Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, někdy se bohužel stane, že se po chemickém peelingu pleť „rozbouří“…může to být třeba reakce na narušení kožní bariéry.
Za mě bych zkusila jít na to zevnitř. Hodně mi pomohlo zaměřit se na stravu a celkově pročištění střev, protože když není v rovnováze trávení, často se to projeví právě na pleti.
Co se týče péče, mně osobně hodně pomohlo obyčejné sirné mýdlo (má antibakteriální účinky), do kterého jsem si přidala pár kapek dračí krve (je super na hojení). Když jsem měla horší akné, fakt mi to dost pomohlo zklidnit.
Teď mám pleť naprosto bezproblémovou a na ojedinělé pupínky používám SOS měsíčkový krém se zinkem. Jinak se mažu ráno a denně kréme na citlivou pleť a jsem spoko.
Dermatologa bohužel nedoporučím, nejsem z Prahy.
Držím palečky, ať se to brzy zklidní ![]()
@kudrata_indianka děkuji moc. Ještě k tomu pleť pálí a je suchá ale zase se po všem ucpe. No a za měsíc mě čeká svatba ![]()
@Anonymní píše: Více
Jejdanánku, tak to je ale nadělení! ![]()
Zkus klidně ten SOS měsíčkový krém, já mám extrémně citlivou pleť se sklonem k suchosti + mám rosaceu a tohle mi fakt pomáhá…pak ještě bambucké máslo, ale musí být nerafinované. To mám od stejné značky jako ten měsíčkový krém.
Třeba ti to dá pleť nějak hezky dokupy do svatby ![]()
Protože řešení do skrze stravu rozhodně nezabere během pár týdnů ![]()
@kudrata_indianka Děkuji moc, v pátek zkusím jít do Better Age na konzultaci ![]()
Ještě teda zmíním, že akné má mnoho faktorů…od nějakých pupínků ze stresu, až po hormonální akné, nebo akné skrze tvrdost vody/jídelníček/skrze prostředí, ve kterém člověk žije.
Tu stravu jsem dala dokupy tak, že jsem si vysledovala, co mi dělá fakt zle. U mě to jsou hlavně mléčné výrobky, přehršel masa a vajíčka
když mi něco dělalo zle, tak jsem to na chvíli dala pryč z jídelníčku a sledovala, co se bude dít.
Přidala jsem protizánětlivé potraviny - borůvky, česnek, kurkuma, chia semínka, zázvor…o tom si něco klidně můžeš načíst na internetu. Fajn je třeba voda s chia semínky, nebo smoothie s borůvkami. Dá se to různě hezky mixovat.
A v 90% času piju čistou vodou. Ale to si dávám pozor, protože není voda, jako voda. My máme doma nějakou spešl kojeneckou a ještě jsem pořídila takový filtr.
@kudrata_indianka Děkuji já vím, ale já před peelingem měla 5 pupínků a teď to mám po celém obličeji ![]()
Ahoj holky,
před měsícem jsem byla na čištění a chemickém peelingu pleti, protože jsem dřív měla aknózní pleť a měla jsem jen pár pupínků, tak jsem chtěla pleť pročistit. Bohužel od té doby je moje pleť pořád ve špatném stavu před tím jsem tak šílený stav neměla – mám pupínky i na čele, kde jsem je nikdy neměla.
Používám jen lehký hojivý gelový krém, abych pleť nezatěžovala, ale zatím se to vůbec nezlepšuje. Jsem z toho už dost zoufalá.
Máte někdo podobnou zkušenost? A doporučili byste nějakého dermatologa v Praze? Také mě teď hodně mrzí, že jsem na peeling šla – mám pocit, že mi to pleť spíš zhoršilo, a nevím, jestli je to normální nebo co s tím dál dělat.