VŠ, nebo řemeslo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30975
12.1.13 16:02
@mroe píše:
Nebyt tim cim jsem, sla bych na neco z toho, co se da studovat na tehle VS - nebo neco podobneho… http://fbmi.cvut.cz/…cky-asistent

Presne neco takoveho jsem myslela, co by smysl melo. Je to jiz od zakladu 3-lety obor, uplatneni je napric republikou vazano nejen na Prahu, je to mlady obor, tak by clovek nebyl zvyhodneni zadnou praxi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
12.1.13 16:09
@mroe píše:
Nebyt tim cim jsem, sla bych na neco z toho, co se da studovat na tehle VS - nebo neco podobneho… http://fbmi.cvut.cz/…cky-asistent

Zdravotnictví celkově je perspektivní obor, bude potřeba vždy :palec:. Kamarádka teď uvažuje, že by začala studovat nějaký zdravotnický obor (má sš s maturitou a pracovala celý život jako servírka), navíc je tam možnost dále se rozvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.1.13 16:14

@mončís Pěkná diskuse, jen co je pravda… ;) Protože v současné době řeším přesně to stejné dilema (a myslím že mám vyřešeno), popíšu ti svou úvahu.
Za prvé - škola bez praxe není nic. Takže je potřeba vybrat takovou kvalifikaci, kde máš šanci nasbírat praxi. To si musíš zmapovat svoje dostupné okolí, s tím ti holt nikdo nepomůže…
Dál - nějaká akademická studia jsou sice pěkná, ale spíš v případě, že se hodláš věnovat základní (nebo i aplikovanému) výzkumu, případně „speciálním zákoutím“ státní správy atd. (A přiznejme si, kolik procent lidí se tam nakonec dostane…) Za mě tedy jako základ nějaká „řemeslná“ specializace (pro mě teda strojní zámečník nebo mechanik seřizovač) doplněná speciální nástavbou plus speciální praxí… V úvahu mně teď přichází vakuová technika, řízení jakosti ve výrobě v superčistých prostorách, mechatronik pružných výrobních systémů, vnitropodniková logistika s „otevřenou architekturou systému“ (trochu se to podobá filozofii Windowsů…) Suma sumárum náplň činnosti na 10-12 let intenzívní práce. Tak vítej do klubu…

A ještě poznámka na závěr: do práce přece chodíme proto, abychom si s dostatečnou rezervou vydělali na život. Tak proč studovat něco, v čem po ukončení vzdělávání budu brát 8000 čistého? :roll:

Příspěvek upraven 12.01.13 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101831
12.1.13 16:15
@Emilie píše:
Tak nemusíš… jen když posíláš životopis, tak tam „něco“ chybí… a titul bejvá v občance a na dalších dokumentech… a ikdyž ho nemáš v OP, tak prostě ho maj já nevim na sociálce… tohle prostě praskne… :nevim:

Tak já třeba většinu vysoký pracovala, tak by se to nepoznalo :-) a titul jsem na OP neměla, ani nikde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze