VŠ, nebo řemeslo?

mončís
12.1.13 10:21

VŠ nebo řemeslo?

Ahoj :mavam: letos bych si chtěla dát přihlášku na VŠ. Když budu doma na mateřské tak chci využít ten čas než začnu zase pracovat. Ale nějak jsem nad tím přemýšlela, jestli by nebylo lepší udělat si nějaký učňák, naučit se nějaké řemeslo? Je tady někdo kdo si udělal další nějakej obor(nemyslím VŠ, VOŠ) a pak v tom oboru pracoval? udělat si Bc. je hezká představa, ale aby to nebylo zbytečný. ta VŠ by byla v oboru sociální politika a sociální práce. děkuju za příspěvky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ohýnek
12.1.13 10:26

Tady tin stejně každej řekne že mám jít na VŠ. Já si myslím že v dnešní době řemeslnej člověk má často víc penez než ty s vysokou. V americe už na to přišli, u nás tomu ještě pár let dávám. Já kdybych měla možnost jít zpět do školy, tak bych bych se chtěla vyučit kovářem :-)

Příspěvek upraven 12.01.13 v 10:26

• Citovat
  • Upravit
50725
12.1.13 10:26

Řídila bych se poptávkou ve vašem regionu - pokud si myslíš, že ti Bc. pomůže k sehnání místa, tak jo, jinak bych se na to vyprdla a udělala si něco typu kadeřnice, kosmetička, masérka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.1.13 10:27
@ohýnek píše:
Tady tin stejně každej řekne že mám jít na VŠ. Já si myslím že v dnešní době řemeslnej člověk má často víc penez než ty s vysokou. V americe už na to přišli, u nás tomu ještě pár let dávám. Já kdybych měla možnost jít zpět do školy, tak bych bych se chtěla vyučit kovářem :-)Příspěvek upraven 12.01.13 v 10:26

Úplně souhlasím - šikovnému a inteligentnímu řemeslníkovi lidi urvou ruce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
12.1.13 10:28

Taky mi přijde, že umět něco rukama je mnohem lepší. A taky mě napadlo, že by bylo fajn umět perfektně jazyk. To si myslím, že by byla největší výhra.

• Citovat
  • Upravit
12.1.13 10:30

Ahoj, mám sice dvě VŠ. Ale podnikam a najímat řemeslníky!!! takže řemeslo!! ale s moji zkušenosti každý druhý řemeslník vše flaka a odbyva!!! mám tři šikovné a ty dohlíží na ostatní! a ty platím zlatém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
12.1.13 10:30

Určitě řemeslo :palec:
Já dělám Uměleckou řemeslné zprac. dřeva, ač nejsem muž a jsem spokojená ;) Vždy je lepíš něco umět rukama, protože těma se uživíš i ve fabrice, když ti nic lepšího nevyjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.1.13 10:35
@skrudzz píše:
Určitě řemeslo :palec:
Já dělám Uměleckou řemeslné zprac. dřeva, ač nejsem muž a jsem spokojená ;) Vždy je lepíš něco umět rukama, protože těma se uživíš i ve fabrice, když ti nic lepšího nevyjde :-)

Tak ve fabrice se rukama uživíš i s VŠ, oni je tam při zápisu neodřezávají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
12.1.13 10:36

To já vím, ale občas někdo kdo chodí na vš, s rukama neumí ani pomalu jíst, znám to z vlastní zkušenosti mého bratrance co chodí na Karlovu Univerzitu, a nezatloukne ani hřebík :think: :lol: :lol: to ale neplatí samozdřejmě pro všechny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 10:37

@Angua :mrgreen: :palec: já mám ty ruce taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.1.13 10:39

@mončís mě by spíš zajímalo, jak by ses chtěla učit na mateřské to řemeslo? Jakože fakt, bez ironie, jestli to máš zjištěné, klidně bych do něčeho šla. U VŠ to chápu, tam to jde dálkově, přijedeš jednou za čas na přednášky, pak se doma učíš víceméně samostudiem, to jsem absolvovala a jde to, protože je to sem tam, ale u řemesla je hromada praxe a to moc nevím, jak skloubit s péčí o dítě / děti… Možná jen nevím, jaké jsou možnosti :think: Nebo myslíš, že by stačil nějaký rekvalifikační kurz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
12.1.13 10:42
@skrudzz píše:
To já vím, ale občas někdo kdo chodí na vš, s rukama neumí ani pomalu jíst, znám to z vlastní zkušenosti mého bratrance co chodí na Karlovu Univerzitu, a nezatloukne ani hřebík :think: :lol: :lol: to ale neplatí samozdřejmě pro všechny :)

Nejsi moje příbuzná? :-D Na co bratranec chodí? :-D

• Citovat
  • Upravit
50725
12.1.13 10:43
@skrudzz píše:
To já vím, ale občas někdo kdo chodí na vš, s rukama neumí ani pomalu jíst, znám to z vlastní zkušenosti mého bratrance co chodí na Karlovu Univerzitu, a nezatloukne ani hřebík :think: :lol: :lol: to ale neplatí samozdřejmě pro všechny :)

To jsou takové trochu blbé předsudky, znám to z rodiny - u nás jsou všeci vyučení (ale jako chytří, jen prostě chtěli tímhle směrem) a největší debilové jsou pro ně vysokoškoláci - takže já s manželem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale není to pravda, jde jen o ty zkušenosti…

Taťka třeba bráchovi od mala hodně věcí ukazoval v dílně, kolem aut - mně ne, protože jsem holka, takže pak jsem holt mimoň :lol: Ale stačí mi to ukázat a naučím se to stejně dobře, jak oni, na většině těch věcí (teď mě napadá třeba zedničina) vůbec nic není. Jen tihle lidé si občas neuvědomují, že i jim to kdysi musel někdo říct, co to je a jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
12.1.13 10:43

@ohýnek Přesně nevím, zas tak moc se o něj nestarám :D ale zjistím to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.1.13 10:45

Já když sondovala nabídky práce u nás, tak jako co chcete - administrativa nástup 10 000, uklizečka 10 000, obchodní zástupce základ 10 000 plus procentra z prodeje, svářeč nástup 18 000, kontruktér 22 000, manager finanční skupiny 25 000. Tak asi VŠ ekonomicko finančního směru. A něco na přibroušení loktů, abys je měa dost ostrý. A nebo si udělat ten svářečák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze