VŠ, nebo řemeslo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Angua
vždyť to já taky neříkám, že když má člověk VŠ že je automaticky mimoň
jen říkám, že takové případy znám, co si neumí udělat ani míchaný vajíčka
Ale to je každého názor
Já osobně dělám řemeslo, ale chci si na něj udělat ještě něco vyššího do rezervy, takže rozhodně proti VŠ nic nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua : hlavně né rekvalifikační kurzy!!! nikdo je nikdy nevezme!!! je to jen vyhození peněz!!! velká poptávka je po zamecnicich, elektrotechnik, klempir, pokryvac, kvalitní zedníci, podlahari… hlavně bude zodpovědni, flexibilní, ochotni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mončís Já dělám řemeslo i s praxí při těhotenství. do pátého měsíce jsem chodila do truhlárny, pak už jen teorie. a po porodu jsem si našla „praxy“ blízko domova, kam budu chodit 4h denně, takže když se chce, určitě se to zvládnout dá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@skrudzz píše:
To já vím, ale občas někdo kdo chodí na vš, s rukama neumí ani pomalu jíst, znám to z vlastní zkušenosti mého bratrance co chodí na Karlovu Univerzitu, a nezatloukne ani hřebík![]()
![]()
to ale neplatí samozdřejmě pro všechny
No, ale to možná zaměňuješ příčinu a následek
jsou prostě lidi, kteří mají obě ruce natolik levé, že se prostě musí živit hlavou… a i kdyby studovali řemeslo déle než tu VŠ, tak nikdy dobří nebudou. Ono je to stejné, jako někdo kdo nemá buňky pro studium, tak tu VŠ taky neudělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@skrudzz taky si myslím. Ale jak říkám ještě jsem nezačala pátrat. Zatím shromažďuji jen informace
jsem už vyučená kadeřnice, ale nikdy jsem se tomu nějak nevěnovala. člověk to dřív bral tak, že hlavně udělat školu. ![]()
- Citovat
- Upravit
@skrudzz píše:
@Angua
vždyť to já taky neříkám, že když má člověk VŠ že je automaticky mimoňjen říkám, že takové případy znám, co si neumí udělat ani míchaný vajíčka
![]()
Ale to je každého názor
Já osobně dělám řemeslo, ale chci si na něj udělat ještě něco vyššího do rezervy, takže rozhodně proti VŠ nic nemám
Podle mě tam jde právě o ty zkušenosti, o nic víc. I tvého bratránka kdyby si někdo vzal a řekl mu, tak podívej Pepo, tady je hřebík, takto ho vezmeš, tady si ho chytneš, takto si chytneš kladivo, takto do toho upereš (jako to řekl někdo jednou každému, kdo to umí, jen možná u dítěte to nepřišlo nikomu blbé), tady jich máš 500 a všechny je zatluč, tak se to naučí s přehledem taky
A tohle platí u většiny věcí, hlavně těch řemesel - i když někde je potřeba určitý teoretický základ, ale ten by zase vysokoškolákovi nedělalo problém pochopit a vstřebat.
@kamillka2 píše:
@Angua : hlavně né rekvalifikační kurzy!!! nikdo je nikdy nevezme!!! je to jen vyhození peněz!!! velká poptávka je po zamecnicich, elektrotechnik, klempir, pokryvac, kvalitní zedníci, podlahari… hlavně bude zodpovědni, flexibilní, ochotni…
Jenže to jsou všechno profese, kde se žena bude těžko prosazovat. Neříkám, že to nemůže dělat, ale setká se se spoustou předsudků. Já myslela spíš tu manikúru atd. - je jasné, že elektrotechnika s rekvalfikačním kurzem si jen tak někdo nezaměstná
Na druhou stranu v profesích typu zedník nebo podlahář podle mě stačí právě ta praxe… (hodně praxe)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám vůbec dojem, že se vracíme někdy do doby před 100 lety. Práce ženy vzhledem k jejím schopnostem byla považována spíš za doplňkovou, ne kvalifikovanou, a tím byla i špatně honorována. Co dělaly ženský - Šičky a pomocnice v domácnosti. Chlapi coby dělníci ve fabrice a nějakcí údržbáři nebo kočí za to samé měli víc. A teď si nechci stěžovat, dneska kolikrát ženský vydělávaj víc ne chlapi, jsem lépe vzdělané… ale prostě mám dojem, že stále typicky ženské profese v konukrenci tyicky mužských jsou na tom prostě hůř. Kadeřnice si jako ten zámečník nevydělá, sš sekretářka jako sš konstruktér už vůbec ne
… se asi naučím CAD, průmyslovku mám… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua : ženu mám elektrotechnicku dávám ji 16 tis měsíčně čistého. šikovná holka ale má maturitu. teď jsem vyhazovala podlahare s 5 letou praxi a podlahu z…l tak dokonale že letěl z minuty na minutu. psala jsem jen jaká je poptávka. manikerek, kadernic atd. je mnoho, pokud budeš nejlepší z nejlepších ( a moc ti to přeji) budeš mít nával ale je to na OSVC budeš muset mít lidí. vše chce praxi!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já přemýšlím že si udělám disainerstvi to by me děsně bavilo!!! já mám teda stavební VŠ a druhou VŠ práva ve stavebnictví, a dost silně myslím na to disainerstvi… zkus třeba toto odvětví pokud by té to bavilo…můžeš pak jet taky sama na sebe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua já pořádně vlastně nevím. Ještě jsem to tak nestudovala. s praxí bych problém neměla, malé bude rok když se do něčeho pustím a mám doma hlídací babičku
od přítele mám také plnou podporu. Vím, že by to nebylo jednoduché ale chci ten,,volný" čas nějak využít. Takže kdyby to řemeslo nešlo, tak bych přemýšlela na rekvalifikačním kurzu.Jsem teprve na začátku, jen jsem chtěla vědět reakce.