je ten, že plánuju dítě, protože toho vzdělání jsem si chtěla dodělat při mateřské a pak nastoupit do školy a prostě si nemůžu dovolit odjet na 9 dní pryč, jestli budu už v té době mít dítě nevím, ale pořád budu mít domácnost, přítele o kterého se musím postarat a šest tisíc navíc teda taky nemáme. Dle mého toto být povinné nemůže, když si to člověk musí platit sám a od toho to je přece dálkové studium, aby si to každý přispůsobil. Žádný zaměstnavatel nedá volno na 9 dní :x. Nehledě na to, že umím lyžovat dost dobře a tohle je pro mě zbytečné. Jak byste toto řešili? Přece učitelka mateřské školy nepotřebuje mít lyžařský kurz…

Poraďte :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
12.1.13 14:30

V první řadě bych zavolala do školy a zjistila, jak to je, my tady můžeme jen hádat a za druhé mě pobavilo to, že se musíš starat o přítele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.1.13 14:33

Dálkové studium je vždy problém, ale pokud člověk kvalifikaci potřebuje, nic jiného mu nezbude a podstoupí ho… Já sama se teď připravuju na státnice a už jsem od počátku roku doma na neplaceném volnu, protože se potřebuju připravovat a zaměstnavatel mi jinou alternativu nedal. Ne vždy zaměstnavatel vyjde vstříc, ale to se nedá nic dělat.
Kurzy v rámci studia ba SPgŠ ale neslouží jen k tomu, aby se člověk naučil lyžovat, ale aby se naučil i speciální metodiky. Současně probíhá i v rámci turisťáku práce nad didaktikou a s metodikou výchov, takže si myslím, že snaha se tomu vyhnout by byla velice krátkozraká a škola na ní nepřistoupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.13 14:33

Co tě na tom pobavilo? Je snad běžné, že žena musí uvařit, uklidit, vyprat. A pokud pracuje do pozdního odpoledne, je jasné, že asi potřebuje jíst..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.13 14:35

SPgŠ Beroun? Já bych možná chtĕla zkusit to jednoleté, ale tohle mě taky odrazuje… Navíc se tam jezdí stejně jen kvůli panu řediteli Šímovi, aby si mĕl vklidu kde zachlastat :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.13 14:35

@rehonka Právě kvůli zaměstnání jsem si ho chtěla doděla na mateřské, nevadí mi s dítetem jezdit do školy, ale na kurz lyžování nemám peníze ani čas…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.13 14:36

Ano, Beroun. Měla bych už později a místo ve školce, důležité je pro mě vzdělání, ne kurzy.

• Citovat
  • Upravit
13837
12.1.13 14:37

Aha, já z toho teda nemusím nic. No, každá to máme jinak.

@Anonymní píše:
Co tě na tom pobavilo? Je snad běžné, že žena musí uvařit, uklidit, vyprat. A pokud pracuje do pozdního odpoledne, je jasné, že asi potřebuje jíst..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.1.13 14:39

Žádný pedagogický rychlokvas, který si dodělá kvalifikaci dálkově za jeden rok nemůže dle mého být plně kvalifikovaný pro výkon tak náročného povolání jako je učitelka v mateřské škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.1.13 14:50
@rehonka píše: Žádný pedagogický rychlokvas, který si dodělá kvalifikaci dálkově za jeden rok nemůže dle mého být plně kvalifikovaný pro výkon tak náročného povolání jako je učitelka v mateřské škole…

To si děláš srandu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.1.13 14:51

Mimo to, dle webek školy, můžeš nastoupit jednoleté DS pouze ma předpokladu: „Pokud máte minimálně čtyřsemestrové studium, můžete být zařazena mezi uchazeče o jednoleté studium.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.1.13 14:53

@Cuarentena nedělám… rozhodně ne… jak po teoretické, tak ani po stránce metodik a didaktik se za jeden rok, jednou v týdnu nemůžeš naučit to, co se holky na SPgŠ učí 4 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.13 14:53

@rehonka To bohužel nemám, mám maturitu na jiné škole, která se školství ani pedagogiky netýká.

• Citovat
  • Upravit
101780
12.1.13 15:02
@Anonymní píše:
Co tě na tom pobavilo? Je snad běžné, že žena musí uvařit, uklidit, vyprat. A pokud pracuje do pozdního odpoledne, je jasné, že asi potřebuje jíst..

No, pobavilo mě na tom to, že máš pocit, že nemůžeš odjet na týden pryč :lol: on by asi přítel umřel hlady a ve špíně… hele a jak chceš zvládnout třeba porod - to budeš rodit doma, nebo pozveš maminku, aby se o přítele postarala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.1.13 15:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat