Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim,
Je to uz par let, rekneme asi 4 roky co mam znamenko mezi prsty na noze. Prvni fotka je z lonska a druha fotka je porizena dnes, tedy o rok pozdeni. Znamenko me nijak nesvedi, neboli, ale zajima me, zda jde videt nejaka zmena znamenka. Obe fotky jsou foceny bleskem. Na kozni jsem zatim nebyla, nejsem typ cloveka co by se vsim letel k Dr., ale znamenko prubezne sleduju jen ted me to trosku asi vydesilo rekneme. Nemela jste taky nektera podobne znamenko? Nebo podobnou zkusenost? Nechci plasit, ke kozni pro kontrolu radeji zajdu, ale zajimaji me i vase nazory. Moc dekuji
Znamenko je potreba kontrolovat u Dr. zvlaste takove na tomhle miste! Ty pouhym okem neuvidis dalsi zmeny..
Netroufnu si tvrdit, že je znaménko úplně stejné ![]()
Ale každopádně bych si ho nechala zkontrolovat na kožním. Teda já osobně bych ho za ty roky měla zkontrolované několikrát.
Ja sice k doktorovi taky neletim s kdejakym nesmyslem, ale zrovna se znaminkem jsem tam byla nekolik malo mesicu pote, co se mi vytvorilo a ja si ho vsimla.
Měla jsem na noze hodně podobné znamínko. To moje se ale pomalu zvětšovalo. Letos v lednu se mi povedlo dostat konečně na kožní. Doktorka říkala, že na něm sice neshledává nic závadného, ale že obecně na noze (ploska nohy, meziprstí) se známénka vždy odstraňují. Takže mi ho vyřízla. Na biopsii bylo vše v pořádku.